Autor Wątek: DCS: Polish Air Force  (Przeczytany 9524 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

DCS: Polish Air Force
« dnia: Listopada 02, 2008, 18:11:04 »
Witam i informuje, że rozpoczynam prace nad modem (Polish Airforce) przeznaczonym dla symulatora Black Shark na razie zdołałem wykonać-
nową grafikę polskiej flag
Przekonwertowałem nasz hymn narodowy z formatu MP3 na format ogg
i nie zamierzam wychylać nosa z nad tekstur ponieważ nasi "bracia" z DCS tak pokombinowali z plikiem MEInit, że nie potrafię znaleźć jego odpowiednika w Plikach BSa.
W paczce zostaną uwzględnione-
Samoloty

Jak-40
C-130
F-16
AN-26
MIG-29
SU-22(SU17)
PREDATOR

Helikoptery

BELL-412(AB212)
MI-24
MI-8
Statki
Oliwer Perry
Monylia
COM

Pojazdy  w tym środki ochrony powietrznej

Leopard
HMMWV
T-80
Mista
UAZ-469
Patriot
Igła
Buk
OSA-9A33
PCN7
BWP1
BWP2
BWP3
BRDM-2
SA19 Grissom
SA9 Gaskin
3Y23
3Y23(okop)
AT3-10
ANA56
ATM3-5
KAMA3(star)

Pozdrawiam i zachęcam do współpracy  :001:
« Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2008, 18:31:49 wysłana przez John Cool »

Schmicht

• Gość
Odp: DCS: Polish Air Force
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 02, 2008, 20:31:19 »
Z całym szacunkiem Galimex, fajnie że postanowiłeś się podjąć takiego zadanie i w ogolę ale szczerze mówiąc nie widzę w tym sensu ;)

Na chwilę obecną DSC nie posiada żadnego sprzętu "flyable" który występuje w polskiej armii.
Rozumiem jeszcze jakby zamiast tego Ka-50 był Mi-24, wtedy jak najbardziej miałoby to sens, ale w tym przypadku Polska będzie tam występować jako co?
Jako członek NATO? Bo tylko w takiej konfiguracji jakoś by to wyglądało ale wyobraźmy sobie że pewnego radosnego, słonecznego dzionka lecimy swoim Ka-50 i nagle dostajemy za zadanie zniszczyć polski konwój, wiec rozwalamy go całkowicie i wracamy do bazy ucieszeni, że mogliśmy rozwalić sprzęt z biało-czerwoną flagą?!
Można jeszcze dodać do Polski Ka-50, ale biorąc pod uwagę, że DCS ma prezentować współczesne pole walki i tym samym współczesne ustroję polityczne to de facto ten śmigłowiec u nas, jest czystą abstrakcją!

Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić ale po prostu nie wyobrażam sobie sensu tworzenia "Polish Airforce" dla DCS ;)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 02, 2008, 21:26:06 »
Wirtualny brat, wirtualny kokpit, a teraz wirtualny mod...."szakunek". Jedyne co mi się ciśnie na usta to: "To rześ się k.... narobił". Teraz to już tylko z górki, wszak mamy flagę i hymn w ogg. Pomijam już fakt, że większość nie ma jeszcze DCSa ale modować już mogą  :004:

Zgadzam się w 100% ze Szmiciskiem. Młody jest ale chociaż głowę ma na miejscu :001:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 03, 2008, 15:55:21 »
Do uwag Szmita mogę jeszcze dopisać że z kilkoma mosolotami i pojazdami którymi dysponowałaby tworzona przez Ciebie Polska w DCS trochę przesadziłeś :004:

Nigdy nie mieliśmy czołgów T-80 w żadnej wersji (co innego T-72 który w DCS jest), ani BWP typu BMP-3. Czasowo posiadaliśmy kilkadziesiąt BMP-2, ale sprzedaliśmy je innym państwom i zostaliśmy się z BMP-1. Tunguska (Sa-19) to też przesada :020: Nigdy też nie posiadaliśmy Buków (mieliśmy je otrzymać ale anulowano zamówienie z przyczyn finansowych i innych). Posiadamy za to systemy Kub. Patriot zaś to chyba trochę wybiegnięcie w przyszłość.

Nie mamy też dział samobieżnych 2S19 Msta. Mamy za to 2S1 Goździk (i tak ma iść w odstawkę), ale chyba nie jest dostępny w DCS. W taki wypadku Goździka chyba można zastąpić Akacją.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 03, 2008, 15:56:30 »
Galimex nie chcę mi się nawet komentować twojej interpretacji nazewnictwa różnego rodzaju sprzętu wojskowego, ręce opadają.

Ps;
Przy okazji widziałeś budowę tego kokpitu Ka-50?

http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=27270

Może warto spróbować?  (na allegro powinny być jakieś części do Ka-50)
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 03, 2008, 15:59:46 »
Może warto spróbować?  (na allegro powinny być jakieś części do Ka-50)

Myślę że L-140 Otklik łatwo dostać :021:

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 03, 2008, 16:07:08 »
Faktycznie trochę za wcześnie na mod Polski w grze, kiedy zrobią Mi-24 czy "jaszczompy" albo MiG-i to rozumiem :)

Don Wieslawo

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 03, 2008, 19:10:06 »
Z modem-PL będzie trzeba długo poczekać, lecz mam pytanie czy w BS będzie można podobnie jak w FC uczynić niektóre typy samolotów i śmigłowców  "flyable" ?.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 30, 2011, 19:34:33 »
Su 17 też już u nas nie latają, jak im to wyślesz, to pomyślą o nas jacy my jesteśmy "staroświeccy" bo używamy SU17 ;), no chyba, że planujesz jeszcze dodać teren europy i SU17 stojące sobie na terenie muzeum ;).

Nigdy nie mieliśmy czołgów T-80 w żadnej wersji (co innego T-72 który w DCS jest)
Nie tylko T72 ale i T55 oraz Leopard.

« Odpowiedź #9 dnia: Września 01, 2011, 07:37:22 »
Su 17 też już u nas nie latają, jak im to wyślesz, to pomyślą o nas jacy my jesteśmy "staroświeccy" bo używamy SU17 ;), no chyba, że planujesz jeszcze dodać teren europy i SU17 stojące sobie na terenie muzeum ;).
Tak tylko w kwestii formalnej - Su-22 jest wersją eksportową Su-17 (czyli jak najbardziej można użyć w grze Su-17 jako Su-22), a same Su-22 jeszcze u nas latają (choć wiele ich nie zostało) - no chyba, że te obloty maszyn po remontach w WZL-2, które sobie regularnie obserwuję z balkonu to tylko po to aby samolot doleciał do muzeum ...

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Września 07, 2011, 17:15:23 »
a same Su-22 jeszcze u nas latają

Chyba jako cele do ćwiczeń przeciwlotniczych  :118:.
A SA19 chyba też nie zawitał do polski, jeśli się mylę, to niech ktoś mnie poprawi.
O C17 też należy pamiętać.

« Odpowiedź #11 dnia: Września 07, 2011, 22:55:51 »
Chyba jako cele do ćwiczeń przeciwlotniczych  :118:.
Wartość tych samolotów jest faktycznie niewielka - ale tutaj nie rozmawiamy o wartości bojowej danego typu samolotu, a o tym czy dany tym jest na wyposażeniu SP czy nie jest. Su-22 jest cały czas na wyposażeniu, samoloty stacjonują w 21. Bazie Lotnictwa Taktycznego w Świdwinie, która wchodzi w skład 1 Skrzydła Lotnictwa Taktycznego. Samoloty latają w jednostce bojowej, są poddawane remontom w WZL-2 i jeszcze pewnie parę lat polatają.

A więc Twoje stwierdzenie "Su 17 też już u nas nie latają" - było błędne. Jak najbardziej w jakimś potencjalnym modzie (nie wnikam w jego sens) można ten typ w naszych SP uwzględniać.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Września 25, 2011, 13:29:54 »
A więc Twoje stwierdzenie "Su 17 też już u nas nie latają" - było błędne. Jak najbardziej w jakimś potencjalnym modzie (nie wnikam w jego sens) można ten typ w naszych SP uwzględniać.

Pisząc "nie latają" mam na myśli użycie tych maszyn w walce.

a o tym czy dany tym jest na wyposażeniu SP czy nie jest.
Nie, rozmawiamy o tym czy dana maszyna jest użyta bojowo, bo w DCS jest uwzględniony teatr działań wojennych a nie spokojna Polska gdzie SU22 są na wyposażeniu polskich SP i latają sobie "nie bojowo".

« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 19, 2011, 16:00:48 »
Pomyślałem że mogę podpiąć to tu.
Polskie maszyny będą w DCS? Możliwe ze jest na to szansa.  :001:
http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=1355593#post1355593
Szukają skinów do polskich samolotów bojowych.  :001:
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack