Autor Wątek: Jaki zestaw do waloryzacji BF-110 C-1 w 1/72?  (Przeczytany 1812 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
Jaki zestaw do waloryzacji BF-110 C-1 w 1/72?
« dnia: Sierpnia 05, 2008, 18:53:42 »
Chciał bym zacząć w końcu budowę Bf-110 C-1 Fujimi w malowaniu z września 39' i zdecydowałem się pierwszy raz użyć zestawu waloryzacyjnego (blachy lub elementy z żywicy). Zacząłem szukać w internetowych sklepach czegokolwiek, ale nic nie znalazłem  :005: Zna ktoś taki zestaw i wie gdzie można go dostać? Najbardziej zależy mi na zwaloryzowaniu kokpitu, bo producent nie postarał się za bardzo.

Odp: Jaki zestaw do waloryzacji BF-110 C-1 w 1/72?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 06, 2008, 15:38:02 »
Najlepiej sam sobie wydłub dokładnie to czego Twój model potrzebuje :karpik

Z reguły i tak wszystkie zestawy waloryzacyjne mają liczne uproszczenia, a ich głównym atutem jest to, że mają parę detali więcej od oryginalnego zestawu. Sądzę, że Siara się ze mną zgodzi :118:

Siara

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 06, 2008, 18:11:44 »
Zgadzam sie. U mnie z 4-ech zestawow blaszek pozostanie po skonczeniu jakies 2 i pol. Blaszki sa dobre, aby zobaczyc jak te detale mniej wiecej powinny wygladac. Szczerze musze przyznac, ze jakbym jeszcze raz robil ten sam model, nie zamowilbym juz zadnej blaszki.
Lepiej jakbys sie zaopatrzyl w dobry zestaw planow, a poparl o fotografiami.
Popatrz na to:
http://www.hyperscale.com/2008/reviews/kits/bf110c7previewjc_1.htm
Nie lepsze? :121:

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 06, 2008, 19:56:42 »
Lepiej jakbys sie zaopatrzyl w dobry zestaw planow, a poparl o fotografiami.
Tak zazwyczaj robię, lecz tym razem chciałem sprawdzić, jak wyszedł by mi model z blaszkami. Mam w swoim składziku niesklejonych modeli Karasia w 1/48 i zestaw blach do niego. Nie chciał bym pierwszy raz w życiu używać blach na tym modelu nie wiedząc "z czym to się je". No nic, muszę więc zaopatrzyć się w jakieś plany i zdjęcia kokpitu i brać się do roboty.

Popatrz na to:
http://www.hyperscale.com/2008/reviews/kits/bf110c7previewjc_1.htm
Nie lepsze? :121:
Oczywiście, że lepsze. Po tym modelu chcę się przestawić na skalę 1/48. Składam średnio 2 do 3 modeli rocznie więc nie odczuję tego finansowo, a rozmiary i możliwości waloryzacyjne są o wiele większe.