Autor Wątek: Problem z odpaleniem Boeinga 737 (Wilco) w FSX  (Przeczytany 2046 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z odpaleniem Boeinga 737 (Wilco) w FSX
« dnia: Października 20, 2008, 20:25:25 »
Po wybraniu modelu, wybraniu lotniska itp. następnie naciśnięciu "Fly now", wszystko ładuje się do 100% i ukazuje się widok Benka "zatopionego" w pasie. Oczywiście za chwilę paseczek z komunikatem "crash". Nie wiem co jest nie tak.
Mam zainstalowany FSX z SP1 i to wszystko. Komputer... w zasadzie tak to można nazwać, ale to chyba nie jego wina.

Odp: Problem z odpaleniem Boeinga 737 (Wilco) w FSX
« Odpowiedź #1 dnia: Października 20, 2008, 20:34:58 »
A sprawdzałeś na kilku lotniskach?
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Października 20, 2008, 20:36:06 »
Brzmi raczej albo na problem pliku konfiguracyjnego samolotu (ustawia samolot pod ziemią), albo na konflikt z jakąś inną maszyną.

Czy jako domyślny samolot (taki jak jest ustawiony po włączeniu symulatora) masz ustawioną standardową Cessnę czy coś innego?
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #3 dnia: Października 20, 2008, 20:50:43 »
Sprawdzałem na Okęciu, Balicach, na Wałęsie  :021: i zawsze to samo,
Jako domyślny wyskakuje mi zawsze "szmatolot", czyli ta lotnia.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #4 dnia: Października 20, 2008, 21:33:58 »
Spróbuj załadować lot z innym samolotem (niechby i Cessną) i po ustawieniu samolotu na pasie, zmienić używając menu na górze samolot na Wilco bez wychodzenia do głównego menu.

Jak nie zadziała, spróbuj wyłączyć crash w opcjach realizmu (wiem, wiem, nie przystoi :021:) a po załadowaniu samolotu, wcisnąć dwa razy "Y".

W ostateczności trzeba będzie poszukać tego problemu w sieci albo zajrzeć do plików konfiguracyjnych do sekcji [contact points].

« Odpowiedź #5 dnia: Października 20, 2008, 22:07:49 »
OK, sprawdzę jak tylko ponownie zainstaluję na czystą wersję FSX.
Przejrzałem forum "Aztec", nie znalazłem rozwiązania. Z tym "przeładowaniem" samolotu już gdzieś się spotkałem.
Popróbuję i zobaczę co pomoże.

« Odpowiedź #6 dnia: Października 21, 2008, 00:29:28 »
Przeinstalowałem i wszystko OK.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #7 dnia: Października 21, 2008, 06:11:39 »
Toyo, niektóre dodatki mogą wymagać zainstalowania Service Pack 2 do FSX(lub dodatku Acceleration). Piszę tak na przyszłość, bo z tego względu też mogą wychodzić różne bugi przy instalacji dodatków.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #8 dnia: Października 21, 2008, 09:34:45 »
Żeby było śmieszniej, w niektórych dodatkach jest to odradzane :D. Zwłaszcza tych które są starymi modelami z FS2004 i z SP2/Acceleration mają problemy z poprawnym wyświeltaniem.

Natomiast nawet jeśli nie SP2, to SP1 warto zainstalować bo znacznie poprawia wydajność symulatora. No i dodaje Wisłę :D