Autor Wątek: FreeFalcon 5 / RedViper  (Przeczytany 72949 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: FreeFalcon 5 / RedViper
« Odpowiedź #75 dnia: Lutego 27, 2009, 19:22:09 »
Tak sobie czytam z nudów forum freefalcona i znalazłem nieciekwą informacje napisaną przez Hustleras na temat multi w FF5 w jednym z wątków:

The story is long and complicated. There are 2 things that happened, the first was that the person working on the MP side of the code felt it made more sense to rewrite the whole thing, instead of attempting to fix the current. That was a huge mistake, was grossly underestimated and they left us, after 18 months with something that was unfinished and therefore didn't work. The second and more relevant to the community was that MP stability was hyped, advertised and sold to you, before the results were in and we had a finished product. That was a big mistake, leads to disappointment and could cost us credibility. My recent return to these forums, is an attempt to give you honest and timely reports as to our progress and offering. The true extent of the MP situation has only recently been established and when I read excitement centered around an improved MP, I could not let that continue.

We have recently been offered help in that area and after the release of FF5, we will pursue those offers. But for the time being, you should not expect FF5 to have any better MP code, than that in FF4.

Steve
kurcze no nie fajnie , a miałem nadziej na jakieś ciekawe misje on line na ff5 :(

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: Lutego 27, 2009, 21:42:45 »

« Odpowiedź #77 dnia: Lutego 28, 2009, 07:32:13 »
Uwaga !
Wyszedł FreeFalcon 5!
Ja już zasysam, a za godzinkę po pierwszych lotach spróbuje napisać coś więcej.
http://www.freefalcon.com/forum/showthread.php?t=14498

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: Lutego 28, 2009, 09:34:46 »
Chwalmy Pana  :021:
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #79 dnia: Lutego 28, 2009, 09:38:59 »
I już po pierwszych lotach a więc kilka spostrzeżeń.
Nie podoba mi się wygląd setup-a, w ogóle jakieś takie to wszystko prze kolorowane i bez ładu-składu.

Kokpit 3D jest funkcjonalny ale jak dla mnie po prostu brzydki :(
HUD jest wyblakły (tak jak w RV) ale latałem też Harrierem oraz F18 i tam kolory były żywe.
Niektóre kokpity 2D są z F16 i to ta brzydka wersja.
HARM jest realistyczny i trzeba będzie się nauczyć obsługi.  :karpik
Cztery misje treningowe, dwie z kampani i żadnych zwiech jak na razie.

PS.
Instalacja na oryg. (starym) F4.
« Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2009, 09:45:53 wysłana przez Fiero_185th VFS »

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: Lutego 28, 2009, 09:42:12 »
Na co instalowałeś - F4.0 Orig. czy AF?

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #81 dnia: Lutego 28, 2009, 12:00:59 »
No Panowie już 12  :010:

I co? I jak? Zdatne to to?

« Odpowiedź #82 dnia: Lutego 28, 2009, 13:05:36 »
Jeśli o mnie chodzi to jest  ok, główne menu dużo lepsze niż to czerwone z wcześniejszej wersji,  bardzo ładny kokpit 6DOF i śmiga naprawdę szybko w kampanii jakieś 50 - 60 klatek, jedynie ten multi będzie pewnie kulał jak to było mówione wcześniej ale to trzeba sprawdzić

« Odpowiedź #83 dnia: Lutego 28, 2009, 19:17:01 »
Nie wiem jak u Was, ale u mnie aż tak słodko nie jest.

1. W kabinie się trzęsie jak w ciągniuku (w jakiejś z wersji F-16. na innych jest ok)
2. Mam taki błąd w kabinie (wszystkich) chodzi o lewą stronę obrazka.

Czy to jest wina, że mam Allied Force?

Ale ogólnie fajnie się lata choć spodziewałem się czegoś o wiele lepszego.. Coś mi nie pasuje w kokpicie F-22...jakiś dziwny się wydaje. Proszę o pomoc z tymi dwoma punktami jak się da. :001:

Z góry dzięki.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #84 dnia: Lutego 28, 2009, 20:20:12 »
Czy jest nowy FM  :011:
11:05 PM

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: Lutego 28, 2009, 22:41:30 »
Zgadzam się z Fiero kokpit 3D porażka, do tego czytelność i wielkość HUDa w HUD only jeszcze większa porażka...  :005: 
F-16C Block50 driver...

Pawel27

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: Marca 01, 2009, 10:12:44 »
Osobiście mam mieszane uczucia co do nowego FF.
Jest kilka nowych rzeczy które naprawdę uprzyjemniają rozgrywkę tj. obsługa agm-88 i innych broni, poprawiona grafika i efety (zwłaszcza że wymagania co do kompa dużo się nie zmieniły), maszyny bardzo ładnie teraz wyglądają (zwłaszcza Tornado) ale jest też mnóstwo błędów. Występują błedy w grafice, gra potrafi sie "wysypywać", niektóre kokpity rzeczywiście porażka. Brakuje rownież obsługi narzędzi takich jak TacEdit i F4Browse.
Mam nadzieję że ludzie z grupy FreeFalcon szybko poprawią błędy i wypuszczą "łatki", bo naprawdę pomimo wszystko robią kawał dobrej roboty i za to im się należą duże brawa.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: Marca 01, 2009, 12:55:47 »
No cóż - rewolucji na pewno nie ma. IMHO "wycieknięcie" OF 4.3 było bardziej nowatorskie. Ale teraz mamy przynajmniej ładne flary bez zarzynania fps (jeśli komuś to było potrzebne oczywiście ;))

Testy Multi przeprowadzimy pewnie dzisiaj wieczorem...

Należy jednak pamiętać, że FF5 devs sami mówią o WIP i uprzedzali, że byków będzie co niemiara.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: Marca 01, 2009, 15:55:40 »
Nowy kokpit 2D jest ładny, ale mało funkcjonalny jak dla mnie. Monitory są bardzo małe, do tego brakuje widoku SHIT+1 więc jak dla mnie lipa straszna. Dodatkowo zawiodłem się widokiem HUD only na którym HUD jest malutki (nawet mimo grania na 40 calowym ekranie  :020:). Jeśli kogoś też to drażni mam tu solucję na podmianę kokpitu 2D na stary, nie jest on może piękny ale o wiele bardziej funkcjonalny:

W katalogu “FreeFalcon5” -> “art” -> “ckptart” są 3 katalogi F-16CJ o nazwach: F-16CJ - F-16CJ_PW and F-16CJ_MicroProse. Wystarczy zmienić nazwę F-16CJ na F-16CJ_RP i F-16CJ_PW na F-16CJ.

:021:

Solucje podesłał mi niejaki "The Norwegian" z Teamu Free Falcona
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #89 dnia: Marca 01, 2009, 20:54:51 »
Mi się niestety parę razy wykrzaczył... :/ Trzeba będzie poczekać na poprawki. Zresztą na forum FreeFalcona co chwilę ktoś wkleja nowe crash logi.
A co do reszty, cieszy realistyczna obsługa HARMa, w końcu można zrzucać po kilka bomb na jeden cel w trybie PB dla GPSowych broni, dużo ładniejsza grafa. Przeciwnik tak samo cwany jak w RV. Ogólnie poza tymi crashami poprawa na lepsze, chociaż spodziewałem się czegoś więcej. A co z multi?