Autor Wątek: [FSX] Lotnisko w Elblągu.  (Przeczytany 2283 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
[FSX] Lotnisko w Elblągu.
« dnia: Listopada 18, 2008, 17:27:42 »
Cześć,

Właśnie ukończyłem i udostępniłem na Avsim i SOH prostą scenerię lotniska w Elblągu. Zbudowana jest na bazie scenerii Zbyszka Urbanowskiego pod FS2004, której autor zezwolił mi na wykorzystanie tekstur.
Lotnisko jest bardzo proste. Zawiera kilka obiektów aeroklubowych i fototeksturę z wariacjami sezonowymi. Zadziała tylko w FSX. Kilka screenów:

Pozdrawiam!

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

poko24

• Gość
Odp: [FSX] Lotnisko w Elblągu.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 18, 2008, 20:51:53 »
Wow! Kontem oka zauważyłem ten temat. Bomba! Wielkie dzięki. Jeszcze była sceneria z Katedrą św. Mikołaja. Chyba też robił ją ZU.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 19, 2008, 03:20:33 »
Tak, ona była w tamtej scenerii. Niestety, miałem kiepskie materiały ikonograficzne do całości. W odruchu rozpaczy napisałem do Zbyszka Urbanowskiego z prośbą o wyrażenie zgody na użycie elementów jego tekstur w tym projekcie, na co on przystał i za co mu ogromnie dziękuję! W części północno-wschodniej są po dziś dzień widoczne jeszcze stare, poniemieckie hangary, które przerobiono na jakieś hurtownie (?).

Temat lotnisk aeroklubowych będę rozwijać dalej. Chcę zrobić lotnisko w Suwałkach, Łososinie Dolnej (już zaczęte prace), Bielsko - Aleksandrowicach oraz, może, na Żarze. Jeżeli ktoś z Was był na w/w lotniskach, bardzo bym prosił o jakiekolwiek fotografie obiektów. Bardzo by mi się przydały przy tworzeniu kolejnych projektów.

Pozdrawiam!

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 01, 2008, 21:09:11 »
Witam. Kilka zdjęć z Łosoiny, które mogą pomóc znajdziesz na stronie Aero Klubu Podhalańskiego Łososina Dolna. Mocno kibicuje - uwielbiam loty w tych rejonach :)

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 03, 2008, 02:02:35 »
Dzięki, przydadzą się :)

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 16, 2008, 10:59:33 »
Jako ,że święta się zbliżają i jadę do rodzinki, napisz co chciałbyś mieć z EPSU - mogę porobić Ci zdjęcia wszystkiego i z każdej strony i na uparciucha zapisać współrzędne położenia budynków z GPS'u, później wrzucę Ci to wszystko spakowane na rapida.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 16, 2008, 11:10:19 »
Hej,

podłoże mam. Z tym jest najmniejszy problem. Jeżeli byś mógł mi wykonać następujące rzeczy:

- fotki hangaru z każdej strony, tak by mogły pójść jako fototekstura
- fotki pozostałych budynków lotniskowych
- fotki baraku lotniczego pogotowia, które tam ma helipad nieopodal
- sprawdzić gdzie i czy jest instalacja do tankowania i też ją uwiecznić
- sprawdzić czy lotnisko jest otoczone płotem (i jak on wygląda - foto)
- typy drzew w rejonie lotniska - liściaste, iglaste, ile metrów
- parking dla samochodów - czy jest i gdzie

Jeżeli coś takiego byś mi wykonał, to obiecuję uber scenerię :D Koordynaty mogą być, albo mapka poglądowa, gdzie jaki obiekt dokładnie jest (drobne mogą być niewidoczne na zdjęciu satelitarnym, mógłbym je przegapić)

Dzięki serdeczne za pomoc!

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 27, 2008, 19:14:21 »
Porobiłem trochę fotek, na dniach Ci to posortuję opiszę i wrzucę.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 27, 2008, 19:19:49 »
O dzięki Ci! Jutro wracam do domu po wizycie u rodziny. Będę mógł się zabrać za projekt.