Dzisiaj pokusiłem się na chwilę refleksji na temat tego incydentu i po przeprowadzeniu 2 godzinnego śledztwa stwierdzam

.
UAV startuje z pasa startowego nr 26 z bazy w kutaisi i kieruje się w stronę morza.
Po około 1,30h lotu jest nad morzem i zaczyna lecieć wzdłuż wybrzeża.
po 15 minutach patrolu wybrzeża napotyka miga 29 pochodzenia xx który zamiast zaatakować go pod takim
kontem [bankowym? raczej
kątem] aby nie uchwyciła go kamera leci na takiej samej wysokości co uva i odpala pocisk.
tutaj zastanawiają mnie dwie kwestie.
Pierwsza-
fulcrum [
Fulcrum] przy zakręcie bojowym nie wydobywa długich str
óg [
strug] spalin o czym świadczy, że mig ma zainstalowane nowoczesne bezdymowe silniki RD-33 serii 3 z cyfrowym sterowaniem.
Druga- Mig 29 był by bardzo dobrze widoczny na Tureckim radarze lecąc tak blisko granicy.

Stan UAV po incyd
ęcie [
incydencie]

2 kwestie apropos wraku.
pierwsza- Ten Uav został zestrzelony nad Morzem Czarnym w jaki więc sposób został wydobyty jego wrak.
Druga- żaden wrak tak nie wygląda po wydobyciu z dna jeziora a o morzu to już nie wspomnę
Trzecia- Jak na mój gust ten UVA został trafiony pociskiem szkolnym.
PS:popatrzcie na współrzędne geo i porównajcie je sobie z mapą
Po raz kolejny - PISOWNIA!!! Ze względu na "recydywę" urlop na zapoznanie się ze słownikiem ortograficznym i zasadami pisowni w języku polskim.
Proponuję korzystać np. z takich pożytecznych stron: http://marcinmilkowski.pl/Slowniki/Slownik-ortograficzny.html
Razorblade1967Zdecyduj się też kiedy chcesz pisać wielką literą, bo raz piszesz mig, zaraz potem Mig. Albo UVA, dalej uva, Uva, a na końcu UVA. Mazak.