REX jest oryginalny - z pilots.pl .Niestety próby rejestracji na forum REX-a nie powiodły się ,w sumie miałem dostać potwierdzenie(?) na pocztę ,którą podałem... i brak. Po kolejnych próbach dałem sobie spokój.. Oczywiście próby normalnego updajtu Service Packa wg instrukcji na "ich" stronce nadal się nie powiodły. Zrobiłem więc tak - nie wiem czy dobrze : uruchomiłem ten SP wybierając folder FSX-a ,choć mógłby być i dowolny nawet ,bo gdy do REX-a to zgłasza ,że nie ta wersja (?!). Stamtąd rozpakowane pliki pozamieniałem z takimi samymi z REX-a ,oczywiście wcześniej kopiując w inne miejsce gdyby okazało się ,że coś nie tak... Jedynie pliku "Images" nie wrzucałem do REX-a ani tym bardziej zamieniałem ,bo zawiera jakieś nieadekwatne pliki na podmiankę tych co w wersji pudełkowej... W sumie zamieniłem 6 plików..
ps. Service Pack na pewno odpowiedni - do REX essential+overdrive z ver.3.5.2012.1029 do ver.3.6.2013.0415 . Jest także ver. z 3.6... do .... ,ale beta więc tego już nie próbowałem..