Witam
Otóż mój problem z hotasem występował od momentu kupna ( jakiś rok temu, niestety gwarancja przepadła chwilę po zakupie w wyniku pomyłki ).
Polega on na tym, że samolot ciągle pochyla się w prawo, to znaczy - "działa" na prawą lotkę.
Widziałem podobne tematy, niestety większość nich kończyła się stwierdzeniem, że to siła działająca od śmigła, tzn. realizm.
Niestety, nie o to tu chodzi. Problem pojawia się też na maszynach wielosilnikowych, a nawet odrzutowcach, więc to nie śmigło. Na dodatek, jest bardzo silne - ok. 15 stopni na 5 sekund. ( Porównywalne ze spuszczeniem ciężkiej bomby spod tylko jednego skrzydła w Falconie BMS, podobnie "ciągnie" ).
Problem występuje w Ił2, War Thunder, FSX, Wings of Prey i co tam jeszcze dusza zapragnie. Jedyna gra, w której nie ma problemu to Falcon BMS.
Próbowałem wszystkiego, nowe sterowniki, kalibracje z panelu sterowania, programy do kalibracji, różne wejścia USB. Raz po odinstalowaniu sterowników Joystick działał tak jak powinien, ale tylko na jedno uruchomienie gry. Potem problem wrócił, i nie udało mi się tego powtórzyć po licznych próbach.
Zapewne nikt nie korzysta z tego Hotasa ( ten deadzone, Jezusie... ), ale może ma ktoś jakiś pomysł, który mógłby jakoś pomóc.
Tak średnio mi się uśmiecha kupno nowego Joysticka :\
Boże błogosław tego kto to rozgryzie