Autor Wątek: FSX GA Traffic (freeware) - nareszcie jak na lotnisku .......  (Przeczytany 7124 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ptaszysko1978

• Gość
FSX GA Traffic (freeware) - nareszcie jak na lotnisku .......
« dnia: Listopada 23, 2008, 12:51:27 »
Witam ponownie....znalazłem (choć już dość późno) alternatywny program dla latających po lotniskach aeroklubowych a nie tylko duże lotniska. Co prawda jest już Flight1 Air Traffic FX ale płatny i bardzo podobny w funkcjach jak ten bezpłatny.

Jeśli ktoś już tego używa to proszę o pomoc w dobrym skonfigurowaniu tego bo mam kilka pytań a tutorial jak dla mnie nie jest rewelacyjny ale zawsze jakaś pomoc.

Korzystam teraz z AU FTX Traffic w Australii i jednocześnie z tego , co ciekawe nie gryzie się .

Ale polecam ten programik (jest na avsim.com)

tutorial ........http://orbxsystems.com/forums/index.php?topic=5306.0
progs...........http://library.avsim.net/esearch.php?CatID=fsxutil&DLID=97262

Dobrej zabawy.... :banan

Offline Rosomak67

• *
  • gg4075796
Odp: FSX GA Traffic (freeware) - nareszcie jak na lotnisku .......
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 05, 2009, 09:34:15 »
Nie jestem na 100% pewny ale u mnie chyba ten program spowodował "leak memory"

Ptaszysko1978

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 07, 2009, 09:26:37 »
O w końcu ktoś się zainteresował....
Już  przetestowałem GA i nie stwarza on żadnych problemów. Mam Mytrafficx, AdobeTraffic i GA wszystko razem. Nic się nie gryzie.
Co ciekawe, na lotniskach aeroklubowych i małych są samoloty nie tylko podstawowe z FSX ale także te które mam dodatkowe.
Wszyscy interesują się pasażerskimi lotniskami, dużymi o dużym natężeniu ruchu. Ja chciałem coś innego. Teraz to już zupełnie inaczej wygląda i z przyjemnością można latać...
Wszystko można skonfigurować w prosty i szybki sposób.

Jak będą pytania to podpowiem.

Pozdr. Zainteresowanego Forumowicza.

Offline Rosomak67

• *
  • gg4075796
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 07, 2009, 17:15:03 »
Moj konfig to e8400 @4Ghz g280 4Gb ramu Vista 32 .Po zainstalowaniu GA traffic przyznam że nie przeczytałem dokładnie manuala i poleciałem "po bandzie" z całym światem :karpik .
Czyli ustawiłem 100% ruch na całym świecie mieliło w mosim FSX naprawdę długo w końcu jak odpaliłem to z Epwa nie zdążyłem dolecieć do Łowicza jak miałem "brak pamięci ble ble ble" po zmianie ustawień niestety gdy włączam nawet mały ruch AI to po pewnym czasie wywala ten błąd.Odinstalowałem GA i zainstalowałem WOAI i niestety to samo .Teraz nawet na FS trafficu nie mogę polatać.
Nie dam głowy uciąć że to namieszał GA ale FSX jest świeżo zainstalowany i teraz zastanawiam się jak wybrnąć z tej sytuacji bez reinstalki.
Czy da się odtworzyć sam oryginalny plik traffic?

Ptaszysko1978

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 08, 2009, 09:07:41 »
Mam podobną konfigurację Q6600 4GB Ram 9800GT i Płyta EP45-DS3L (dokładny opis). Są dwie rzeczy które mnie niepokoją u ciebie.

1. Wywala tobie traffic (pisząc brak pamięci) ja mam wszystko na maksa czyli na lotnisku wszystkie stanowiska pozajmowane wogóle nie przycina. Podejrzewam, że to konfiguracja komputera może mieć wpływ, pamięc RAM, albo UAC w viście.
Może też być konflikt pamięci ram z płytą główną. To trzeba sprawdzić. Najwyrażniej przeładowanie tekstur lub złe błędne przekazywanie pamięci z kości ram albo trzeba w biosie coś pogmerać.

2. Co do pliku gdzie znajduje się ruch AI to jest Microsoft Simulator X/Scenery/Word/Scenery i tam jest plik trafficX.bgl, Trafic GA.bgl i standardowy trafficAircraft.bgl.  Jeśli wywala tobie ruch AI to albo wywal ten ostatni albo gdzieś indziej skopiuj w formie backup. Zostaną tylko te które mają działać.

Jak cos to pytaj. :001:

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 09, 2009, 22:18:33 »
Moj konfig to e8400 @4Ghz g280 4Gb ramu Vista 32 .[...]
Wydaje mi się że Twoja Vista 32 nie widzi 4gb ramu tylko  ~3.25gb :)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 09, 2009, 22:24:07 »
Bandyta ma rację. Vista zgłasza, że w systemie jest 4GB, ale widzi trochę ponad 3.

Ptaszysko1978

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 10, 2009, 12:01:34 »
Chłopaki ale to jest tylko jedna z przyczyn gdzie ja tez miałem na początku xp z 4gb na pokładzie i widział 3,25gb i mimo wszystko nie wieszało mi się a juz nie mówię aby wywalało.

Moim zdaniem to nie tylko ram który widzi ale też ustawienia płyty głównej lub biosu. Albo wymiana kości ram na markowe innej firmy.

Ale to zostawiam do analizowania przez zainteresowanego.

Mam nadzieję że to pomoże.

Pozdr.

« Odpowiedź #8 dnia: Października 10, 2009, 04:11:14 »
A czy ktos wie jak sobie poradzic z tym ustrojstwem.Poczytalem manual robie jak trzeba a traffiku jak nie bylo tak nie ma.Znaczy na lotniskach nie widac.
Ustawilem ze chcem miec narazie tylko w PL.Dalem kilkanascie samolotow i dalem make AI.Czy zaznaczyc zeby robilo te textury po 1.5mb?
Oczywiscie zaznaczylem przy samolotach USE.
Na koniec dalem create Fligh Plan.Z tego rozumiem ze powinny byc.Na stojance nawet a ich nie ma :(
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #9 dnia: Października 13, 2009, 10:38:11 »
Nie mam tego addonu, ale na pewno większość lotnisk aeroklubowych i wojskowych nie będzie obsługiwana przez brak dróg kołowania i parkingów. Zobacz większe porty, ew. Puck, Jastarnię i inne scenerie GA które wypuściliśmy.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Października 13, 2009, 18:03:36 »
Nie mam tego addonu, ale na pewno większość lotnisk aeroklubowych i wojskowych nie będzie obsługiwana przez brak dróg kołowania i parkingów. Zobacz większe porty, ew. Puck, Jastarnię i inne scenerie GA które wypuściliśmy.

No właśnie też z tym czaruje i w zasadzie nic sie nie zmieniło na Okęciu nadal ten sam ruch na Babicach  też  jedna czasem dwie Cessny. Owszem wiem że trawiaste lotniska w stylu EPGL tego ruchu mogą niemieć no ale już te utwardzane no mogły by mieć. Bo Balice no troche śmiesznie wyglądają  takie puste

empeck

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Października 13, 2009, 20:59:08 »
Może mi ktoś podesłać ten tool? Na Avsim już go niestety nie ma.

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Października 13, 2009, 22:14:46 »
Może mi ktoś podesłać ten tool? Na Avsim już go niestety nie ma.

Proście a będzie Wam dane tu masz go na  http://www.speedyshare.com/571175187.html
 Powodzenia

PS
Co do poprzedniego posta
Mam ustawione max dla ruchu lotniczego ( w tym tego w powietrzu i na ziemi) podobnie dla morskiego i lądowego. ( FSX mi nie tnie przy tym coś w zakresie 35~40FPS niezależnie od miasta)