Autor Wątek: Zmiana języka w DCS (Ka-50 Black Shark) z rosyjskiego na angielski  (Przeczytany 10905 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Zmiana języka w DCS (Ka-50 Black Shark) z rosyjskiego na angielski
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 31, 2009, 14:00:46 »
Witam!
Jak spowodować, aby w menu napisy były po angielsku. Wiem że ktoś już o tym pisał, ale..... jakoś nie mogę znaleźć.
Posiadam pudełkową wersję rosyjską.
Informacja o innych podmianach językowych rus -->eng  mile widziana  :001:
Pozdrawiam
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 31, 2009, 14:10:34 »
Faktycznie było ale w innym temacie. Dla porządku jednak powtórzę tutaj: jeśli chcesz mieć angielskie menu w rosyjskiej wersji DVD to w katalogu gry udaj się do: '[...]FUI\l10n\ru' a następnie wystarczy że zmienisz nazwę katalogu 'ru' na 'ru1'.

« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 31, 2009, 14:17:08 »
Dzięki bardzo!  O to właśnie mi chodziło  :001:
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 28, 2009, 00:40:58 »
Gdyby ktoś chciał, to zmajstrowałem nową paczkę plików z patchem 1.0.1. Jest to dosłownie kilka całych katalogów z angielskiej wersji DCSa, spakowanych (17x50mb) i wrzuconych na MS SkyDrive. Przed instalacją zróbcie sobie kopię tych folderów:

BlackShark
FUI
l10n
Missions
Sounds

Wystarczy jeszcze zmienić nazwę folderu "ru" na "ru1" mieszcącego się w: X:../Ka-52/l10n/ i powinno ruszyć. Pozostaje tylko na nowo ustawić wszystkie opcje :)

>>>KLIK<<<

Enjoy!
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

poko24

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 28, 2009, 07:06:52 »
Super Kosi! Dzięki!

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 28, 2009, 16:33:49 »
Zapomniałem dodać (troche późno było i to pewnie dlatego ;)), że w paczce jest też folder o nazwie "Doc_eng" i jak sama nazwa wskazuje znajduje się w nim manual w języku angielskim.

EDIT>>>

Znalazłem jeszcze mały błąd, który mi umknął przy tworzeniu tej paczki. Chodzi o brak dzwięku przy wydawaniu poleceń przez radio. Trzeba w katalogu "Sounds" zmienić nazwę folderu z "EnglishVersion" na "RussianVersion" i naprawi się :).
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2009, 17:20:52 wysłana przez KosiMazaki »

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

poko24

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 29, 2009, 09:29:57 »
A jak zrobić angielską encyklopedię i trening?
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2009, 09:37:24 wysłana przez poko24 »

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 29, 2009, 11:26:06 »
U mnie jest normalnie po angielsku. Zrobiłem tak jak napisałem i działa normalnie. Sprobuj raz jeszcze zamienić foldery. Proponuję nie nadpisywać istniejących tylko, starym zmienić nazwę i wrzucić te nowe.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 29, 2009, 14:51:05 »
Nie działa u mnie Twój sposób, ale pozamieniałem niektóre nazwy plików i teraz mam wersję kinową (encyklopedia angielska, w treningu komentator angielski, opisy treningu w menu po angielsku, komendy głosowe mam wydawane po rosyjsku, ale angielskie subtitles). Idealnie! Dzięki Kosi za pliki!

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 29, 2009, 15:13:12 »
Nie wiem dlaczego, robię to już któryś raz na świeżej instalce, na różnych Windowsach i do tej pory nie było problemu. Stąd moje przypuszczenie, że coś źle zrobiłeś albo masz coś w kompie zamieszane. Może inne mody? Ja to robię na świeżą instalkę rosyjskiej wersji Dcsa. No cóż, może ktoś jeszcze się skusi i będzie w stanie coś więcej napisać.

Natomiast miałem ochotę zrobić paczkę pod ModMana ale jakoś mi przeszło :D.

Ps. Które katalogi podmieniłeś, żeby mieć napisy angielskie? :D

poko24

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 29, 2009, 15:25:00 »
Moje oryginalne pliki np. w encyklopedii (...Ka-50\BlackShark\data\scripts\Enc\wszystkie podkatalogi) mają końcówki *_ru.txt. Te, które dostałem od Ciebie to *.txt. Sprawa prosta - skasowałem oryginalne i do pozostałych dopisałem końcówki "_ru".

Treningi w menu (...Ka-50\BlackShark\data\scripts\training) - patrz wyżej. Zrobiłem to samo

W "sounds" zachowałem oryginalny katalog "RussianVersion".
Aha i pamiętaj, że mam dopisane 1 do katalogu ru w ...\Ka-50\l10n, czyli "ru1", ale po rozpakowaniu Twojej paczki doszły jeszcze dwa katalogi: "en" i "_ru"

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 29, 2009, 18:30:13 »
To widzisz u mnie nic nie musiałem takiego robić. Ruszyło bez problemu :).

« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 29, 2009, 20:21:53 »
Witam! Zrobiłem tak jak jak poradził Mazak: zmieniłem nazwy  5 orginalnych folderów, pozostawiłem je w folderze gry i wrzuciłem na ich miejsce "zangielszczone" i jest wszystko OK! Działa.
Wcześniej zrobiłem inaczej: pozostawiłem orginalne foldery w folderze gry i nadpisałem je tylko "zangielszczonymi" i wtedy miałem trening "pa ruskom jazykie"
Dzięki wielkie za "zangielszczenie" i uwagę o nienadpisywaniu orginałów.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #28 dnia: Września 09, 2009, 10:14:53 »
Ktoś się orientuje który folder odpowiada za zmianę języka samego ABRISa? Chodzi o to, żeby kokpit był opisany cyrylicą, ale ABRIS po angielsku. Wcześniej miałem taki właśnie układ na "zangielszczonej" wersji rosyjskiej, więc wiem że jest możliwy. Obecnie na wersji pudełkowej angielskiej mam możliwość ustawić albo wszystko po angielsku, albo po rosyjsku. Co prawda DCS zmotywował mnie do nauki rosyjskiego, ale póki co ABRIS po rosyjsku to jeszcze zbyt duże wyzwanie dla mnie :-)

« Odpowiedź #29 dnia: Września 09, 2009, 14:28:45 »
Czy ma ktoś może w folderze z grą DCS w niżej podanej lokalizacji: Ka-50\BlackShark\data\scripts\training, katalog Russian Version? Jeśli tak to czy można go podesłać na maila groser@poczta.fm. A jeśli nie to czy może wiecie jak zmienić wersję językową gry z angielskiej na rosyjską (z angielskim u mnie bardzo kiepsko a z rosyjskim w miarę dobrze)