Autor Wątek: Open Falcon i bomby typu LGB  (Przeczytany 6196 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Panoramix

• Gość
Open Falcon i bomby typu LGB
« dnia: Maja 05, 2008, 13:44:14 »
Hej

Mam pytanie - zainstalowałem wreszcie Falcon 4.0 (... żeby to zdobyć przeczytałem chyba cały internet :D ) + OF 4.5 OCI.

Trening na bombardowanie bombami LGB - ustawiam wszystko jak trzeba (a przyjamniej tak mi się wydaje) i ... nie mogę lokować celu (ani num 0 ani przypisany przycisk na joyu).
Podejrzewam, że gdzieś co robię źle ale nie mogę sie połapać gdzie - pomożecie?

Panoramix

Offline Adam/Zenek

• *
  • I come on like a bloodstained Hurricane...Mk IIc
Odp: Open Falcon i bomby typu LGB
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 05, 2008, 14:08:06 »
Co prawda OF nie mam, ale pewnie w RV jest podobnie.
Napisz dokładnie co robisz wtedy będzie łatwiej pomóc. Sprawdź też, czy masz nastawione na "Laser ARM", czy na "OFF".
ZenoPL

Panoramix

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 05, 2008, 14:09:35 »
Dzięki - jak tylko wrócę z pracy to napiszę.

Panoramix

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 06, 2008, 00:04:28 »
Przypomnę, że aby trafić nie musisz lockować celu, wystarczy najechać na niego kursorem. Nie wiem czy dobrze kombinuje, ale spróbuj wejść w tryb Snowplow, i ustabilizować kursor gdziekolwiek przed Tobą, wtedy będziesz mógł bez problemu go przesuwać w obrębie zasięgu radaru, i zalockować na czym tylko będziesz chciał.

Pozdrawiam.

Panoramix

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 06, 2008, 18:32:20 »
Sprawa wygląda tak:

Wchodzę w sms wybieram lgb, uzbrajam laser, przechodzę do tgp radar jest ustawiony na gm.
Moge lockować cel na radarze ale nie mogę tego zrobić przez widok z tgp. Robiłem ręczne wskazywanie celu z manual lasing i działa ok natomiast nie wiem czemu nie mogę nic zalokować w tgp.

BTW: korzystam z dokumentu weapon check list

Panoramix

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 06, 2008, 19:30:08 »
Rozumiem, że oczekujesz "wskoczenia" tgp na cel ? Czegoś takiego w OF nie ma.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 06, 2008, 22:33:29 »
@Sun
No nie ma - tak jest bardziej realistycznie

@Adam/Zenek
A jednak - OF to nie RV :118:. TGP działa tutaj inaczej (patrz choćby dwie linie wyżej)

@Flanker
Nie o to chodziło w pytaniu.

@Panoramix
Zalokowałeś cel na FCR? Tak? Źle
Czy zmieniłeś SOI? Nie? Źle.
Wybrałeś na TGP Snowplow? Tak? Zgadnij co - źle!

RTFM. BMS-Dash34.pdf strona 60 i dalej.
Miłej lektury.

PS
OF 4.5 -> Korea KTO -> Tactical Engagement -> Lesson 25A (masz do wyboru lekcje z tekstem lub głosem miłej pani, czyli wersje Vo) i masz pokazane jak dla maturzysty co po kolei robić. Prościej się nie da :|

Offline Adam/Zenek

• *
  • I come on like a bloodstained Hurricane...Mk IIc
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 06, 2008, 22:47:31 »
@Adam/Zenek
A jednak - OF to nie RV :118:.
Ale za to w OF nie ma tak uber efektów graficznych jak w RV. :118:
ZenoPL

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 06, 2008, 22:56:37 »

Cholera - ja jak latam, to zawsze staram się wyrobić jak najlepsze SA a tu się okazuje, że najważniejsze jest to co widać poza kokpitem. Wiedziałem, że gdzieś błąd popełniam. Dzięki.

« Odpowiedź #9 dnia: Maja 07, 2008, 01:29:20 »
Cholera - ja jak latam, to zawsze staram się wyrobić jak najlepsze SA a tu się okazuje, że najważniejsze jest to co widać poza kokpitem. Wiedziałem, że gdzieś błąd popełniam. Dzięki.

Napisałeś tak, jakby RV był lepszy tylko pod względem grafiki. I tu się mylisz mój drogi...

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 07, 2008, 08:02:43 »
Za to Ty napisałeś tak, jakby w ogóle RV był faktycznie lepszy ;)
Ale to dyskusja nie na ten wątek.

« Odpowiedź #11 dnia: Maja 07, 2008, 09:56:47 »
Napisałem tak dlatego, że na stwierdzenie

odpisałeś bezsensownie zbywając kolegów, jakoby w RV nie można było wyrobić dobrego SA. Moim skromnym zdaniem RV i OF są podobne, aczkolwiek RV jest lepsze. Natomiast jeżeli wziąć jeszcze pod uwagę wskaźnik grafika/wydajność, to RV miażdży przeciwnika. A dla mnie to jest bardzo ważny wskaźnik, bo w przeciwieństwie do niektórych nie mam komputera, który za mnie pierze, sprząta i czyści buty, tylko starą poczciwą maszynę. I trochę mnie wkurza, jeśli z byle powodu nagle w powietrzu na wysokości 30 tys stóp gra zaczyna mi zacinać. Ale tak jak powiedziałem, sprawa grafiki "tylko" miażdży przeciwnika. Bez niej RV też wygrywa. A już na pewno nie jest gorszy.
Ale tak jak napisałeś, to nie ten wątek...

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 07, 2008, 11:13:53 »
Dogfight, Panowie!! Dogfight w teamie 13-ej !!!  :118:

p.s.
Sorki za offtop, nie mogłem się powsrzymać :)
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 07, 2008, 12:48:49 »
Dzieci dzieci, proponuję się uspokoić i wziąć lepiej za latanie.

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

Panoramix

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 11, 2008, 22:38:33 »
Hej

Pomijając większość powyżej ... problem okazał się być idiotyczny ... klawisz 0 na numerycznej był uwalony i czasem działał czasem nie co powodowało, że podwójne wciśnięcie nie lokowało celu.

I mam jeszcze jedno - gdzie to tu widziałem na forum ale za diabła nie mogę znaleść - mam wysokość 22 000 stóp - lokuje cel dla bomby i wciskaj spust i czekam. HUD pokauje moment zrzutu ale bomba nie leci. wszedłem w lot nurkowy i ponawiam spust ... tym razem bomba leci - nie miałem czegoś takiego w F 4.0 AF. Możecie podpowiedzieć o co idzie?

I jeszcze jedno - mogę zalokować np czołg ale już most rozwalam ręcznie trzymając kursor na celu. Najeżdżam na most klawisz 0 na numerycznej i kicha. Również w F40 AF nie było czegoś takiego.

Bardzo proszę o nie wyjaśnianie tutaj tylko odsyłanie do instrukcji bo wydaje mi się, że chyba za szybko czytam.

BTW: ja też preferuje OF nad Red Viper ... realizm. Ale każdy woli coś inego ja max realizmu (sam latam na PA 38 Tomahawk i w OF cenię sobie takie małe smaczki jak np zmiany częstotliwości) a ktoś inny realizm i dobrą grafikę.

Panoramix