Autor Wątek: Pokazy lotnicze Mińsk Maz.  (Przeczytany 8537 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pokazy lotnicze Mińsk
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 02, 2008, 16:24:52 »
A mnie się podobało, może dlatego że ja po prostu lubię takie imprezy w dowolnej skali i ilości. Pewnie że na starych wyjadaczach to już wrażenia nie robi ale dla mnie pomacać MiGa-29 po węzłach czy goleniach to było coś. Jak się Jak poderwał i przeleciał dwa razy nisko nad publiką - miło jednak popatrzeć. Zdziwiłem się też że przybyła tankietka, a już kopara mi opadła na widok Jejmości dziarsko jadącej po płycie. Niestety zdjęć jej nie zrobiłem jako że była w ciężkim okrążeniu oglądających, a jak już wyrwała się z okrążenia to skończyła mi się amunicja w aparacie.
Stare (i nowsze) motocykle też były super, wśród nich naliczyłem przynajmniej dwa takiej niemieckiej firmy na trzy litery... jak to szło?
Oprócz Antków i Wilgi latała też Cessna, skusiłem się na 10minutowe kółko nad Mińskiem - bomba, zwłaszcza że trafiło się miejsce obok pilota - świerzbiły ręce ale na szczęście fotel odsunęli daleko.
Dziecku w kolebce kto łeb urwał chytrze...

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 26, 2010, 08:05:39 »
Słuchajcie, czy w tym roku nie będzie już tego... zjazdu ? (bo ostatnio to już nie były pokazy ;) ) Brak jakichkolwiek zapowiedzi: http://www.23blot.pl/
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

chincz

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 26, 2010, 08:12:56 »
Ja bym powiedział, że zapowiedź jest i to bardzo jasna  :001:

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 26, 2010, 08:21:04 »
Ja bym powiedział, że zapowiedź jest i to bardzo jasna  :001:
No chyba, że należy rozumieć ją jako brak zapowiedzi ;)
Znalazłem cos takiego - czyli nic z tego: http://www.forum.spotter.pl/festyn-lotniczy-minsk-mazowiecki-2010-t7992/index.html?s=2cea8671d23d2f6e325662d10c37a0d1&

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #19 dnia: Maja 26, 2010, 08:48:50 »
Niestety nie będzie żadnych pikników, pokazów, po prostu nic.
Trochę szkoda, bo sam włożyłem trochę wysiłku aby w reaktywować tradycję imprezy odpustowo-kiłełbaskowo-piwno-koleżeńsko-dopalaczowo-lotniczoszwarowo-samochodosalonowo-cotamjeszczewymyślicie, na początek bez latania, ale w 2005 roku był "trening" MiG-a do pokazów, bo na pokaz nie było zgody. A teraz? powiem jak klasyk: mnie nie ma, nie ma nic. Oczywiście to ostatnie to żart, o braku pikniku zadecydowało kilka czynników: Orlik, remont pasa, brak chęci i ludzi do organizacji.
Najbardziej mi żal tego czego ludzie nie widzieli, ale o tym trochę później.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 22, 2012, 19:35:45 »
http://www.23blot.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=317:program-qpikniku-lotnikow-2012q&catid=48:newsflash

W tym roku coś tam będzie, nawet pokazy dynamiczne :) .

Tym bardziej, że Płock odwołany jednak, Krakowa też raczej nie będzie (ew. wrzesień), Radom to za rok, Góraszki już nie ma .... ehhh słabo i coraz słabiej u nas zobaczyć coś na niebie :(.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #21 dnia: Maja 24, 2012, 21:28:53 »
Szczegółowy program na Scheißbooku.
http://www.facebook.com/23BazaLT

Extra , Suki i Smoker dwa razy dziennie.  :001:
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 28, 2012, 09:22:52 »
Wiele tego nie ma, ale zawsze coś.

Sobota (02.06):
11.30 Extra 300 Pokaz akrobacji
11.40 Su-22 Pokaz uderzenia
11.55 Biało-czerwone Iskry Pełny pokaz
12.30 MiG-29 Pilotaż indywidualny
14.00 Biało-czerwone Iskry Odlot do Krakowa z prezentacją flagi
14.05 SW-4 Pilotaż indywidualny
14.15 Su-22 Pokaz uderzenia
14.30 Extra 300 Pokaz akrobacji
14.45 MiG-29 Pilotaż indywidualny

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 28, 2012, 10:12:33 »
Ojtam, MiG-29 lata dwa razy.  :banan
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #24 dnia: Maja 28, 2012, 10:31:42 »
To jest piknik, nie ma co nastawiać się na wiele. I tak w porównaniu do ubiegłych lat jest sporo więcej.
Niewątpliwą atrakcją będzie komentarz, czemu? Zgadnijcie  :021: :021: :021: :021:

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 28, 2012, 18:22:45 »
To jest piknik, nie ma co nastawiać się na wiele. I tak w porównaniu do ubiegłych lat jest sporo więcej.
Niewątpliwą atrakcją będzie komentarz, czemu? Zgadnijcie  :021: :021: :021: :021:
Bo medialna bestia wszedzie sie wkreci? :D

To z checia przybije piatala o ile mnie securiti dopusci do naszego celebryty.

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 06, 2014, 07:56:05 »
W tę sobotę znów odbędą się pokazy w Janowie.

http://minskmaz.com/news/dni-z-wojskiem-polskim-program-dojazd-informacje

Atrakcją miał być F-15, ale już wiadomo, że nie będzie. Program:

11.00 Powitanie Gości
11.15 Przelot zespołu akrobacyjnego ,,Biało-Czerwone Iskry”
11.17 Zrzut skoczków z flagami
11.30 Pokaz F-15
11.38 Przelot grupy 6xF-16
11.40 Pokaz Mi-14
11.50 Pokaz pary Mi-24
12.00-12.30 BLOK WOJSK LĄDOWYCH – 25.BKPow
3 x W-3: techniki linowe, pokaz walki wręcz
12.30 Przelot – klin: 1 x C-130E oraz 2 x C-295M
12.35 Pokaz MiG-29
12.45 Pokaz SW-4
12.55 Pokaz zespołu "ORLIK” (PZL-130)
13.20-14.00 BLOK WOJSK SPECJALNYCH - 1 x Mi-17 (7.eds), 1xW3 25 BKPow sekcje szturmowe, snajperzy, pozoranci
14.00 Pokaz 2 x Su-22 oraz 2 x F-16
14.10 Pokaz W-3 (3.SLTr)
14.20 Pokaz zespołu ,,Biało-Czerwone Iskry”
14.45-15.00 BLOK ŻANDARMERII

http://www.23blt.wp.mil.pl/pl/1_64.html

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Pokazy lotnicze Mińsk Maz.
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 10, 2014, 22:57:58 »

W tym roku pokazy można uznać za bardzo udane (no jeszcze jutro są). Doskonałym pomysłem było zaproszenie wojsk lądowych, które uatrakcyjniły wystawę statyczna masą sprzętu i sympatycznym tłumaczeniem co do czego. Tak do 12.30 pogoda była słaba ale potem już całkiem nieźle. Nasza "medialna bestia" robiła za komentatora, więc też można było poczuć się nieco znajomo. Owszem, szkoda, że nie pojawił się F-15, czy AWACS, no i ja nie wiem co my się tak cackamy z tymi naszymi F-16, które robią po jednym przelocie i tyle ich widać (nikt nie widział pokazów Turków, Duńczyków czy Holendrów ; > )? Ale i tak było nieźle. Mogłaby z tego być spokojnie jakaś większa, nawet komercyjna impreza, coś w stylu Święta (prężenie muskułów ostatnio w modzie) Wojska Polskiego i tak by trwało to cały dzień. Jedyne to co popsuło efekt - to organizacja dojazdu, parkingi od których do Janowa było 6 km, z brakiem dojazdu, a jak już podjechał atobus (raz na 20min) to cały pełny... aż żal mi było tych rodzin z gromadką dzieci i wózkami, którzy chcieli wybrać się na tę imprezę, zapłacili za parking, a tu jeszcze total zonk z dojazdem. Poprzednio było zawsze w okolicy Janowa i było gicior. Ta akcja totalny bezsens i dwója za organizację. Dobrze, że było warto i tak, bo już chcieliśmy zawrócić po 1 godzinnym pchaniu się na parking, z którego jak się okazało potem nie zapewniono dojazdu, ale na miejscu już było fajnie!

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 21, 2018, 21:35:13 »
Kolejna najbliższa sobota :) - coś w temacie:

http://23blt.wp.mil.pl/pl/index.html

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 26, 2018, 20:06:12 »
Parę foto.
Jak na lokalne pokazy było MEGA! Szkoda, tylko, że trochę się zwlekało z wyjazdem, bo poranek nie był zbyt optymistyczny... ale finalnie można powiedzieć, że była bardzo dobra pogoda i deszcz gdzieś poszedł szerokim bokiem, a przez większość pokazów żarówa :]. Prowadzącym był Medialna Bestia, który jak zawsze się sprawdził i zrobił rozgrzewkę przed Radomiem. Największe pokłony dla pokazu i w zasadzie rozdziewiczeniu lotu XA-41 (A.Kielaka) wraz z MiG-29 (J.S?). To było coś!!! Osobiście nudzą mnie akrobacje na latającym silniku ale ten pokaz (pewnie też ćwiczenie przed Radomiem) był strzałem w dziesiątkę. Powiało świeżością i świetną synchronizacją. Brawa dla obu pilotów, genialny pomysł z MiG-29. Fajnie też, że wejście było z inne strony, można było trochę lepiej obejrzeć bazę i popodziwiać hangary, wszystko się zgadza, jak w DCS : D. Ilość osób chyba też zaskoczyła organizatorów, było naprawdę sporo, ale z drugiej strony, te pokazy za to lubią, że są one takie bardziej bez wielkiej pompy, można podejść jakoś bliżej, dotknąć, zobaczyć, nie trudno znaleźć też dobre miejsce, czy podejść pod barierki. Myślę, że jedne z najlepszych pokazów organizowanych w 23BLT. To co mi się nie podobało to w zasadzie inna nieco beczka, pewna fundacja, która skupia w sobie jakieś "dziwne" muzeum, statystów, extra fury i zabawę na szpanie. Obserwuję ich już na którymś tam pokazie i śmierdzi mi to grubym wałkiem na wyciągnięcie jakiś dotacji i funduszy pod jakąś tam historyczną nutę związaną z 303. Dla mnie to przekręt finansowy za pieniądze podatników. Najlepsze to, że nawet upomniałem gościa, bo już nie mogłem wytrzymać, który tłumaczył dziecku, że samolot skręca dzięki wychyleniu skrzydeł (!), a omawiając kabinę, jak mały się spytał co to (pokazując wskaźnik wychylenia podwozia) gościu powiedział, że to wskaźnik bomb (kabinę zidentyfikowałem jako trenażer Iskry). Ubrany jak gwiazdor, mundur pilota za dwa koła, zaczeska była, tylko do filmu... żenła. Kto im za to płaci? Do zobaczenia tu za rok! Teraz Radom :)!

« Ostatnia zmiana: Maja 26, 2018, 20:14:51 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl