Autor Wątek: Mod nad modami  (Przeczytany 63741 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mazi

• Gość
Odp: Mod nad modami
« Odpowiedź #210 dnia: Października 16, 2009, 10:57:31 »
Z zupełnie nowych rzeczy 1.2 daje właściwie tylko kilka wersji P51, P38, B25
W czasie ładowania wielkich różnic nie zauważyłem.
Można też na niego zainstalować nowe bety Mig-15bis i F-86-A5 Sabre  od PeterD :banan
http://allaircraftarcade.com/forum/viewtopic.php?t=21367&start=0

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #211 dnia: Października 16, 2009, 11:58:47 »
No i mamy kolejnego "naszego" klasyka :)

.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #212 dnia: Października 16, 2009, 13:45:59 »
Ja sobie narazie UI1.2 daruję, łącze mam słabe, ściąganie zajęło by mi ze dwa dni, a z tego co widzę nowy mod nie wnosi jakichś wielkich zmian. Oprócz kolejnych wersji Mustangów, B-25 itp. oraz dopracowanych wielu innych maszyn, nie ma żadnego moda na którym by mi bardzo zależało.

Dziś zainstalowałem Halifaza... miodzio. Dzięki Ranwers. Czekam również z niecierpliwością na Lublina i Welingtona, a zaraz chyba wezmę się za ściąganie Miga  :001:

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #213 dnia: Października 16, 2009, 14:13:40 »
No i mamy kolejnego "naszego" klasyka :)

Ranwersie Master,czy to jest drugi MIG 15 z Forum AAA, nie ten Twój Frankenstein?  :003:

Btw - Kiedy He 219 i Wellington?  :004:

Czekam też na Whirlwinda, który był już praktycznie gotowy i...nagle cisza. Umarł (?).

Można też na niego zainstalować nowe bety Mig-15bis i F-86-A5 Sabre  od PeterD :banan
http://allaircraftarcade.com/forum/viewtopic.php?t=21367&start=0

Aa na 1.1 się nie da?

Bis zum bitteren Ende.

Mazi

• Gość
« Odpowiedź #214 dnia: Października 16, 2009, 14:57:42 »
Na AAA jest opis ręcznej instalacji.
Mod wymaga pliku button z AC_INSTALLER3.9, który jest zawarty w 1.2.

Tutaj link do button z 1.2 - może zadziała, ale na wszelki wypadek zrób kopię. http://rapidshare.com/files/293757801/buttons

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #215 dnia: Października 16, 2009, 15:23:33 »
Dobra i co mam teraz zrobić z tym ściągniętym plikiem "buttons"?
 :002:

Bis zum bitteren Ende.

Mazi

• Gość
« Odpowiedź #216 dnia: Października 16, 2009, 15:38:32 »
Dobra i co mam teraz zrobić z tym ściągniętym plikiem "buttons"?
 :002:
Wklej go do katalogu:  Ubisoft\IL-2 Sturmovik 1946_AAA1.2\files\gui\game (wcześniej skopiuj ten, który tam masz, jakby nowy nie działał)
Zainstaluj mody Mig15 i/lub F-86 ręcznie (tak jak normalnie instalujesz pojedyncze samoloty, zmiany wpisów w plikach katalogu STD itp, wcześniejsze wpisy oraz pliki dotyczące Ranwersowego Miga i starej bety F86 też będziesz musiał usunąć- pamiętaj o kopiach w razie czego).
Jeśli nie instalowałeś nowych samolotów z innych stron (np z SAS) powinno działać.

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #217 dnia: Października 16, 2009, 16:34:00 »
Mam jakiś problem z pobieraniem Miga i Sabre'a. Przy każdej próbie zassania plików, gdy mam już jakieś 60-70% wyskakuje mi błąd. Jest jakieś inne źródło z którego można pobrać te samoloty?

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #218 dnia: Października 16, 2009, 16:46:58 »
Mam jakiś problem z pobieraniem Miga i Sabre'a. Przy każdej próbie zassania plików, gdy mam już jakieś 60-70% wyskakuje mi błąd. Jest jakieś inne źródło z którego można pobrać te samoloty?

http://narod.ru/disk/14141097000/MiG.rar.html
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #219 dnia: Października 16, 2009, 17:30:20 »
Dzięki wielkie, wszytko gra, a właściwie lata  :001:

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
« Odpowiedź #220 dnia: Października 16, 2009, 23:23:48 »
Spójrzmy prawdzie w oczy - Iłek umiera, więc to raczej pogrzeb niż wesele jest.

Zgadzam się w 100%. Mnóstwo ludzi, z którymi kiedyś byłem w squadach przestało latać, a i mnie Iłek przestał bawić. Dwa lata temu, gdybym dowiedział się, że są mody z mapą Korei i z Mig 15 + Sabre, to bym skakał z radości - dzisiaj jakoś mnie to nie kręci...

KŁAMAŁEM!!!  :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin:  Dzięki Ranwers! :564:

~S~

Booze

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #221 dnia: Października 17, 2009, 10:40:10 »
Cha też zainstalowałem wszystkie suszary i mam chyba efekt jak starzy piloci po wojnie-- na suszarkach jakoś tak wszystko się szybciej dzieje....
Samoloty przepiękne tylko celownik w MiG15 bis mi się nie podoba da się go jakoś podmienić...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #222 dnia: Października 17, 2009, 12:15:55 »
Cha też zainstalowałem wszystkie suszary i mam chyba efekt jak starzy piloci po wojnie-- na suszarkach jakoś tak wszystko się szybciej dzieje....
Samoloty przepiękne tylko celownik w MiG15 bis mi się nie podoba da się go jakoś podmienić...
Który ? Z "mojej" kabiny ?

KŁAMAŁEM!!!  :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin:  Dzięki Ranwers! :564:

~S~

Booze

Samokrytyka przyjęta   :001:
Podziękowanie raczej nie mnie, ja tylko kabinę do MiGa zapodałem  :004:
« Ostatnia zmiana: Października 17, 2009, 12:23:19 wysłana przez Ranwers »
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #223 dnia: Października 17, 2009, 14:55:10 »
Zainstaluj mody Mig15 i/lub F-86 ręcznie (tak jak normalnie instalujesz pojedyncze samoloty, zmiany wpisów w plikach katalogu STD itp...

Jak mogę zainstalować je ręcznie, skoro "odpalają" mi się z automatczną instalacją w folderze docelowym?

Bis zum bitteren Ende.

Mazi

• Gość
« Odpowiedź #224 dnia: Października 17, 2009, 16:38:09 »
Jak mogę zainstalować je ręcznie, skoro "odpalają" mi się z automatczną instalacją w folderze docelowym?
Prawy przycisk myszki na pliku -> 7-Zip -> Otwórz archiwum i masz dostęp do plików.
Akurat ja używam 7-Zipa, ale np w WinRar tez można było podobnie otwierać instalujące się archiwa.