Autor Wątek: FreeFalcon 5 / RedViper  (Przeczytany 72924 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
Odp: FreeFalcon 5 / RedViper
« Odpowiedź #90 dnia: Marca 01, 2009, 21:22:40 »
Kosmetycznie uproszczona procedura łączenia, nie rozrzuca po całym lotnisku flajtu, synchronizacja wydarzeń na przyzwoitym poziomie, niestety ciągle mniejsze lub większe warpy także ciasna formacja to raczej nie. Tyle na podstawie dwóch dogów i początku jednej misji w kampanii. Żeby nie te 3 crashe po drodze to można by zacząć coś kombinować ale niestety sypie się ciągle jak dojrzałe jabłka z drzew :(

« Odpowiedź #91 dnia: Marca 02, 2009, 20:50:37 »
Ale latanie nocą to jest miodzio...  :banan

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: Marca 02, 2009, 22:48:50 »
... pod warunkiem, że nie spędzimy całej nocy próbując przelecieć tę nocną misję bez CTD :020:

« Odpowiedź #93 dnia: Marca 02, 2009, 23:25:25 »
Ano widzisz, ja singluję i popdziwiam widoki ;p.

« Odpowiedź #94 dnia: Marca 03, 2009, 08:30:31 »
Są też komentarze na viperpits.To jeden z nich.Autor Lightning napisał program dla MFD
BTW on my machine, FF5 crashes more than a Kennedy, so until they stabilize that P.O.S. there's not going to be much I'm going to want to do with it.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: Marca 03, 2009, 18:55:59 »

« Odpowiedź #96 dnia: Marca 03, 2009, 19:53:05 »

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: Marca 03, 2009, 21:44:53 »
Tzn nie będzie można odpowiadać ogniem ani nic atakować :118: i kokpity w końcu poprawią?
No po FF5 już jest blisko tego celu - ciężko zalokować cokolwiek na FCR bo kursor trochę się rozmija z kontaktami, kokpit 2D jest chyba najbrzydzszy z dostępnych obecnie wersji i (mi przynajmniej) ciężko z niego korzystać nawet po zastosowaniu metody podanej przez JankeSa. Generalnie - rowinęli Falcona ale chyba znowu nie w tę stronę co trzeba... oczywiście poza nowym HARMem.

« Odpowiedź #98 dnia: Marca 03, 2009, 22:02:27 »
Co do kursora radaru to faktycznie to zauważyłem. Ale zastanawia mnie, czy w RL przypadkiem nie jest podobnie. Tym bardziej jak bujasz samolotem, a co za tym idzie polem radaru w tą i tamtą stronę. Nawiasem mówiąc we wszystkich Falconach brakuje przeliczenia maksymalnego i minimalnego pułapu radaru podczas np. pikowania. Te wartości są na sztywno wklepane w zależności od wysokości, na której znajduje się samolot.
Kokpit 2D jest ładny, ale nie praktyczny jak dla mnie (to zresztą napisał wcześniej JankeS). Na szczęście praktycznie w ogóle go nie używam, bo 3D jest poprawiony.
No, rozwinęli faktycznie w inną stronę, co nie znaczy, że złą. Jednak dynamiczne pozycje księżyca, gwiazdy, dynamiczna pogoda też daje pewnych smaczków. No faktycznie skupili się głównie na grafice. No ale co byś chciał, żeby zmienili jeszcze w RV?

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: Marca 03, 2009, 22:41:10 »
Kod sieciowy i stabilność.

« Odpowiedź #100 dnia: Marca 04, 2009, 08:09:06 »
Kod sieciowy i stabilność.

No i według mnie to jest najważniejsza (jedna z nielicznych ważnych dla mnie) poprawka, nad którą pracują cały czas, coś im nie wychodzi... :/

« Odpowiedź #101 dnia: Marca 04, 2009, 12:14:19 »
No tak, zawiesza się częściej niz FF4. Czy to trudno zrobić, żeby Falcon miał fajny klikalny kokpit 3D z dużym FOV?
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

« Odpowiedź #102 dnia: Marca 04, 2009, 12:54:19 »
Takie małe OT:
tak sobie czytam ten wątek po wyjściu FF5 i wydaje mi się, że część z wypowiadających się osób trochę zapomina, że osoby tworzące FF5 wcale nie muszą robić tego co robią tylko chcą. Poza tym chcieli obrać taki a nie inny kierunek i dalej go realizują. Zresztą jest to po części wydaje mi się spowodowane tym, żeby zachować odmienność i odseparować się po części od Open Falcona.
Wypowiedź ta jest luźną refleksją i nie jest wymierzona w żadną konkretną osobę a już na pewno nie po to, żeby kogoś urazić :001:

Pozdrawiam.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: Marca 04, 2009, 20:59:58 »
Nie, no spoko :)

Tyle tylko, że Ty zdaje się zapominasz o jednym: nikt autorów FF5 nie stawiał pod ścianą i im nie kazał. Jeśli zaś upubliczniają wyniki swojej pracy poprzedzając ten fakt głośnymi zapowiedziami o gromie z jasnego nieba a wychodzi z tego pierd to chyba nie spodziewasz się, że będę piał z zachwytu jak co niektórzy na forum FF? Takie moje prawo, że jeśli coś mi się nie podoba mogę to otwarcie powiedzieć/napisać. A nie podoba mi się wiele. Na tyle wiele, że nikomu nie mogę z czystym sumieniem polecić instalacji FF5. I nie traktuję tego wcale jak wypominania, że spartaczyli robotę. Stwierdzam fakt: nie wyszło im. Lepiej żeby o tym wiedzieli to może się poprawią :P

Nie ukrywam, że właśnie kierunek rozwoju FF mnie nie odpowiada. I nie dam sobie wmówić, że chodzi o odseparowanie się od OF i teraz RV bo przecież wprowadzenie nowej obsługi HARM (która mnie się podoba) oraz możliwość śledzenia dwóch celów to rzeczy które pierwszy zmodyfikował team OF więc coś tu się kupy nie trzyma ;)

@Mark
Chciałbym, by team FF zrobił takiego OF z efektami graficznymi i fps z RV(FF5) - da się na wczoraj? Jeśli nie to ja zostaję przy OF 4.7 :D

« Odpowiedź #104 dnia: Marca 04, 2009, 21:55:31 »
Zbyt dosadnie zrozumiałeś moją wypowiedź, jak napisałem luźna refleksja nie skierowana do nikogo, tym bardziej do Ciebie :004: