Autor Wątek: Open Falcon - błąd przy zakończaniu misji, gra się crashuje  (Przeczytany 3851 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

||**Boberros**||

• Gość
Witam, postanowiłem zainstalować OF 4.5. Okej, zainstalowałem fajnie jest, ale:

- przy wychodzeniu z misji gra się crashuje - pojawia się typowy błąd tzn znane okienko z pytaniem czy wysłać treść błędu do Microsoftu. Dotyczy on samego pliku exe aplikacji. Mam zainstalowanego tylko F 4.0, Op.4.5 i teksturki FreeHitilites. Później dodam prawdziwe hitilesy oraz kokpity stopworksa. Co tu może powodować błąd, że gra wywala przy wychodzeniu z misji?

http://img519.imageshack.us/my.php?image=clipboard02tu3.jpg

- opcje - w szczególności kontrolsy - nie widziałem jeszcze takiego bajzlu w ustawieniach klawiszy jak w tej grze. Okienko do zmiany klawiszy wymiaru 5x5cm nie sprawia, że edytuje się to wygodnie. Jest jakiś program z normalnym wyglądem do edycji klawiszy ? W tych opcjach znalezienie jednego klawisza to cud.

Nie wiem, ale moje pierwsze wrażenia są na niekorzyść OF. Ani polepszenia grafiki, wydajności nie zauważyłem w stosunku do dobrego Allied Force. Ale może to co najlepsze siedzi głęboko w OF, dlatego chciałbym w to grać dalej, ale się nie da  :005:

Gram na WinXP SP3, 1680x1050, AMD 64 (2.4Ghz), 1 GB RAM, 7300GT 256mb. Anizo i AA na 8.

Pozdro,
||**Boberros**||

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Open Falcon - błąd przy zakończaniu misji, gra się crashuje
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 29, 2008, 21:08:54 »
Trzeba było wybrać "kliknij tutaj" i sprawdzić co za plik się sypie. Aczkolwiek obawiam się, że nie zwalczysz tego tak łatwo. Na ten błąd jedynym pewniakiem jest format. Nie wiem czemu, ale jak Windows sobie coś do bani wbije to już nie przeskoczysz.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 29, 2008, 21:40:50 »
Sypie się ten exe główny F4-BMS.exe.
Hmmm spróbuje coś innego, nie wiem, może zmienie rozdzielczość na defaultową, bo błąd się pojawia gdy obraz zmienia rozdzielczość na tą przestarzałą 640x480 czy jaka tam jest w menu.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 29, 2008, 22:18:52 »
Kombinuj, tylko to Ci zostało.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 30, 2008, 08:15:37 »
Zainstaluj Red Vipera:)
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 30, 2008, 11:52:47 »
Nic :|, zmieniałem anizo, opcje w grze, różne w Windowsie i dalej to samo. Instaluje RedVipera :D

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 02, 2008, 22:36:57 »
Po przeczytaniu Waszych postów, "Spec" i Boberros, przypomniało mi się, że na Frugalsie ktoś tam, kiedyś tam walnął sobie takiego oto siga:

"I'd rather have sister in a brothel than brother flying LOMAC"

Ja Was bardzo proszę, jak czegoś nie rozumiecie albo nie wiecie nie nazywajcie tego bajzlem.
Na cholerę Ci większe okienko do edycji skrótów albo aż zewnętrzny program ?!?! Notatnik już jest "be" ? To nie loczek - tutaj uczymy się skrótów z manuala (podobnie zresztą jak większości zagadnień). Drukarkę można wykorzystać...
A poszukaj sobie w tym dziale info nt opcji config edit nazwanej exit crash fix (lub o podobnie brzmiącej nazwie) - a nuż pomoże. "Dobry Allied Force..." - pozostawię bez komentarza tą "fachową" opinię.

PS To już trzecia (najdelikatniejsza) wersja tego posta, i to stukana malutkim piórkiem na malutkiej klawiaturze ekranowej PDA poprzez kradziony sygnał Wi-Fi bo jestem z dala od nomalnego kompa i cywilizowanego broadband'u, ale nie mogłem tego znieść i tak się poświęciłem ze względu na ewentualnych przyszłych pasjonatów OF, których Wasze bzdurne posty mogłyby zniechęcić...

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 03, 2008, 09:05:27 »
Lol? Nie wiem o co Ci chodzi. Napisałem żeby zainstalował RV i to miało być durne? Ku... może ortografa zrobiłem? Nie latasz w LO to w porządku, nie lubisz tej gry to też w porządku nikt Cie nie namawia, graj sobie dalej w OFa, ba nawet pomnik tej grze możesz wystawić . Nie wiem po co ta złośliwość...

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 08, 2008, 10:58:07 »
Zainstalowałem RedVipera i jest fajnie.

@Wacha - po co te nerwy :P Interfejs gry ma być przyjazny dla usera, w mojej opinii menu opcji i czcionka są koszmarne. Przy AF spędziłem najwięcej czasu z serii Falcon, dlatego uważam, że jest fajny i dobry. Przynajmniej się nie wieszał. To nie bzdurne posty tylko to co się znowu rzuciło w oczy - interfejs :)

Zainstalowałem RV i działa - to najważniejsze. Wątek można zamknąć bo się zacznie dyskusja, że Falcon ma lepszą awionikę a Lock on model lotu.

@Spec - skopie ci zada z Amraama :P

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 08, 2008, 11:21:44 »
@Wacha
Spokojnie... Boberrosa po prostu jego "boskość" zawiodła   :004:

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 09, 2008, 12:01:43 »
Lol? Nie wiem o co Ci chodzi. Napisałem żeby zainstalował RV i to miało być durne? ...
Tak. Jak jest wątek "mam problemy z lockon" to nie odpowiada się "zainstaluj sobie kłejka". PM by wystarczyło.

Zainstalowałem RedVipera i jest fajnie.
No to fajnie. Naprawdę cieszę się. Życzę miłych wrażeń. Tam menu opcji jest czytelniejsze? ;)

@Wacha - po co te nerwy :P Interfejs gry ma być przyjazny dla usera, w mojej opinii menu opcji i czcionka są koszmarne. Przy AF spędziłem najwięcej czasu z serii Falcon, dlatego uważam, że jest fajny i dobry. Przynajmniej się nie wieszał. To nie bzdurne posty tylko to co się znowu rzuciło w oczy - interfejs :)
Nie wypowiadam się nt LOCKON bo zdażyło mi się go dwa razy w życiu odpalić i na tym właśnie poprzestałem bo wcześniej gdzieś wyczytałem, że jest cienki a menu mi się nie spodobało więc dałem sobie spokój. Jednym słowem - byłem uprzedzony przez głupie posty i trochę tego żałuję bo już po ten tytuł nie sięgnę. Mając to doświadczenie nie chcę żeby Twoje posty kogoś uprzedziły do OF. "Bo zupa była za słona a menu mało czytelne literki"... Capisci?

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 09, 2008, 13:50:15 »
Bobek ale żeś nawywijał, miałem w ręce właśnie płytkę z Falconem ale po przeczytaniu tych postów chyba poczekam na prawdziwe F16 w module do DCS :118:

To była taka mała ironia z mojej strony, ponieważ śmieszy mnie brak własnego zdania u wielu osób. Jeżeli ktoś nasłucha się pierdół i się tym sugeruje to szkoda... szkoda bo fajne tytuły leżą odłogiem a każdy, jaki by nie był - wnosi zawsze coś nowego do twojej wiedzy.
Ja robię 4 czy 5 podejście do Falcona, już mi się wersje mylą dodatki, kokpity, kraszuje się, wcale się nie uruchamia... wyklinam to ustrojstwo na czym świat stoi, ale się nie zrażam na długo... za kilka dni znów go zainstaluje żeby nie zapomnieć słownika wyrażeń niepartykularnych :001:
Pozdrawiam Czaban - aka Goodlike Bizon
11:05 PM

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 09, 2008, 13:58:12 »
@Wacha oj nie obrażaj się :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 09, 2008, 23:25:40 »
Bobek ale żeś nawywijał, miałem w ręce właśnie płytkę z Falconem ale po przeczytaniu tych postów chyba poczekam na prawdziwe F16 w module do DCS :118:

To była taka mała ironia z mojej strony, ponieważ śmieszy mnie brak własnego zdania u wielu osób. Jeżeli ktoś nasłucha się pierdół i się tym sugeruje to szkoda... szkoda bo fajne tytuły leżą odłogiem a każdy, jaki by nie był - wnosi zawsze coś nowego do twojej wiedzy.
Ja robię 4 czy 5 podejście do Falcona, już mi się wersje mylą dodatki, kokpity, kraszuje się, wcale się nie uruchamia... wyklinam to ustrojstwo na czym świat stoi, ale się nie zrażam na długo... za kilka dni znów go zainstaluje żeby nie zapomnieć słownika wyrażeń niepartykularnych :001:

Kilka rozmów z Wachą przeprowadziłem na ten temat i zapewniam Cię, że z nich wynikało iż nie jest osobą uprzedząną bądź która wyrabia sobie zdanie po kilku innych postach. Loczek zwyczajnie go nie bawi i jest mało atrakcyjny pod (żeby nie powiedzieć ubogi) wzgledem latania zachodnimu maszynami.

[..]Bobek ale żeś nawywijał, miałem w ręce właśnie płytkę z Falconem ale po przeczytaniu tych postów chyba poczekam na prawdziwe F16 w module do DCS :118:

[...]Pozdrawiam Czaban - aka Goodlike Bizon

Przez tego typu zachownaia straciłem do Was jako taki szacunek który jeszcze miałem. Może jestem zmęczony ale taka dygresja mi się nasuneła. Quake jaki jest taki jest ale nikt się nie podszywa, a w zasadzie podczepia pod cudzego nicka. A z racji, że jestem zmęczony i nie mam ochoty na przepychanki, bo moga być ofiary stąd, też uznaję temat za wyczerpany i zamykam. Ja idę lulu, a Wy wracajcie do trenowania "ass real", bo tak jak przewidziałem zdechło mu się.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2008, 23:42:49 wysłana przez KosiMazaki »