Autor Wątek: UTX E -po zainstalowaniu już nie można uruchomić FSX Acc? Dlaczego?  (Przeczytany 2159 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ptaszysko1978

• Gość
UTX E -po zainstalowaniu już nie można uruchomić FSX Acc? Dlaczego?
« dnia: Października 10, 2008, 11:52:03 »
UTX E -po zainstalowaniu już nie można uruchomić FSX Acc? Dlaczego?

Reperacja z 2DVD nic nie pomogła, usunięcie Acc też a komunikat który mam to "wykonał nieprawidłowa operację ..."

Zostaje mi tylko zainstalowanie od nowa  chyba że ktoś ma z forumowiczów pomysł dlaczego tak się dzieje.

Dodam że instalowałem UTXe w Program Files(x86)\Microsoft Flight Simulator X\UTx E . A w Scenery były widoczne tak jak by nigdy nic. Do czasu restartu......

Ruhisu

• Gość
Odp: UTX E -po zainstalowaniu już nie można uruchomić FSX Acc? Dlaczego?
« Odpowiedź #1 dnia: Października 10, 2008, 12:15:26 »
Hmm dziwne, mi UTX zadziałał prawidłowo od pierwszego momentu jak go zainstalowałem. Ale Setup Tool Tobie działa? Jakiego masz kompa bo może po prostu nie wyłączyłeś kilku bajerów w UTX, które potrafią masakrycznie FSX obciążyć.

Ptaszysko1978

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Października 10, 2008, 12:26:16 »
Dzięki za szybką odpowiedz....

Mam dosyć nowy komp Q6600 4GB 9800GT to chyba nie jest wina tego bo w ustawieniach mam 7cm/1m teren czyli najdokładniejszy ale to nie ma znaczenia.

Nie sprawdziłem czy sie uruchamia? tylko jak zawsze uruchamiałem FSX.exe i od tego się zaczeło.

Ruhisu

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Października 10, 2008, 14:05:20 »
Ja bym sugerował wyłączyć kilka opcji w UTX, które najbardziej obciążają wg. mnie kompa.
Oczywiście zależy to od tego czy preferujesz loty widokowe czy nie.
Ja dość często latam na dużych wysokościach dlatego mam wyłączony ruch uliczny a w UTX wyłączyłem też ruch na autostradach oraz najmniejsze drogi ze względu na to, że czasem trafiło mi się zobaczyć dom na jezdni.

Ptaszysko1978

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Października 10, 2008, 19:26:29 »
MIałem podobne sytuacje z tym UTX ale skończyło sie na tym że usunąłem całą zawartość FSX bo nawet po odinstalowaniu wszystkich dodatków nie byłem w stanie usunąć wszystkich plików nawet po restarcie kompa i został mi program którym usuwa sie pliki (bardzo dokładny który usuwa bez możliwości odzyskania danych) i dopiero poszedł... Za kilka dni ponownie zainstaluje wszystko i zobaczę jak to bedzie działać przy zmniejszonych wymaganiach systemowych .

Do czego doszedłem ? Jedną z przyczyn (tak mi sie wydaje) może być conime.exe 32 który na viście robi spore spustoszenie jak sobie z tym poradzę to być może uda mi sie wrócić do fsx.

Za porady dziękuję.

Ruhisu

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Października 10, 2008, 19:53:25 »
Ano może to faktycznie coś z plikiem bo ja mam FSX na XP i nie miałem żadnych problemów.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Października 10, 2008, 20:54:10 »
Pogadali i poszli na piwo. A może macie piraty :011:

Ptaszysko1978

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Października 11, 2008, 08:59:52 »
 :bananI juz mam odpowiedź co i jak. Przyczyną był conime.dll 32 który otwierał co 20-30 sec kolejny proces. I tak jestem zadowolony, że to wytrzymał...po 40 procesach pootwieranych na raz dopiero się wysypywał.

Jak by komuś się to pojawiło to jest sposób skuteczny. W rejestrze znaleźdźć  "conime" i podmienić na conime1 , zapis i restart.

No ....a teraz pozostanie instalowanie i konfigurowanie fsx od nowa......

Co do piratów , przyznam się , że testuje piraty a po jakimś czasie kupuje orginały. Np. Simdesign Tatry czy Warszawa. Warto.
(Mam nadzieję, że admin mi wybaczy wypowiedź...)

Ruhisu

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Października 11, 2008, 22:23:24 »
Kapulet nie obrażaj mnie :D ja tylko się zastanawiałem co u niego mogło pójść nie tak  :004:

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Października 11, 2008, 22:37:40 »
Jeśli się myliłem to przepraszam.

Ruhisu

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Października 12, 2008, 13:36:40 »
Spoko :D