Autor Wątek: Saitek Cyborg X  (Przeczytany 16749 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ZIP_PL

• Gość
Odp: Saitek Cyborg X
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 04, 2009, 21:37:01 »
Dużo, ale po czymś na dziesięciolecie produktów z linii Cyborg spodziewałem się optyki...
Chciałem na niego czekać, ale chyba kupię jednak cyborga evo.

D154573R

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 04, 2009, 23:22:12 »
To zwykły Evo będzie od niego lepszy czy mowa o Force?

ZIP_PL

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 04, 2009, 23:48:37 »
No ja mówię o zwykłym evo, który ma taką samą rozdzielczość jak "X", ale czujniki optyczne zamiast potencjometrów.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 05, 2009, 00:26:28 »
Zwykłe Evo ma potencjometry. Evo Force ma optykę, ale za to 256 punktów i słabszą precyzję.

D154573R

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 05, 2009, 00:49:42 »
To który byście polecali z tych wspomnianych?

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 05, 2009, 10:12:56 »
Jeżeli nie masz osobnej przepustnicy (ja zdiełałem sobie taką ze starego X35T - latam na zwykłym evo) to poczekaj na cyborg-a X - w zwykłym evo umieszczenie przepustnicy jest trochę niefortunne. W x ten problem nie istnieje + masz całkiem blisko przepustnicy guziczki na obudowie. Dodatkową przewagą X-a w stosunku do zwykłego evo jest (tak mi się wydaje ze screenów) grubsza i lepiej profilowana rękojeść. Jeżeli chodzi o precyzję znając już parametry X-a - będą na równi. No i wydaje mi się, że X będzie stabilniejszy na stole ze względu na swoją szeroką podstawę.

ZIP_PL

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 05, 2009, 12:38:13 »
To poczekam jednak na "X-a".
Dzięki BigMac, cały czas byłem przekonany, że to zwykły evo ma optykę.

Mam jeszcze podróbę evo - Tracera TRJ V2 czy coś takiego i przepustnica na prawdę jest niewygodna.
Kiedyś używałem jej jako sprzęgła do Race 07 i jak zaczęła piszczeć od tych szybkich ruchów to ją nasmarowałem... no i teraz chodzi tak lekko, że ciągle opada :118:

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 06, 2009, 08:30:22 »
Panowie X już dostępny na allegro :) - cena całkiem przyzwoita!

http://allegro.pl/item549220323_saitek_cyborg_x_flight_stick_gwar_24m_nowosc.html

Jak ktoś szarpnie to niech porobi dokładne fotki z bliska - mnie osobiście interesują przyciski wokół hat-u

ZIP_PL

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 06, 2009, 12:47:22 »
OOO w mordę, to najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia :karpik
Kompletnie się nie spodziewałem, że będzie tak szybko. I jaka cena!
Zbieram kasę i kupuję!

« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 06, 2009, 13:47:06 »
Też jestem zadowolniony :001: Ale od razu pojawia się dylemat Cyborg X czy Thrustmaster X z przepustnicą. Chociaż ten ostatni podskoczył do 245zł. Więc co robić, co robić??
Ach życie jest trudne.

ZIP_PL

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 06, 2009, 14:17:33 »
Miałem dokładnie ten sam dylemat, ale chyba wezmę X'a .... tego od Saiteka :020:.
Do tego może znajdzie się jakaś używana przepustnica od X45/X52.

D154573R

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 06, 2009, 17:08:31 »
Przeczekam Walentynki i też kupie :D Do tego czasu zapewne będzie kosztował 130zł. Czyli tyle ile powinien ;)

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 12, 2009, 08:42:51 »
Przyszedł. I mam bardzo mieszane uczucia. Pierwsze co mnie uderzyło...jest mały. Jeśli oddajesz drążek musisz trzymać całość żeby się nie przewrócił. Miły w dotyku. Zbyt blisko przepustnica. Jeśli robisz manewr dół-lewo kciuk ręki jest przytrzaśnięty i tym samym zawężony jest zakres działania ( trzeba pamiętać o zabraniu kciuka ). Dobra precyzja osi X i Y. Natomiast coś nie halo z osią Z. Jak by nie można było mieć pozycji pośredniej np. 1/2 czy 1/3 wychylenia ( może stery muszę wgrać, choć nie wierzę, że to coś da ). Małe przyciski na obudowie. Przyciski na czole ( przy przepustnicy ) są też małe, mało tego często je włączałem przypadkiem w czasie manewrowania.
Mój stary joy to Saitek Cyborg Rummble Force. Uprasza się ludzi dobrej woli, że jeśli znają sklep gdzie go można kupić niech dadzą mi znać. Ende.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 12, 2009, 15:17:16 »
Może w samej grze, w sekcji Imput masz ustawiony ster kierunki na 100%. (Każdy suwak znaczy się) i dlatego tak ciężko wyczuć odpowiedni ruch.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 13, 2009, 09:35:18 »
:D Nie latam od dzisiaj proszę Pana. O dziwo wgranie sterowników pomogło w pewnym zakresie, a może lepiej wyczuwam go teraz. Wgranie sterowników niestety nie powiększyło przycisków, ale może się przyzwyczaję. Kolejna niedogodność do manetka gazu jest od wewnątrz, tym samym trudno operować drugą manetką jako trym. Byłoby znacznie lepiej jak by się dało zamienić. Może wgranie profilera i zamiana funkcji by rozwiązało sprawę. Zobaczymy. Generalnie latać się da, ale nie jest taki zachwyt na jaki liczyłem. Być może jestem zbyt przyzwyczajony do starego joya.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona