Autor Wątek: Symulator koparki  (Przeczytany 40461 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Symulator koparki
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 30, 2008, 15:16:16 »
MS Train Simulator 2 będzie miał silnik oparty na silniku FSX-a, więc abstrahując od słuszności tego rozwiązania, przynajmniej jest to możliwe :).

« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 01, 2008, 23:51:14 »
LOL, brakuje jeszcze sima szambiarki :D

Heh twórcy maluch racera wypuścili kilka tytułów 125 syrenka i star (w tym szambiara).

Co do symulatora farmera proponuje zagrać w Harvest Moon.

« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 02, 2008, 05:18:18 »
Nie wiem czy to się sprawdzi - wysokość z jakiej widzi się ziemię w tych pojazdach niekoniecznie jest mocną stroną FSX  :021:

Tak ale mowa jest o wykorzystaniu silnika (MSTS2), a nie terenu z FSX. Nie sądzę aby stanowiło jakiś większy problem zwiększenie nieco rozdzielczości tekstur ziemi i zrobienie nieco ładniejszych w wyglądzie budynków, drzew itp. W symulatorze pociągu (czy innego pojazdu jeżdżącego po ziemi) pole widzenie jest znaaaaacznie mniejsze niż w samolocie. Dlatego można spokojnie zwiększyć jakość, a więc wielkość elementów - gdybyś to zrobił w FSX to komp (każdy) by się zadusił. Zobacz jak wpływa na płynność przesunięcie suwaków FSX na max.

W symulatorze pociągu, autogen (zakładam, że wzorem FSX oprócz najbardziej znanych, dużych stacji kolejowych i ich okolic, czy kilku, kilkunastu tras reszta będzie autogenem) musi tworzyć się tylko w ograniczonej odległości od torów, w nie jak w symulatorze lotu na dużej przestrzeni. To na pewno pozwoli na zwiększenie jego jakości.

Zresztą teren w FSX przy ustawieniu na max jest w zasadzie bez zarzutu już z jakiś 100-200m czyli tych poprawek to niewiele trzeba  :001:

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 02, 2008, 15:22:39 »
Słuszna uwaga, po odpowiednich modyfikacjach, zwiększeniu ilości (a najlepiej też jakości) obiektów i rozdzielczości tekstur można stworzyć na tym engine np. symulator pociągu. W pierwszej chwili pomyślałem że to kiepski pomysł, ale biorąc pod uwagę rozmiary potencjalnego terenu działań (pociągi mogą przecież "latać" szybciej niż samoloty) będzie to pewnie dobra decyzja. Engine np. taki jak w Crysis  :021:  dałby na pewno lepszą grafikę, ale wymagałby dużych modyfikacji.
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 03, 2008, 13:49:19 »
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 03, 2008, 14:28:58 »
Vicki mój ulubiony Człowieku tylko, że to już jest ładowarka, a nie koparka. Niech sprobuje zrobić to samo ale łyżką :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 03, 2008, 14:33:39 »
Ah mój Idolu czepiacie się szczegółów. Ważne , że rozebrał. :D No może nie do końca ....a szkoda.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 03, 2008, 19:04:07 »
Heh.. sztuką największą byłby, gdy tą szczęką rozpiął stanik  :118:
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 03, 2008, 23:07:59 »
Z technicznego punktu widzenia to jesteście Mazak w błędzie. To w dalszym ciągu jest koparka hydrauliczna 360 stopni (nie widać oznaczenia ale ja oceniam to na CASE CX210B, czyli 21 tonówka :P) .Jedynie zamiast typowej łyżki (obojętnie - z zębami czy z ostrzem) zamocowany był chwytak przeciwstawny (niestety nie znam dokładnego polskiego określenia tego chwytaka).
Z własnego doświadczenia powiem, że pokazana sztuczka wcale nie jest tak wielkim osiągnięciem, zwłaszcza wykorzystując nową maszynę, bez luzów na przegubach czy sworzniach ;) Wzmiankowane wcześniej demo pokazuje tzw RubberDuck (czyli koparkę na kołach), gdzie można zauważyć jak po obrocie, albo pracy ramieniem łyżka ma dość dużą bezwładność. Nie wyobrażam sobie panienki stojącej bez ruchu przed takim złomem ;)

BTW -mogliście Mazak dać to demo wcześniej, kiedy np ja tego potrzebowałem a nie mogłem znaleźć :P

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 02, 2008, 12:26:15 »
"Symulatory rolnicze" zmierzają w dobrym kierunku i to bardzo szybko. Najlepszy obecnie z nich Landwirtschafts simulator 2008 po wprowadzeniu wszystkich modyfikacji zapewnia wiele godzin naprawdę fajnej zabawy. Niestety do symulatora to mu jeszcze daleko, ale kolejne mody zbliżają go do coraz większego realizmu. Wydawca zapowiedział już na kwiecień wersję 2009 z nowym silnikiem gry (niestety nie wiem co to za silnik). Być może będzie w końcu miała jakieś rozsądne wymagania w stosunku do grafiki.

Moi rodzice mają gospodarstwo, a ja jestem tam główną siłą roboczą :002: więc troszkę się już najeździłem ciągnikami, kombajnami itp. Prowadzenie ciągnika czy kombajnu w grze ma się nijak do rzeczywistości. Amen.

Ktoś wspominał o prasie (snopowiązałka to nie to samo), rozrzutniku obornika i wozie asenizacyjnym (taka beczka do szamba :001:)? :002:

I jeszcze dwa screeny z Landwirtschafts 2009

« Odpowiedź #25 dnia: Marca 27, 2009, 10:51:28 »
http://www.youtube.com/watch?v=eitVFQiYAJQ
http://www.youtube.com/watch?v=XR21W5aRui0

Trailery Landwirtschafts-Simulator 2009.

Nie ma to jak przyjść po ciężkim dniu w biurze i sobie... zaorać co nieco. :007:

Oczywiście mowa o polu w grze, żeby nie było.

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #26 dnia: Marca 27, 2009, 11:22:30 »
Nie ma to jak przyjść po ciężkim dniu w biurze i sobie... zaorać co nieco. :007:

Za to pewnie każdy rolnik z przyjemnością zagrałby w symulator pracy biurowej   :002:

Trailery robią wrażenie :)  Jak pokażę wujkowi to spadnie z krzesła. Pewnie wolałby tak, niż w realu ;)
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję

« Odpowiedź #28 dnia: Maja 27, 2009, 11:13:28 »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 27, 2009, 13:23:28 »
Słowo "Gabelstaplerfahrer" kreci mnie prawie tak samo jak "Schwarzalbenheim" lol :D

Ps. Ten film to już klasyk :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"