Oczywiście masz rację ale czy to co widać na zaprezentowanych skreenach to na prawdę realizm czy holywoodzki ogląd świata? na jednym z nich to jakby scena z "Twierdzy" tylko zamiast F18 występuje Viper :karpik
Zupełnie szczerze - nie wiem, bo nigdy nie byłem świadkiem podobnego ataku i eksplozji

Wydaje mi się że wszystko zależy od tego co eksploduje. Jednak nawet jeśli spektakularność eksplozji jest przesadzona, to dym i płomień wyglądają znacznie bardziej naturalnie, niż w np w gołym AF.
Dziwi mnie narzekanie na dbałość o grafikę, bo np dla mnie symulatory mają dać namiastkę wrażeń związanych z lataniem, a te w rzeczywistości pochodzą przecież w dużej mierze od niecodziennych widoków jakich można doświadczyć na pokładzie maszyny latającej. Dlatego dziwię się graczom, dla których ważna jest
jedynie ilość i sposób odzworowania przycisków i przełączników w kabinie, a zupełnie nie liczy się to, co widać poza kokpitem. Podejrzewam, że gdyby latanie nie oferowało tak intensywnych przeżyć natury estetycznej to człowiek wzniósłby się w powietrze znacznie później, jeśli w ogóle odczuwałby do tego ciągoty

Dla mnie te wszystkie guziczki i ekrany to jest
śRODEK pozwalający i ułatwiający wzniesienie się w powietrze, cel latania widzę zupełnie gdzie indziej. Dlatego dobrze, jeśli symulator porządnie odwzorowuje mechanizmy i procedury związane z obsługą maszyny, ale podejście osób kompletnie nie przywiązujących wagi do grafiki jest dla mnie niezrozumiałe. No ale, co kto lubi