Autor Wątek: Front Channel Mod  (Przeczytany 12264 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Front Channel Mod
« Odpowiedź #15 dnia: Września 30, 2008, 23:23:43 »
   306_Piniol@

Klify faktycznie lepsze są na wybrzeżu Bretanii niż Albionu , ale patrząc z perspektywy
np Calais wyglądają jak trzeba  :001:, co do Londynu to można go rozbudować lub poczekać
na możliwość importowania własnych obiektów / wierzę że będzie to możliwe / .
   Podobnie wygląd lotnisk które są jak na iłka bardzo orginalne i można się pobawić z pomocą np. zdjęć z epoki i nawet z wykorzystaniem iłkowych obiektów w ich cyzelowanie.
  Dotychczas w iłku za Anglię robiła mała wysepka, więc postęp jest ogromny.
Ta mapa ma ogromny potencjał , chociaż szkoda że nie trzyma skali .

« Odpowiedź #16 dnia: Października 01, 2008, 09:18:07 »
No to ja dorzucę coś do kompletu
http://rapidshare.com/files/149887726/BF-109E-1.zip
oddzielny slot,4xmg17,żeby używać dodatkowych skinów należy utworzyć w katalogu PaintSchemes/Skins/ nowy katalog  Bf-109E-1

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #17 dnia: Października 01, 2008, 09:51:53 »
E-1 to jest dobry do Września 1939. W czasie BoA to chyba raczej E-3/E-4 królowały.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

chincz

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Października 01, 2008, 11:07:08 »
E-1 i E-3 to wersje równoległe - różniły się uzbrojeniem.
Można gdzieś poczytać o tym E-1? Ma nowy FM czy tylko uzbrojenie jest zmienione?

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #19 dnia: Października 01, 2008, 11:49:53 »
Chincz, ja wiem czym się różni E-1 od E-3. Wprawdzie Emil nie jest moją ulubioną wersją, ale wydaje mi się, że nawet jeśli były E-1 to rzadko. Ja widziałem zdjęcie E-3/E-4 z 1943r. czy to oznacza, że jeszcze był w pierwszej lini ? E-1 produkowane były jedocześnie z E-3 w stosunku 47/53 %. Poza tym w okresie BoB zaczyna wchodzić od użycia wersja E-4. Jak do tej pory znalazłem kilka raportów mówiących o pojedynczych stratach E-1 z początku BoB. Zaledwie ( jak dotąd ) jedno zdjęcie E-1, który wylądował przymusowo w Angli po trafieniu....6 pociskami 7,7 mm. Ta informacja to dla tych, którzy ciągle narzekają na DM w grze :D. Dla uzupełnienia tylko dodam, że pilot został ranny. Reasumując : fajnie, że jest E-1 bo może się przydać do "września" natomiast nie jest ( moim zdaniem ) nie zbędny do BoB. Prędzej widziałbym go nad Francją 1940. To tyle z mojej strony.
NA PLASTERKI !!!

chincz

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Października 01, 2008, 15:33:06 »
Mniejsza o występowanie w rzeczywistości. Pytałem o FM, bo jeśli jest zostawiony od E-4 to niewiele to wnosi niestety...

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #21 dnia: Października 01, 2008, 15:36:19 »
Chincz, a czy z powodu zamiany na 4 km , ktoś będzie zmieniał FM ? Zastanów się. Czy osiągi powinny się jakoś drastycznie zmienić w związku z tym ?
NA PLASTERKI !!!

« Odpowiedź #22 dnia: Października 02, 2008, 21:32:04 »
   Zainstalowałem E1 , i wprawdzie zamiast działek ma km w skrzydłach tyle że dalej ma lufy działek wystające  poza obrys skrzydeł  i osłony od spodu czyli znak rozpoznawczy nowszych emili , co oznacza że zewnętrznie nie różni się od E4, o osłonie kabiny nie wspominając.
 Jak dla mnie to nie E1 tylko wykastrowany E4 , bez sensu.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #23 dnia: Października 03, 2008, 09:23:14 »
E-1 i E3 miały taka samą kabinę.
NA PLASTERKI !!!

« Odpowiedź #24 dnia: Października 03, 2008, 13:25:46 »
Przecież używamy tych modów jako zastępstwa dla maszyn których nie ma w oryginale,pewnych rzeczy nie przeskoczymy,lepsze takie podróbki jak E-1 niż nic, resztę zrobi wyobraźnia,dobry skin i mapa.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #25 dnia: Października 03, 2008, 15:17:52 »
A całkowicie się zgadzam. Póki co "musimy kombinować". I chwała tym co potrafią.
NA PLASTERKI !!!

« Odpowiedź #26 dnia: Października 04, 2008, 16:15:26 »

Redspider @

" E-1 i E3 miały taką samą kabinę", przecież nie pisałem że nie  w ogóle nie wspomniałem o E3.
 Chodzi o to że w przypadku spitfire'a MKI udało się usunąć lufy działek , być może w tym przypadku nie ma takiej możliwości , ale jeśli jest to było by fajnie gdyby wprowadzono tą poprawkę.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #27 dnia: Października 04, 2008, 16:45:24 »
Ups. Małe nie porozumienie.
NA PLASTERKI !!!

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #28 dnia: Października 05, 2008, 16:40:58 »
   Zainstalowałem E1 , i wprawdzie zamiast działek ma km w skrzydłach tyle że dalej ma lufy działek wystające  poza obrys skrzydeł  i osłony od spodu czyli znak rozpoznawczy nowszych emili , co oznacza że zewnętrznie nie różni się od E4, o osłonie kabiny nie wspominając.
 Jak dla mnie to nie E1 tylko wykastrowany E4 , bez sensu.

O czymś takim myślicie...  :001:

.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #29 dnia: Października 05, 2008, 21:23:03 »
  Dokładnie :001:, a jednak jest możliwe , prosimy o tę wersję :001: .
 Ale kabinki chyba nie ma jak wydziergać :001:, a przy okazji Ranvers jak tam prace nad P24?

Pozdrawiam.