Autor Wątek: Shockwave / A2A  (Przeczytany 117429 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Shockwave / A2A
« Odpowiedź #675 dnia: Listopada 14, 2014, 20:58:39 »
Odbiję się od dna w portfelu, to nabędę! :)
przydaloby sie jednak cos szybszego.
Texan?
http://www.simflight.com/2014/11/12/exclusive-interview-scott-gentile-a2a-simulations/

Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #676 dnia: Listopada 17, 2014, 20:44:13 »
Dziś miałem okazję się przelecieć C182. Moje spostrzeżenia? Wszystko bez zarzutu, skóra nie sprawia wrażenia tandetnej, choć takie się pojawiły głosy w sieci. Model lotu precyzyjny bardzo, w 172 trzeba więcej walczyć.  Dźwięk okej, choć 6 cylindrów brzmi bardziej widowiskowo, ale może to słabego hardware wina i tuska. Ja życzyłbym sobie, żeby poprawić przy update:
-światełko lądowania takie jak w cherokee i c172, czyli owalne lotusowe, ten trójkątny snob mi nie pasuje.
-roleta/daszek przeciwsłoneczny (w kabinie jest przeźroczysty, a patrząc z zewnątrz nie widać twarzy pilota, chyba że tak w realu jest.
Szkoda, że pitot cover nie porusza się na wietrze jak w cherokee. Maleńki detal, ale cieszy oko jak ktoś lubi podziwiać zaparkowaną maszynę.
Poza tym naprawdę świetny samolot. :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #677 dnia: Listopada 17, 2014, 20:54:41 »
Tylko to lotusowe u mnie np. sprawiało problemy z działaniem hot spotów za pomocą myszki w C172.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #678 dnia: Listopada 17, 2014, 21:06:26 »
Światełko lądowania jest, tylko trzeba włączyć w konfiguratorze. Domyślnie nie jest włączone, bo niektórzy mieli z tym problem jak YoYo.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #679 dnia: Listopada 18, 2014, 01:13:19 »
W przypadku C172 miałem i ja problemy z hot spotami, natomiast w cherokee jak dotąd nie zniknęły nigdy.
Nie wiem jak było instalowane C182, więc może faktycznie efekt lotusa w konfiguratorze był na "disabled". :)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #680 dnia: Listopada 18, 2014, 08:01:51 »
Konfigurator jest w: fsx/a2a/tools.
« Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2014, 14:56:44 wysłana przez KosiMazaki »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #681 dnia: Listopada 27, 2014, 22:27:57 »
No dobra, światła lądowania są okej. Natomiast jest inny przypadek. Nie wiem, czy jest to zamierzone, ale w C182 nie poruszają się te wichajsterki od windshield defroster, które są umieszczone przy kratkach nawiewu przed samą przednią owiewką. W c172 było to animowane. Czyli jak ktoś używał pokrętła "defroster" czy też wybierał odpowiednią opcję z karty "Shift+F3" to te pstryczki się poruszały. Tutaj w C182 pozostają niewzruszone. Taka sytuacja :).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #682 dnia: Kwietnia 08, 2015, 23:00:27 »
Masakra ostatnio z czasem, ale coś się po Świętach udało wysupłać. Prawie na finiszu coś z polskim akcentem :).

Trochę bardziej zaakcentowałem przybrudzenia i zacieki.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #683 dnia: Kwietnia 09, 2015, 12:10:36 »
Fajne malowanie. Pytanie tylko odnośnie kołpaka przy pracującym śmigle. Przy nasadzie(na styku kołpak-silnik) kołpak na wysokości zamocowanai śmigła  jest szary (w ruchu, na postoju jest cały niebieski).

Offline HAV

• *
  • LAST CAT STANDING
« Odpowiedź #684 dnia: Kwietnia 09, 2015, 12:35:38 »
Fajne malowanie. Pytanie tylko odnośnie kołpaka przy pracującym śmigle. Przy nasadzie(na styku kołpak-silnik) kołpak na wysokości zamocowanai śmigła  jest szary (w ruchu, na postoju jest cały niebieski).
A o śmigle pamiętał? :evil:

YoYo powalasz jak zwykle :)

« Odpowiedź #685 dnia: Kwietnia 09, 2015, 14:56:31 »
No pamiętał, śmigło jest czarne, to co zmienia sie w szare?  :evil:
Mnie sie wydaje, że powinno być w tym miejscu bardziej ciemne coś jak ciemniejszy ten niebieski, a nie całkiem szary. Tak tylko uważam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #686 dnia: Kwietnia 09, 2015, 16:09:54 »

Tak, masz rację, ale już wczoraj to poprawiłem, to screeny z przed poprawki, w finalnej wersji będzie ok + jeszcze tam dziś podłubię parę szczegółów bardziej zgodnych z tym malowaniem z reala. Ciesze się, że się podoba :).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #687 dnia: Kwietnia 09, 2015, 19:52:04 »
Super! :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #688 dnia: Kwietnia 09, 2015, 23:25:48 »
Prawie na finiszu, a zatem:

- poprawiony efekt pracującego śmigła (tzn. nie szary, a ciemny niebieski),
- dodano brakujące tabliczki,
- dodano niebieski kolor we wnętrzu wlotu do chłodzenia silnika,
- dodano czarne pasy antyoblodzeniowe na stateczniku poziomym.

-

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #689 dnia: Kwietnia 10, 2015, 00:30:42 »
Świetny repaint!
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11