Autor Wątek: Egzoszkielet dla armii  (Przeczytany 25898 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czesio

• Gość
Odp: Egzoszkielet dla armii
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 22, 2011, 22:06:33 »
A może by wsadzić w jakiś wymyślny kostiumik fragment wytresowanego pieska? Fake, nie fake ale obrzydliwe wygląda - tylko trochę więcej niż człowiek w egzoszkielecie. Fakegenerator napisał tak:  na przełomie lat 50/60 w ZSRR prowadzono intensywne badania nad organizmami żywymi. Zagadnienia obejmowały między innymi transplantologię. Jednym z bardziej znanych naukowców w tym kraju był Władymir Pietrowicz Diemichow wsławił się w 1950 roku transplantacją głowy psa. W 1958 roku wystartował program budowy robota - cyborga o kryptonimie "Kolli" (to chyba od pieska). Podobno konsultantem naukowym został laureat nagrody nobla W. Manujłow. Rozpatrywano wykorzystanie małp, ale w ostatecznie wybór padł na psy dlatego, że są spokojniejsze i łatwiejsze do wytresowania. Badania trwały 10 lat, ale dekretem komitetu centralnego w 1969 roku je przerwano.

Pedros komentuje wiadomości zanim się one pojawią - myślę że to forumowe malware. Proponuję moderatorom przeskanować dyski :659:

« Odpowiedź #46 dnia: Marca 22, 2011, 22:09:09 »
Bo była wcześniej. Potem znikneła  :001:

http://www.youtube.com/watch?v=pZv-F3d6FsE

Ogólnie czytałem kiedyś, że to mit... no ale cóż są i tacy co w to wierzą podobnie jak w niemieckie latające spodki na antygrawitację i tajną bazę na Antarktydzie  :002:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 22, 2011, 22:18:43 »
... i tajną bazę na Antarktydzie  :002:
Tajnej bazy na Antarktydzie nie ma... już nie ma... Dzię-ku-je-my Schmeisser !  :121:

Czesio

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 22, 2011, 22:21:02 »
Niech sobie wierzą w co chcą. Ale malware istnieje na prawdę! Pedros skąd ty?!  :karpik

« Odpowiedź #49 dnia: Marca 22, 2011, 22:24:13 »
A co ja mam do tego  ? :001:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Marca 22, 2011, 23:09:32 »
Tajnej bazy na Antarktydzie nie ma... już nie ma... Dzię-ku-je-my Schmeisser !  :121:

A ja tak chciałem ją odwiedzić :/

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #51 dnia: Marca 22, 2011, 23:15:46 »
Niestety, nie możemy mieć nic fajnego, baza na Antarktydzie zrównana z ziemią, po bazie na ciemnej stronie księżyca pozostał krater, Argentyna nas wykopała... ale przynajmniej mam jeszcze swoje prywatne podmorskie księżycowe laboratorium...