Czy ktoś z was miał problem z uruchomieniem Free Falcona 5.3 
Objaw typowy, po uruchomieniu gry w trybie -hires (bez -hires to samo) wchodzę do menu, wszystko śmiga, ustawiam sobie którykolwiek z lotów i daję TAKE OFF. Pojawia się niebieska plansza z rysunkiem F-16. Postęp ładowania gry rozświetla na złoto sylwetki samolotów z prawej strony, następnie pojawia się dźwięk z gry i monitor się wyłącza z komunikatem DVI - No Signal.
System to Windows 7 Build 7600
Ma ktoś tego Falcona działającego na siódemce
6.1.7100 (up-to-date)-> no joy
Po kilkunastu pierwszych próbach z różnymi ustawieniami grafy (NV 9600m GS) miałem objaw podobny: ładuje się ładnie, wchodzi do symulacji bo słychać dźwięk ale jedyne co mam to pokaz slajdów z zawartością kilkunastu przyrządów pokładowych ale kokpitu jak nie było tak nie ma. Ustawiłem w configed domyślny kokpit 3d bo a nuż i .... zadziałało, ale tylko na kilkanaście sekund bo po chwili złapałem freeza grafiki.
Szelma doceń moje poświęcenie, bo zrobiłem próbę tylko dla Ciebie - ja nie mam zamiaru stresować się, zwłaszcza po tym co ludzie piszą na forum FF (niektórym nie udało się jeszcze wylądować po żadnej misji w kampanii).
I żeby nie było jakobym się czepiał to dodam iż w moim przypadku to może być problem sterów do grafiki (nie mogę znaleźć nowszych) a nie FF ale nie chce mi się dalej próbować (przynajmniej na razie

)
PS.
Byłem w błędzie - co do sterów

Znalazłem nowsze (automat ich nie wykrywał nie wiedzieć czemu), zainstalowałem i jest jakby lepiej w kokpicie 3d ale żeby się dało grać - trzeba by być wolnym strzelcem i nie mieć nic innego do roboty.
Jeśli Ci nie wyświetla niczego to spróbuj widoku "0" będziesz wiedział czy masz to samo co ja - kłopot z kokpitem 2d i opóźnienia w reakcji na skróty klawiatury.
PS 2 (albo 3 jush się pogubiłem

)
Hmm - za to w V32 działa bez problemów.
Nie sprawdzałem jeszcze kampanii bo nie mam przy sobie "tego co mi pozostało z X45 po 5 latach wiernej służby i jeszcze dycha (ledwo)" ale jeśli biega o samo uruchomienie - bez zarzutu.
Gerrah! Instaluj od nowa (tylko pamiętaj - nie wolno głupio uruchomić nowej instalki przed patchem!!!!) i chyba jutro jakieś multi popróbujem.
Nie dziękuj
Syr.