Autor Wątek: Samolot F-16 do FSX (sp2(dx10))  (Przeczytany 38891 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Samolot F-16 do FSX (sp2(dx10))
« Odpowiedź #105 dnia: Września 19, 2009, 13:30:44 »
Razorblade,
 to zapytam jeszcze - czy podobnie jak w tym z Aerosoftu trzeba prawie wszystko klikać myszą? Czy jest możliwość przypisania funkcjonalności

Szczerze mówiąc ja akurat klikam myszą, bo pod kontrolerami pomimo dużej ilości dostępnych przycisków (CH Products: FighterStick lub zamiennie wolant Flight Sim Yoke + ProThrottle+ ProPedals) mam akurat w FSX tylko główne funkcje - uniwersalne dla większości maszyn, a wszelkie operacje przełącznikami (itp.) w kabinie robię myszą. Nie sprawdzałem co da się przypisać do klawiatury/przycisków joya - nie sprawdzałem ile i co da się przypisać za pośrednictwem funkcji w FSX (Settings -> Controls), bo nie uważam tego za celowe. Mnie jest wygodniej działać w kabinie myszką.

« Odpowiedź #106 dnia: Września 19, 2009, 14:02:10 »
Wygląda na to że, poza standardowymi funkcjami nie można zrobić nic więcej. Norma w płatnych dodatkach, dla mnie to za mało.
 Dzięki za odpowiedz. :001:

« Odpowiedź #107 dnia: Października 08, 2009, 21:02:53 »
Lotów odtwarzanych przez FSrecorder jako AItraffic nie widać na radarze (F-16 Aerosoft). :011:

« Odpowiedź #108 dnia: Października 18, 2009, 13:57:53 »
http://www.surclaro.com/download.php?op=viewdownloaddetails&lid=17963&ttitle=vipertbirdx.zip
 Może ktoś to sprawdzi? Ja w tej chwili nie mam takiej możliwości.

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: Października 18, 2009, 21:43:14 »
http://www.surclaro.com/download.php?op=viewdownloaddetails&lid=17963&ttitle=vipertbirdx.zip
 Może ktoś to sprawdzi? Ja w tej chwili nie mam takiej możliwości.
Wiesz gdybym był "banditen" to bym powiedział że super i że wogle wśród darmowych najlepszy ale tak nie jest texy tak szpetne że nawet podniesienie rozdzielczości na max nic nie daje. Z zewnątrz ładny w kokpicie kaszana.
Ale ma w nazwie f-16 :)

« Odpowiedź #110 dnia: Października 19, 2009, 05:04:55 »
Może ktoś to sprawdzi?

Z zewnątrz ładny w kokpicie kaszana.

Tak bez sprawdzania (bo po co?) wystarczy przeczytać pierwsze zdanie z opisu: "The LOCKHEED MARTIN F-16 Viper Thunderbird created by Kirk Olsson modified for FSX." ... i wszystko jasne. To jest stary dodatek, pochodzący jeszcze z przełomu FS2002/FS2004, który pojawił się gdzieś na początku FS2004 (ale był robiony chyba jeszcze pod FS2002) i był kompatybilny zarówno z FS2004 jak i jeszcze starszą wersją gry czyli FS2002. Został tylko przystosowany do współpracy z FSX.

O tutaj oryginalny plik z czasów początków FS2004 - http://www.simviation.com/fs2004military2.htm

Jakość tego samolotu była już niezbyt rewelacyjna w starym FS2004 (w mojej ocenie był to dodatek słaby), pod FSX w ogóle nie przystaje. Moim zdaniem nadaje się tylko do lotów online dla osób nie mających płatnych F16 - tak aby w przypadku łączenia się z kimś kto lata na F-16 mieć widok zewnętrzny F-16 (po zmianach nazw w konfiguracji), a nie podstawiony przez grę jakiś tam samolot odrzutowy (ten Olssona ma zarówno wersję jednomiejscową, jak i dwumiejscową czyli nada się do imitacji F-16 od Aerosoftu i od IRIS).

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Października 20, 2009, 14:19:35 »
No właśnie mam "pypcia" na F-16 i tak sie zastanawiam nad http://irissimulations.com/catalog/product_info.php?cPath=47&products_id=121 tylko moje pytanko jest takie. Zapłacę i co oni mi to na jakimś krążku w pudełku wyślą czy może na podanego majla po zaksiegowaniu wpłaty link mi wyśla ???
Pytam bo to mój pierwszy taki zakup i chciałbym wiedzieć jak to wygląda.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #112 dnia: Października 20, 2009, 17:47:29 »
Dostaniesz link do instalatora, najlepiej po ściągnięciu gdzieś wypalić czy schować w bezpieczne miejsce :)

Jeśli masz chęć na F-16, to nalepiej zaineresuj się którąś z wersji Falcona 4.0 w dziale obok, te szesnastki z FSX wyglądają przy tym blado.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: Października 20, 2009, 18:35:33 »
Nie, no kolego nie wprowadzajcie delikwenta w błąd :D
Na pewno te z FSX wyglądają o trzy nieba lepiej, co do reszty to faktycznie warto pofatygować się we wskazane miejsce.

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: Października 20, 2009, 21:52:40 »
Umm panowie... ja sobie "efą" chce polatać bezstresowo bez świadomości i wszelkiej maści schiz że gdzieś tam w dole czyha na mnie SAM lub inne ustrojstwo  wrogie dla skrzydlatej braci. Mnie po prostu interesuje latanie jako takie czyli "sztuka"

Falcona mam ale jakoś mnie nie wciągnął. Owszem fajny jest i na pełnej realistyce naprawdę zaj...super.
Ale nie tego oczekiwałem pakując w FSX prawie 200PLN. Ja chce móc po prostu bezkarnie kręcić beczki piruety przepadania a nawet sławetną "kobre" czy choćby darmowym  Christen Eagle II + Glass FIX  śmigać miedzy budynkami w LA lub NY albo zaliczać przeloty pod jak najniższymi mostami albo to co ostatnio ..zaliczyć wszystkie ciekawe miejsca w FSX oczywiście razem z tymi dodanymi przez  twórców pobocznych. Właśnie takie latanie trochę romantyczne trochę zwariowane mnie bawi.
A strzelanie ... a strzelanie nawet na ekranie zostawmy dzieciakom i tym których takie coś bawi.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #115 dnia: Października 20, 2009, 21:57:19 »
W takim razie alternatywą dla tego Iris może być F-16 Aerosoftu. Ma trochę mniej egzotycznej guzikologii i mocno uproszczone MFD, ale lepiej wygląda, ma ładny HUD (w przeciwieństwie do Iris) i jest sporo tańszy.

Manuale do obu samolotów możesz chyba znaleźć na stronie producentów, więc możesz ocenić jaki poziom symulacji uważasz za zadowalający.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #116 dnia: Października 20, 2009, 22:01:33 »
Skoro został poruszony temat F-16 - czy ktoś używał już alternatywnego radaru oraz EHSI (zawarty w paczce z AN/APG-68) do F-16 Aerosoftu? Jak się sprawują w porównaniu z dosyć ubogimi MFD Aerosoftu?

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: Października 20, 2009, 23:30:13 »
...
A strzelanie ... a strzelanie nawet na ekranie zostawmy dzieciakom i tym których takie coś bawi.
...

Ekhem - ostrożnie Kolego z takimi uwagami, bo niektórym tutaj wydaje się, że nie ma większej dziecinady niż udawanie że zrobiło się kobrę, siedząc jednocześnie z piwem w dłoni przy stole ;)

« Odpowiedź #118 dnia: Października 21, 2009, 00:40:31 »
A ja mam pytanie trochę z innej beczki. Jak byście mieli wybierać pod względem modelu lotu, to który waszym zdaniem jest bardziej zbliżony do Falcona? Testowałem Lago pod FS2004, w porównaniu do Falcona ( zakładam, że jest najlepszy) lata jak Cessna. Pytam o Aerosoft i Iris lub jakiś darmowy.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: Października 21, 2009, 19:25:14 »
Bawiłem się jakiś czas temu u znajomego Aerosoftem jak i Irisem. Pierwsze odczucie przy Aerosofcie, to że samolot ten jest strasznie ociężały. Przy Irisie zaś było w porządku.
Wiadomo, że jedynym moim punktem odniesienia jest Falcon, w którym FM nie jest idealny ;)