Autor Wątek: Mod nad modami  (Przeczytany 63714 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zybi

• Gość
Odp: Mod nad modami
« Odpowiedź #90 dnia: Listopada 03, 2008, 11:05:34 »
Wlasnie dokladnie ten cod wpisalem to znaczy wklejilem i to juz x-razy i jak do tej pory bez rezultatu.Wyglada ze jakis blad jest tylko gdzie? .Dziekuje bardzo za pomoc,zostaje mi tylko napisac jak kolega doradzil do administratora i poprosic o nowy cod.No tak ale to trzeba po agielsku napisac :karpik :020: bedzie problem,jakos dam mysle rade..Pozdrawiam

« Odpowiedź #91 dnia: Listopada 03, 2008, 11:27:55 »
Wlasnie dokladnie ten cod wpisalem to znaczy wklejilem i to juz x-razy i jak do tej pory bez rezultatu.Wyglada ze jakis blad jest tylko gdzie? .Dziekuje bardzo za pomoc,zostaje mi tylko napisac jak kolega doradzil do administratora i poprosic o nowy cod.No tak ale to trzeba po agielsku napisac :karpik :020: bedzie problem,jakos dam mysle rade..Pozdrawiam
Nie działa prawdopodobnie dlatego, że jak kopiujesz ten kod, to razem ze spacją na końcu! A tej spacji ma nie być  :001:
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

zybi

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Listopada 03, 2008, 13:36:13 »
jurekt49 jestes gold wert.. :banan :001: taka niby drobnostka..juz sie zarejestrowalem :banan..musialem sobie nowego E-maila zrobic bo aktualne w AAAA juz podalem no nic by z tego nie bylo.Stokrotne Dzieki,mod nad modami juz sie sciaga.

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #93 dnia: Listopada 18, 2008, 13:05:51 »
Skusiłem się i zainstalowałem od początku Iłka, wgrałem patch 4.08 oraz uber mod i od rana nie mogę się oderwać od komputera  :002:.

Gdy pierwszy raz usłyszałem stukot pocisków dziurawiących skrzydła mojego Mustanga to aż podskoczyłem. Piękne smugi po pociskach, o wiele bardziej realne niż te poprzednie.

No i oczywiście rodzynki, czyli RWD-8, Spitfire MKI i Hurry MKIId.

Mam jednak pytanko, czy da się teraz zainstalować np: nowe samoloty, takie jak nowy RWD-8?
http://allaircraftarcade.com/forum/viewtopic.php?t=4807
Jeśli tak to jak to zrobić?

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #94 dnia: Listopada 18, 2008, 13:46:54 »
Mam jednak pytanko, czy da się teraz zainstalować np: nowe samoloty, takie jak nowy RWD-8?

Bezproblemowo. Usuń katalog z RWD jaki masz w MODS, a wstaw nowe katalogi z wersji 1.2. Wpisów w innych plikach nie zmieniaj. No i wybierz sobie wersję jaką chcesz latać. Dodatkowo wstaw polskie numery do cashe. Wtedy RWD wojskowe wygląda rasowo. Jak ci program wyczyści cashe to na nowo wstaw, lub odznacz usuwanie w config ini. (cashe coś tam...).
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #95 dnia: Listopada 18, 2008, 14:12:12 »
Wszystko gra i bucy  :002:. Dzięki Ranwers!

kakol

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Stycznia 13, 2009, 10:33:39 »
Witam,
Od dłuższego czasu używam moda AAA, o którym jest ten temat. Generalnie wszystko działało wspaniale - switcher przełączał między wersjami bez problemów.
Jednak ostatnio coś się stało i jest kłopot - nie mogę wejść na serwery 4.08: Timeout=1.
Problem ten pojawił się bez jakiejś wyraźnej przyczyny i pojawia sie dosyć wybiórczo. Przy pierwszym wejściu jest (bywa) ok, ale po przełączeniu na inną wersję i ponownie na 4.08 wejść już nie można.
Zainstalowałem czystą wersję a na niej tylko moda AAA, bez żadnych dodatkowych map i samolotów - też nie działa.
Co robić?

« Odpowiedź #97 dnia: Stycznia 13, 2009, 22:59:17 »

Ja wprawdzie nie używam tego switchera  do "super moda" i pomiędzy wersjami przełączam się
Generic Mod Enablerem.
  Ale ponieważ zasada jest ta sama , to dobrze mieć zestaw plików z czystego 4.08 i używać ich jako zestawu czyszczącego , teoretycznie ten twój switcher powinien właśnie podmieniać pliki do czystej wersji 4.08 ale tego nie robi.
  Można zrobić tak, musisz przygotować sobie folder z plikami ratunkowymi i w sytuacjach gdy nie zadziała ci główny switcher ( możesz zresztą mieć te pliki jako jedną z opcji w switcherze), po prostu podmienisz sobie pliki na  oryginalne .

Tu masz linka do mojego zestawu "czyszczącego " ;

zestaw czyszczący.rar

Są w nim dwa foldery ;

1. il2_ver08
2. FB ver 08

Obydwa wrzucasz do katalogu głównego iłka ,z drugiego pliku robisz skrót na pulpit i klikając na niego powodujesz podmianę plików na czyste do wersji 4.08 , jest to zresztą najprostsza wersja switchera.

kakol

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Stycznia 15, 2009, 10:29:07 »
Leszek, wielkie dzięki za pomoc.
Niestety, nie działa.
Zauważyłem, że problem nie pojawia się przy pierwszym uruchomieniu, czyli świeżo po włączeniu komputera. Dopiero przy przełączeniu się na moda i powrocie do wersji 4.08 jest kłopot z wejściem na serwer 4.08. Czasami nawet po kilku wejściach na serwer (bez przełączania wersji) nagle staje się to niemożliwe.
Zauważyłem także, że wyłączenie HL i włączenie ponowne "odblokowuje" wersję 4.08 z zastrzeżeniami jak wyżej, choć i to nie zawsze.
Ten brak konsekwencji jest dobijający, bo trudno "wydedukować" przyczynę.
Pogmerałem trochę w forach i znalazłem w tej kwestii rozwiązania związane z ustawieniami sieciowymi pliku .ini w HL. Próbowałem coś z tym zrobić, ale sprawy sieci są dla mnie dosyć mętne i nie uzyskałem żadnego efektu.
Być może mój kłopot faktycznie jest związany z siecią i zabezpieczeniami, tylko dlaczego pojawia się tak wybiórczo. Zablokowany port, zabezpieczenia firewalla i inne sieciowe ustawienia powinny przecież tak samo blokować uruchamianie iłka przez HL w wersji "gołej" jak i modowanej.
Jakieś propozycje?

« Odpowiedź #99 dnia: Stycznia 16, 2009, 12:24:02 »
Chciałbym się zapytać czy ktoś z Was pliki tego "Ueber Moda" udostępnił przez np. Rapidshare (chyba, ze jest to z kwestii prawnej niemożliwe)...ściąganie z rapidshare trwa długo ale ze strony AAA - przerażająco długo  :005:

« Odpowiedź #100 dnia: Stycznia 16, 2009, 12:47:33 »
Ściągnij subie ultr@packa http://il2ultrapack.net46.net/. Zawiera on wszystko to co mega mod, a dodatkowo daje możliwość przełączania pomiędzy różnymi wersjami z wersją zgodną z CRT=2 włącznie.

« Odpowiedź #101 dnia: Stycznia 16, 2009, 13:13:29 »
Link nie chce działać (ani pod operą ani pod i-explorerem)

« Odpowiedź #102 dnia: Stycznia 16, 2009, 13:23:59 »
To link do forum projektu i działa. Na forum znajdziesz linki do torrenta oraz do patchy.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #103 dnia: Stycznia 16, 2009, 13:28:40 »
NIE działa.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

chincz

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Stycznia 16, 2009, 15:02:54 »
http://thepiratebay.org/torrent/4644391/IL2_Ultr_Pack_V1.5.7z
Chyba najbardziej aktualny. A link NIE działa...