Autor Wątek: FreeFalcon 5 / RedViper  (Przeczytany 72925 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
Odp: FreeFalcon 5 / RedViper
« Odpowiedź #150 dnia: Października 20, 2009, 15:53:44 »
Gerrah! Instaluj od nowa (tylko pamiętaj - nie wolno głupio uruchomić nowej instalki przed patchem!!!!) i chyba jutro jakieś multi popróbujem.
Ja już od dawna śmigam na 5.3 ;).
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #151 dnia: Października 20, 2009, 16:31:55 »
zakochanymi w swojej zaje... pilotami jaszczombów - zdaje się tak to leciało ;)
Tak to leciało  :004:
Frustracja z powodu niemożności odpalenia żadnego z Falconów daje mi się we znaki poprostu, nie traktuj mojej wypowiedzi zbyt osobiście, działałem pod wpływem silnych emocji.
FF nie ruszaliśmy bo multi w nim leżało (mam nadzieję czas przeszły jest właściwy)
Właśnie chcemy spróbować zweryfikować multi gdyż powoli dorastamy do Falcona. Chcielibyśmy powoli przesiąść się na bardziej rozbudowany SYMULATOR w lotach As Real. Może w przyszłości po osiągnięciu odpowiedniego poziomu spotkamy się gdzieś nad Koreą :004:
11:05 PM

« Odpowiedź #152 dnia: Października 20, 2009, 17:17:05 »
Właśnie chcemy spróbować zweryfikować multi gdyż powoli dorastamy do Falcona. Chcielibyśmy powoli przesiąść się na bardziej rozbudowany SYMULATOR w lotach As Real.

Dobry wybór!
Wrażenia?
Bezcenne...
Wieża: Żeby uniknąć hałasu, odchylcie kurs o 45 stopni w prawo.
Pilot: Jaki hałas możemy zrobić na wys. 35000 stop?
Wieża: Taki kiedy wasz 707 uderzy w tego 727, którego macie przed sobą...

« Odpowiedź #153 dnia: Października 23, 2009, 20:28:24 »
Dzisiaj próbowałem FF5.3 i wrażenia mam raczej negatywne. Wywala z gry jak dawniej - niestety.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #154 dnia: Października 23, 2009, 20:38:50 »
Na jakim systemie próbowałeś?
Osobiście zawsze byłem przeciwnikiem kierunku rozwoju obranego przez twórców FF, niemniej ostatnio próbuję trochę "powalczyć" z najnowszym paczem żeby wiedzieć co w trawie piszczy. Niestety, rezultaty mam podobne jak Ty. U mnie to Vista32/nVidia. Podobno jeśli jesteś szczęśliwym posiadaczem starszego kompa z XP i jakimś starszym radeonem na pokładzie to jest bosko...

« Odpowiedź #155 dnia: Października 23, 2009, 22:29:12 »
Zwykły XP/sp3. Wcześniej latałem na Red Viperze i w singlu była to bardzo stabilna wersja.
FF5 od samego początku robił mi dziwne numery. Np zauważyłem, że stabilność tej gry zwiększa się wraz ze zmniejszaniem szczegółów graficznym w setupie gry chociaż na forum FF nikt nie potwierdził moich spostrzeżeń.
(Hardware: intel E7400, GeForce9800GT, 4GB ram)

Mimo, iż FF5 ma wspaniałą grafikę i efekty specjalne to nie zagościł długo na moim kompie (znowu...). Mam nadzieję, że twórcy FF5 dopracują swoje dzieło i wtedy będzie to prawdziwy konkurent OF.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #156 dnia: Października 24, 2009, 02:33:46 »
A widzisz, znowu "nowa" grafika. Dałeś najnowsze stery? Niektórzy twierdzą, że poprawiają stabilność.

W kontekście tego co napisałęś w podsumowaniu nie mogę (zresztą nie tylko ja) zrozumieć dlaczego ekipa FF tak bardzo wścieka się na wszelką krytykę pod adresem ich osiągnięć i z uporem maniaka nazywają OFa "Leaked Beta"? Może i tak było że OF wyciekł, szczerze mówiąc nie znam całej historii konfliktu pomiędzy grupami i mało mnie to obchodzi ale jeśli beta jest o wiele bardziej stabilna aniżeli niby spaczowany produkt, który ciągle się sypie to ja już nie bardzo rozumiem o co chodzi.
Niemniej żałuję bo trzeba przyznać, że jak FF5.3 działa to nawet fajnie ale jak się sypnie to w takim momencie że człowieka szlag trafia i za często. Pozostaje jedynie dalej próbować jakoś to uruchomić.
Dobra - koniec bo znowu wyjdzie, że się czepiam zaimplementowanych realistycznych gwiazdozbiorów :021:

« Odpowiedź #157 dnia: Listopada 10, 2009, 20:57:41 »
Ech, mi FF 5.3 sypie się w kampanii średnio 3 misje na 4 zagrane. Co ciekawe, instant, treningi i wszystko inne działa sobie bardzo ładnie. Tylko ile można trenować to samo???
Może jest jakaś stabilniejsza wersja?
« Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2009, 21:06:23 wysłana przez yano »
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #158 dnia: Listopada 10, 2009, 21:09:05 »
Ano, Allied Force.

« Odpowiedź #159 dnia: Listopada 10, 2009, 21:12:29 »
Jako że poprzednia płyta AFa poszła w niebyt, a nie miałem obrazu to teraz czekam tydzień na nówkę sztukę. Zanim dojdzie święta będą  :005:
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

« Odpowiedź #160 dnia: Listopada 11, 2009, 01:13:44 »
Wiesz Wacha, kiedy jeszcze parę miesięcy temu miałem wyjechanego na wszystkiego strony AtiRadeona to pomagało obniżenie poziomu grafiki. Im bardziej obniżałem poziom grafiki (cząsteczki itd) tym dłużej FF chodził mi bez strzału w glebę. Teraz mam GE9800 i ten trik nie działa.
Poza tym, być może to tylko moje odczucie, ale dla mnie FF5 jest jakiś taki plastikowy. Grafa super, dźwięki super a jednak nie wkręca jak OF.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #161 dnia: Maja 10, 2010, 16:49:00 »
Właśnie wyszedł FF5.5 http://www.freefalcon.com/forum/showthread.php?t=17580
Właśnie go zasysam z wiarą w to że w końcu uda się go uruchomić... Za 45 minut powinienem coś wiedzieć więcej :001:

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #162 dnia: Maja 10, 2010, 17:21:43 »
Trzymam kciuki - daj znać.

« Odpowiedź #163 dnia: Maja 10, 2010, 17:47:13 »
Czekamy na relacje. Czy odpalasz to na win7 ?

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #164 dnia: Maja 10, 2010, 19:05:16 »
Problemy już na początku - Standard.
Instaler w rarze zkaszaniony jest co mnie nawet nie zdziwiło :118:
Zasysam z innego źródła.
Instalować będę na Windows 7 Professional x64. Komputer to ASUS P5Q Deluxe, procesor Core 2 Duo E8400 i grafa GF280GTX, 4GB ram Patriot LLK
- zobaczymy co się zmieniło od 5.3 :004: