Autor Wątek: Jak nałożyć cleara na szybkę bez smug i areografu?  (Przeczytany 4501 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Jak nałożyć cleara na szybkę bez smug i areografu?
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 28, 2008, 22:54:25 »
Chodzi o to aby pomalować szybkę farbką, która daje efekt pół przezroczysty, czy jak kto woli transparentny.
A to po to aby osiągnąć efekt taki jak na kabinkach współczesnych jagerów.

Siara

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 28, 2008, 23:08:37 »
Wystarczy ja przykleic na normalny klej revella i sie sama zrobi polprzezroczysta. :118:

« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 28, 2008, 23:31:55 »
Chcę po prostu żeby te szybki mieły jakiś przeźroczysty kolor. Chodzi o owiewki współczesnych myśliwców. T ojakie szybki to masz na dołączonych w poprzednich postach zdjęciach.

Siara

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 28, 2008, 23:38:40 »
W takim wypadku nie pozostaje Ci nic innego jak:
Mozna je zamoczyc w jakims plynie- typu barwnik- po jakims czasie same przyjma taka barwe.(do glowy przychodzi mi sok z burakow jako rozowa alternatywa).
Mozna je zmatowic papierkiem 1500 i drobniejszym i wtedy zapodac jakis barwnik- moga byc spozywcze.
Polakierowane Twoimi niby kolorowymi clearami mozesz przetrzec jak wspomniano wczesniej filcem az do polysku.
Sposobow jest wiele, ale najprostszy moim zdaniem to zakup aerografu. Nie kosztuje tak wiele, a jezeli myslisz powaznie o swoich modelach, to kierunek jest tylko jeden. :004:

« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 28, 2008, 23:42:15 »
jeżeli sądzisz że około 100zł za aerograł to niewiele... to masz racje. Wspominając jeszcze o kompresorach które kosztują tak ze 250zł minimum to inna sprawa :)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 28, 2008, 23:52:04 »
Spokojnie wystarcza na początek butle ze sprężonym gazem. Chociaż co do aerografu, to kupować cokolwiek tańszego od "pseudo iwaty" to marnotrawstwo pieniędzy.

Aerograf - 75zł
0,75l gazu do aerografu - 36 zł

Łącznie 111 zł ;)

Siara

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 28, 2008, 23:55:16 »
=ladne modele=priceless. :karpik

« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 29, 2008, 00:03:58 »
Ale te zbiorniki nie starczą na długo mi się wydaje :F Zastanawiałem się ponadto nad agregatem z lodówki. Zobaczę, ale ciężko będzie jako że jeszcze chodzę do szkoły i nie mam szans an zarobienie żadnych pieniędzy :F

Siara

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 29, 2008, 00:07:32 »
Cytat: Miodek
jako że jeszcze chodzę do szkoły i nie mam szans an zarobienie żadnych pieniędzy :F
Mozna wiec to zabarwic pisakiem. Zeby wniknelo w plastik musi byc zrobione na acetonie. Chyba najtansza i najlatwiejsza rzecz. :003:

PS: Nie- nie jestem cyniczny- po prostu chce Ci pomoc najlepiej jak moge.  :004:

« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 29, 2008, 00:52:23 »
Oj z moich doświadczeń z acetonem to nawet jego opary mogą mocno zaszkodzić szybce (testowałem na pustej ramce, tak żeby zobaczyć jak to działa :)) No ale zobacze