Autor Wątek: Shockwave / A2A  (Przeczytany 117455 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Shockwave / A2A
« Odpowiedź #600 dnia: Listopada 07, 2013, 00:39:38 »
A, że tak się dopytam, o co come on z teksturkami na cylindrach silników? Seria AF, ok pod wzg. systemów, ale taki brak?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #601 dnia: Listopada 07, 2013, 00:44:54 »
A, dzięki :)
Anson to projekt Stiza. Pomalowałem mu tylko tę brykę z zewnątrz i dopieściłem tekstury wewnętrzne. No i pomogłem z zarządzaniem projektem.
Samolocik prosty, ale fajny - właśnie taki pod Aircraft Factory. FM zrobił John Cagle, który zrobił fm Dimony, Catany, Cataliny, Discusa i Oeffaga dla wersji 1.1. Fachowiec pełną gębą - jest fajny feeling, gdy leci się tą bryką.
Pozdrowienia!

PS: Zerknę na te silniki, Yoyo!

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #602 dnia: Listopada 07, 2013, 07:52:11 »
Dziękować. Widać to tu: https://dl.dropboxusercontent.com/u/34075223/online/screenshots/anson/screenshots/1.jpg . Cylindry są wymodelowane, plus popychacze, ale brak tekstury. Już nawet nie chodzi o to by były żeberka, ale można by dać podzieloną na żebra teksturę, przydymioną u dołu i nie byłoby czarnej dziury (+ w paint kit). :) A tak modelik pierwsza klasa, są nawet panele przypominające te z AccuSima. No i te nowe widoczki prosto od Sabre ;) - ale bardzo fajne. Przyjemny model za dobre pieniądze (aha i mieszanką jak mamy podział manetek na lewo prawo to sterujemy razem).

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #603 dnia: Listopada 07, 2013, 17:18:11 »
Możliwe, że John Cagle robił FM do Sabre, stąd takie widoczki - to jest jego "znak firmowy", o którego dołączenie zawsze prosi. Oeffag D.III też ma takie :)
Silniki na pewno mają teksturę, tyle, że jednokolorową. Pewnie pozbiera się kilka bugów wynikających z użytkowania. Wtedy można będzie zrobić jakiś fix. Ewentualnie dodam poprawki do paintkitu.
Samolot miał tylko jedną manetkę mieszanki dla obu silników. Rob pomógł nam z napisaniem kodu dla takiego rozwiązania.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #604 dnia: Listopada 08, 2013, 18:59:51 »
No to dorzucę coś od siebie: http://img5.imageshack.us/img5/971/s5hr.jpg

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #605 dnia: Listopada 09, 2013, 22:29:39 »
Lukas, jeszcze jeden bug w teksturze. Robiąc malowanie zauważyłem, że jest brak tekstur na zewnętrznej stronie goleni. Tak jest w każdym modelu i w paintkicie (biały). W tych dwóch moich co kończę to dorobiłem.

No i do hangaru dołączyły:

« Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2013, 00:22:20 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #606 dnia: Listopada 10, 2013, 23:37:10 »
1/ I jeszcze jedna sprawa, z dźwiękami tym razem. Przy zdjęciu obrotów (VC) i przełączeniu się na widok zewnętrzny oraz powrocie do kabiny słychać rpm maks, a nie jak było poprzednio IDE. Podobnie miałem z SeaBee.

2/ Czy na pewno malowanie RAF jest poprawne? Mam wrażenie, że to co jest jest ok - z tym, że to lustrzane odbicie tego z reala, czyli prawa strona powinna być po lewej :- ). Wiem, wiem, czas gonił...

3/ W animacji śmigła mamy żółtą obwódkę na obwodzie, a na statycznym obrazie jest całe czarne śmigło (ps. a gdzie jest ta tekstura, bo coś nie mogę znaleźć).
« Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2013, 08:52:52 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #607 dnia: Listopada 13, 2013, 02:32:22 »
Do kolekcji nowy(e) skin(y).

« Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2013, 17:03:29 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #608 dnia: Listopada 13, 2013, 20:16:53 »
Cześć,
już odpowiadam na Twoje pytania!

Od końca - Stiz wziął teksturkę wirującego propa z jakiejś innej maszyny, dlatego pojawia się tam żółta obwódka. Nie jest ona widoczna na modelu, a i statyczne śmigło nie ma żółtych końcówek. Łopata śmigła ulokowana jest w lewym górnym rogu tekstury ansonmk1_2_T.psd
Jeżeli chodzi o brytyjski kamuflaż, to takie miałem refki.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #609 dnia: Listopada 15, 2013, 00:30:19 »
No nie da się niestety dodać do statyki żółtej obwódki (jak powinno być), ponieważ śmigło ładuje tę samą teksturę na obydwie strony od razu, a to po prawej jeszcze robi lustro. Może szczegół, ale żółtej obwódki nie powinno być widać od kabiny, tylko od zewnątrz. A czemu nie pokusiliście się o wymodelowanie jeszcze bombardiera i jego siedziska, jak w przejściu w PKP?  ; ). Zastanawia mnie jak się wchodziło tak w ogóle też do wieżyczki. Od środka nie ma wejścia, więc na lot ładował się gościu z zewnątrz i tam tak siedział cały lot? Anson, to taki tramwaj z niezłymi widokami na boki hihi.

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #610 dnia: Listopada 17, 2013, 10:28:23 »
Jeśli ktoś chciałby wygrać C172 od A2A to jest taki konkursik: https://www.youtube.com/watch?v=QCrNKjai2uE .

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #611 dnia: Grudnia 21, 2013, 22:23:21 »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #612 dnia: Stycznia 13, 2014, 21:05:55 »
Co do obrazka u góry to fajny kolorystycznie wybór.
Mam tylko nadzieję, że tym razem Heidi i ta druga brunetka będą skąpiej odziane trochę.
Ale nie o tym.

Pojawił się obrazek z jakimś trainerem T-33 i zlepek słów, który sugeruję że "long awaited widowmaker" i co za tym idzie pewnie Phantom (bo też jest supersonic) have been put on the ice czyli, że chyba zostały na lodzie  :|.
Kurcze szkoda...

Jak ktoś z A2A to czyta to mam pytania :)
Czy coś wiadomo bliżej na temat jetów nieoficjalnie?
Czy nie było ładniejszych kandydatów niż T-33, np. MB 339 (wyciąga niecałe 900kmh) jest włoski(stąd można zrobić masę rzeczy które się mogą popsuć w Accusimie), można_by zrobić model Frecce Tricolori i zamiast Heidi wsadzić instruktora, który by dyktował kolejne figury akrobacji oczywiście po włosku no i może możnaby zamodelować (??) wymodelować efekt podobny do hypoxii z tym, że związany z przeciążeniem i utratą przytomności?

Pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2014, 21:59:20 wysłana przez KosiMazaki »

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #613 dnia: Stycznia 13, 2014, 21:28:15 »

Czy nie było ładniejszych kandydatów niż t-33, np. MB 339

A widzisz, to kwestia gustu.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #614 dnia: Stycznia 13, 2014, 21:43:50 »
Włoskie się nie sprzedaje....

A na serio to T-33 to jednak dużo popularniejszy temat, zwłaszcza w USA gdzie tego trochę lata w prywatnych rękach. Stąd też druga ważna rzecz, żeby taki samolot zrobić dobrze, trzeba do niego pojechać, pomacać i nagrać w locie. Z włoskim egzotykiem byłoby słabo.

Tak czy siak, odrzutowce obecnie mają niższy priorytet niż GA.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"