Autor Wątek: Lotnisko dla FSX : [EPJA] Jastarnia  (Przeczytany 6964 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
Lotnisko dla FSX : [EPJA] Jastarnia
« dnia: Maja 20, 2008, 14:46:43 »
Cześć,

Przygotowałem scenerię Jastarni (EPJA). Działa wyłącznie pod FSX. Zawiera teksturę 2m/pix, sezonówki i teksturę nocną. Do tego wektorowy landclass Mierzei Helskiej, ośrodek rządowy na Helu z helipadem i fikcyjny wodny pas startowy dla wodnopłatów :)

jastarnia.zip  na Avsim
epja.zip na flightSim

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
Odp: Lotnisko dla FSX : [EPJA] Jastarnia
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 20, 2008, 22:51:40 »
I co, nikt nie ściągnął ?  :007:

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 20, 2008, 23:05:43 »
Jak nie?  :003:
Dzieki wielkie, wszak to ostatnia sceneria przed wielkim malowaniem....  :118:
Troche zmian, dzieki za łódke, wiecej ludzików, kolejne polskie lotnisko, klimatyczne i do którego też mam pewną nostalgię:
 tu jak lądowałem na Wildze

a tu jak startowałem z RWY22 na empeckowym wodnolocie

Co do Helipadu u mnie mały bug. Rozumię, że to pod Kaczyńskiego woda podlała??? ;)
UTX Europe jest.
Zabrakło trochę piachu do wyrzucenia? (ew. można ten pucz Polska FSX dołożyć)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #3 dnia: Maja 20, 2008, 23:26:21 »
Czołem!

Już dawno ściągnął :).Tylko testował.I nie miał czasu napisać heheh. Lotnisko piękności sprawa.Także sentyment posiadam do niego.Ehh....

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 20, 2008, 23:33:10 »
BOCZEK CO TO ZA ŚMIGŁOWIEC NA OSTATNIM SKRINIE???
Jeśli to darmówka podaj linka plzz!  Jeśli to nawet nie mi-2, to przyda się w TatraPS jak diabli!

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 20, 2008, 23:44:40 »
Yoyo i inni Panowie, którzy posiadają UTX-Europe oraz scenerię Pucka

Proszę wejść do Puck/Addon Scenery i wykasować stamtąd plik CVX_Polska_Rzeki.BGL
On był dostarczony dla osób nieposiadających UTX/Vector Europe.
Wtedy zobaczycie porządne linie brzegowe.

« Odpowiedź #6 dnia: Maja 21, 2008, 10:07:39 »
@ Zgredd

Ta trzepaczka to płatny Mi-2 od braci Nemeth. Niestety nie działa do końca prawidłowo z FSX (chodzi o przyrządy w kabinie). Jednak do zdjęć nadaje się jak ulał.

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 21, 2008, 14:58:23 »
Eh to szkoda, już myślałem, że w końcu powstała łatka na FSX :005:

« Odpowiedź #8 dnia: Maja 22, 2008, 13:37:02 »
I co, nikt nie ściągnął ?

Ściągnął, ściagnął tylko się zastastanawiał co jest nie tak z tym półwyspem, zanim nie napisałeś:

Proszę wejść do Puck/Addon Scenery i wykasować stamtąd plik CVX_Polska_Rzeki.BGL

Już prawie chciałem FSX przeinstalowywać  :karpik

Nawet trenowałem już dostawę "wieśmaków"

Bardzo ładna sceneria i to rejonu, który bardzo lubię w "realu" - dzięki lucas!  :023:

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 08, 2008, 15:13:45 »
Właśnie sobie latałem :D Świetna sceneria, landclass, obiekty! Fototeksturka ładnie wkomponowana (brakuje tylko rządowego kortu tenisowego :118:) . Jedynie nie bardzo rozumiem jak w Jastarni wylądować na pasie 4  :karpik Bo takie polecenie dostałem :020:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 09, 2008, 08:07:44 »
Po wywaleniu tego pliku bgl niestety bez zmian. Platformy z H nie mam a jachty przy Jastarnii zaczeły stac na glebie. Sciagne jeszcze raz plik i zainstaluje wszystko ponownie
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 09, 2008, 12:25:25 »
Sprawdź, czy masz zainstalowany patch 1.1 do UTX Europa. Powinno to wyglądać tak:

-Puck
-Jastarnia
-UTX, lub Vector, a dla nieposiadających, "FSX Poland"

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 09, 2008, 15:29:59 »
Ja mam taki sam problem jak YoYo. Posiadam UTX, ale nie mam Pucka. Jakiś czas temu nie dało się już go ściągnąć, chyba aż do wydania wersji finalnej? Obecnie jest gdzieś do pobrania?
PFS_milo

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 09, 2008, 16:01:03 »
Warka kończy prace nad scenerią i niedługo będzie ona udostępniona. Więc narazie nie jest ona ważna. Ustawienia zastosój tylko do Jastarnii.

PS:

Problemy z Jastarnią mogli mieć wyłącznie użytkownicy, którzy pobrali wesję Alfa lotniska w Pucku na poczet rajdu Lublinami.
Jastarnia sama w sobie ma wszystko opisane co i jak instalować.

Incognito

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 09, 2008, 16:54:48 »
Posiadam UTX, ale nie mam Pucka. Jakiś czas temu nie dało się już go ściągnąć, chyba aż do wydania wersji finalnej? Obecnie jest gdzieś do pobrania?
Czy kolega przegladal forum? Przeciez 6 postow ponizej obecnego tematu w watku "Puck FSX_beta" jest link do sceneii! W tej wersji mozna nazwac ja prawie finalna!