Proszę państwa, oto podam dane mojego komputera:
Procesor: Pentium IV 3.06GHz.
RAM: 2GB (2x1GB) DDR2.
Karta graficzna: Geforce 9500GT.
System: Windows XP: Service Pack 3.
Microsoft Flight Simulator X jest z dodatkiem SP-1, oraz Acceleration (który posiada SP-2). Latając w przykładowym Elblągu Mustangiem osiągam mniej więcej 40-60FPS na ustawieniach Medium High. Boeingiem 747 nad Chicago (z wyłączonymi budynkami lotnisk oraz ruchem ulicznym) mam średnio 27FPS. Poważny problem pojawia się gdy włączam samoloty z wyświetlaczami (szczególnie Garminem), wtedy to FPS z 50 spada na... około 20. Zaznaczam, iż nawet z wyłączoną wysoką rozdzielczością zegarów/wyświetlaczy mam taki wysoki spadek. Również dodam, iż fsx.cfg jest trochę stweakowany. Czy jest jakiś sposób, aby poprawić wydajność samolotów z Garminem? Co zrobić, aby uzyskać ogólnie lepszą wydajność, aby cały czas nie latać na autogenie "Sparse" ze zmienionym kodem fsx.cfg (zaznaczam, iż próbowałem konversji textur DDS i praktycznie nic nie pomogło)? Same włączenie ruchu pojazdów na lotniskach daje potężny spadek z 30FPS do nawet... 10... Istna masakra! Czy znacie nowe tweaky, albo nowe oficjalne poprawki/patche pod FSX? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.