Autor Wątek: Realistyczna pogoda w FSX Acc?  (Przeczytany 2465 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ptaszysko1978

• Gość
Realistyczna pogoda w FSX Acc?
« dnia: Października 09, 2008, 09:20:30 »
Witam forumowiczów. Sporo czasu zajęło mi czytanie wiadomości które mnie interesowały ale tego chyba jeszcze nie było.

Testowałem programy typu HiFi – Active Sky 6.5 i podobne (super odwzorowanie pogody) ale jest coś czego nie udało mi się jeszcze wygenerować nawet korzystając z amerykańskich stron meteorologicznych a mianowicie (TORNADO)??? :banan

Czy jest sposób aby można było to zjawisko jak najwierniej zobaczyć na FSX? :001:

Q6600 4GB GF9800GT FSX Acc

kapulet

• Gość
Odp: Realistyczna pogoda w FSX Acc?
« Odpowiedź #1 dnia: Października 09, 2008, 09:30:17 »
ASX generuje tornada. Warunek - musi faktycznie istnieć ono w "realu". Trzy dni temu pojawiło się małe w okolicach środkowej Ameryki. Można je było sobie w ASX oglądać.

Ptaszysko1978

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Października 09, 2008, 09:36:03 »
No to jestem w szoku  :karpik

Próbowałem ręcznie ustawiać ciśnienia kierunki wiatru, turbulencje i wysokości chmur i ani razu nie udało mi się utworzyć tak jakby skopiowanego z tych kilku dni wcześniej kiedy ty miałeś możliwość to zobaczyć (czy jest możliwość skopiowania tego w ASX i uruchomienia za kilka dni z tymi samymi ustawieniami?)

Przetestuję
Dzięki :002:

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Października 09, 2008, 10:38:11 »
Tak. W ASX jest kalendarz w którym można sobie wybrać dzień i ściągnąć z niego taką pogodę jak była w rzeczywistości. Serwery ASX nie tylko mają dane aktualne, ale również magazynują pogodę wstecz. Wystarczy więc tylko wiedzieć gdzie i kiedy było tornado.

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Października 09, 2008, 15:51:45 »
O no to mnie też zszokowało to :karpik Rewelacja więc. Tylko się modlić, żeby REX też tak porządnie preparował pogodę, bo ASX nie mam :005: