Autor Wątek: Saitek Cyborg X  (Przeczytany 16786 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Saitek Cyborg X
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 28, 2008, 18:51:02 »
tak z ciekawosc skad  tej pewności? wg cen sklepu z linka wyżej, roznica 10 NZD, ja rozumiem ze duzo to sprawa względna, ale bez przesady...
Tak mi się wydaje. Po pierwsze będzie to nowość. Po drugie polscy dystrybutorzy będą chcieli się nachapać. Ponad to jest to joy coś pomiędzy X52 (ok400zł) a właśnie Aviatorem. rozbieżność  cenowa jest duża więc Cyborg X chyba wypełni tą lukę  Aviator też na początku kosztował coś  ponad stówkę.
No ale zobaczymy. Sam potrzebuje nową wajchę do iłka więc tak czy siak będę musiał coś kupić.

« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 07, 2009, 13:30:47 »
W tym sklepie http://www.cybersellstore.co.uk/ShowDetails.asp?id=267 cena wydaje się bardzo rozsądna. 
Po dzisiejszym kursie to 128zł by było :011:. Jak pojawi się u  nas w sklepach to pewnie będzie trochę więcej ale w 150-170 może się zmieść.

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 07, 2009, 16:18:42 »
Po dzisiejszym kursie to 128zł by było :011:. Jak pojawi się u  nas w sklepach to pewnie będzie trochę więcej ale w 150-170 może się zmieść.

Jeśli będzie taki przelicznik jak dawniej przy np. X-52, to bliżej 250 zł bym obstawiał...  Ale czasy się zmieniają, mam nadzieję że Twoja prognoza będzie trafniejsza :)
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

stahura

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 22, 2009, 20:46:23 »
Są jakieś nowe wiadomości odnośnie tego Cyborga? Kiedy, za ile, gdzie będzie go można dostać?

Nawiązując do http://www.cybersellstore.co.uk/ShowDetails.asp?id=267 czy ktoś się orientuje ile kosztuje wysyłka do Polski?

« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 25, 2009, 00:39:50 »
12 funciaków do Europy. Gdyby jednak angielska arystokracja uznała Polskę jako "Rest Of World" to 15 funtów.

stahura

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 25, 2009, 18:36:37 »
Przy obecnym kursie funta wychodzi z przesyłką około 200zł i chyba tyle będzie kosztował w Ojczyźnie. Ciekawe kiedy będzie dostępny...

syd

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 26, 2009, 12:24:29 »
Według dystrybutora Saiteka na Polskę (http://www.impakt.com.pl/) joy powinien się pojawić u nich w połowie lutego. Zobaczymy jak długo im zajmie rozprowadzenie po Polsce.

« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 26, 2009, 13:30:35 »
A co pisałeś do nich? Bo ja napisałem z pytaniem kiedy się pojawi CyborgX 2tygodnie temu ale najwyraźniej mnie ola... :006:

syd

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 26, 2009, 16:13:24 »
Też się zapytałem kiedy będzie. Wczoraj wysłałem i dzisiaj rano była odpowiedź. Nawet dwa maile przyszły. W drugim kierowali mnie do tego sklepu:  www.propc.pl. Niby tam i na Allegro ma się pojawić najszybciej.

« Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 26, 2009, 16:46:47 »
No ale ceny to z kosmosu mają. 500zł za X52 :shock: To jak nic 250zł sobie policzą. Trzeba czekac i zobaczymy. Z czasem potanieje.

« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 27, 2009, 08:52:36 »
(...)W drugim kierowali mnie do tego sklepu:  www.propc.pl. Niby tam i na Allegro ma się pojawić najszybciej.

No ale ceny to z kosmosu mają. 500zł za X52 :shock: To jak nic 250zł sobie policzą. (...)

Ja bym nie demonizował. Ceny Cyborga Evo czy Aviatora mają w miarę normalne. Żeby było ciekawiej - sklepik ten znajduje się w Warszawie, zajmuje jedno małe mieszkanko w kamienicy, i prowadzi go dwóch "gości" którzy zdają się kojarzyć, "o co kaman". Byłem tam kilka razy osobiście, przy okazji zakupu różnych dodatków, w tym również trzech joy'ów, i wrażenie odniosłem raczej pozytywne. Przykład: to jedyne miejsce w Wawie, jakie znalazłem, gdzie wszystkie joy'e Saitek'a można dostać "od ręki". Więc jeśli tylko dystrybutor nie narzuci jakiejś "kosmicznej" ceny hurtowej, to powinno być nieźle.

P.S. Z "gościami" z tego sklepu można się kontaktować przez GG (numery są na ich stronie) i o ile są "dostępni", odpowiadają praktycznie natychmiast. Może warto zapytać ich o szczegóły?
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

D154573R

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 02, 2009, 16:24:35 »
"Goście" wspomniani wyżej nie raczą nawet odpowiedzieć na maile i GG (dostępni) w sprawie tego joysticka. Nawet nie napiszą, że nie znają odpowiedzi na moje pytania tylko po prostu cisza ;)
Stąd moje pytanie. Wiecie coś więcej na temat dostępności tego joysticka u nas w kraju? Co prawda wiem, że nie testowaliście Cyborga X, ale jak Wy uważacie. Opłaca się czekać, czy lepiej kupić Evo Force?

D154573R

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 04, 2009, 14:56:01 »
Nie widzę opcji edycji posta, więc dopisuje kolejny. Skontaktowałem się z dystrybutorem Saitek w Polsce. Odpisali mi, że Cyborg X będzie dostępny w sklepach za niecałe 2 tygodnie.

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 04, 2009, 17:26:08 »
Jakiś tydzień temu dostałem maila z niemieckiej centrali saiteka. X będzie wyposażony w normalne poty i rozdzielczość 1024 punkty (czyli 10 bit) na oś, więc bez rewelacji.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 04, 2009, 20:28:34 »
1024 punkty to mało? ;)