Autor Wątek: Kącik motoryzacyjny  (Przeczytany 227873 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Kącik motoryzacyjny
« Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 13, 2009, 01:14:24 »
Kupić lubie maluszka.. i zmieści się wszędzie i malowanie będzie tańsze.  :banan

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 13, 2009, 16:03:02 »
@Stachoo: nie ma rady na takie wybryki, kup najlepiej matiza :)
@wsiem: może troche offtopic ale mam pytanie, mianowicie czemu mając jednak wolne fundusze(vide niektóre sprzęty do vlatnia) nie zasponsorować sobie kursu np szybowcowego?
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 14, 2009, 02:02:29 »
heh,bo na szybowcu można się zabić.......... daje do myślenia jak się ma rodzinę.
vlatanie nie jest uzależnione od pogody czy pory roku, i mimo wszystko wychodzi taniej

empeck

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 15, 2009, 21:57:08 »
Cholera zarysowałem dziś tylne prawe drzwi i tylne nadkole w aucie :|

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 15, 2009, 22:48:02 »
Według mojej oceny jestem już na tym etapie, że ni cholery nie boi się Ona takich pogróżek. Jedynie ziewnie.

Ot, wychowała sobie męża jak należy.

Poza tym - przeszło mi

...i nie miał wyboru :D

A tak na pocieszenie to dobrze, że nie usłyszałeś:
- Wiesz, Kochanie, musiałam wrócić autobusem, bo chyba się świece zalały..
- Jakie świece??? GDZIE AUTO?? -Ty pytasz
- Na dnie jeziora...
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 15, 2009, 22:58:07 »
A tak na pocieszenie to dobrze, że nie usłyszałeś:
Wiesz Kochanie, dzisiaj wpadłyśmy na siebie z Basią...
Wiesz, że nie mieszam się w wasze babskie sprawy.
Tak, ale mechanik powiedział, że auto będzie za dwa tygodnie. :021:
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 17, 2009, 18:53:47 »
Witam.

Właśnie staje przed wyborem auta. Mój Lanosik sprawuje się nadal wyśmienicie ale święta pokazały że muszę rozglądnąć się za jakimś kombi ewentualnie suv.
Rozważam kilka modeli.
Peugeot 206SW 1.4HDI
Volvo V40
Reanult Laguna I
Ford Focus
Lancia Lybra

Za Peugeotem przemawia niskie spalanie oraz pakowność jak dla takiego małego autka.
Volvo ma beznadziejny środek.
Renault jest już dość leciwym autkiem ale nadal ma całkiem interesującą sylwetkę.
O focusach słyszałem że rdza je bierze dość szybko, środek jakiś dziwny (deska rozdzielcza).
Natomiast a Lybrą to sam nie wiem, wnętrze ma najlepsze z tych tutaj aut, ceny części też normalne. Jednak jest to włoch a po przygodzie z Alfa Romeo jakoś nabrałem niesmaku do tych samochodów.

Czekam na wasze sugestie, propozycje, komentarze.
Kwota którą dysponuje to ok. 15-17tyś, no i autko nie może być starsze niż rocznik 2000.
Pozdrawiam.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 17, 2009, 20:14:02 »
Najbardziej mi z tych typów pasuje Focus, a zaraz za nim żezot. Ten pierwszy zawsze mi się podobał i dobrze się prowadzi. Ten drugi też jest zacny ale jakoś nie przepadam za żeżotami. Bardziej do mnie przemawia stylistyka Forda. Tak wygladają moje typy.

V40 to inne Mitshubishi Carisma robione w Holandii więc też nei mam zaufania. Lancia za duży wynalazek. Jak coś "klęknie" to moze byc kosztowne.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

damos

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 18, 2009, 15:29:31 »
Focus, później Żepot i Laguna I. Focusy są bezawaryjne i zawias mają dobry. Peugeot to przyzwoite auto - Laguna I też jest bezawaryjna. Stay away from Lancia ! :) Tam na pretensje od klienta o padające notorycznie palniki xenonowe odmawiają wymiany gwarancyjnej tłumacząc:
- źle pan eksploatuje auto, w mieście pojazd porusza się wolno i nie ma chłodzenia. Trzeba gasić światła w korkach, bo się przegrzewają... lol Ogólnie - Alfy i Lancie są awaryjne, co potwierdzają nawet pracownicy ASO.
Nie wiem, jaki budżet, ale bardzo solidne kombi jest w A4 tudzież w A6.

« Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 18, 2009, 15:33:32 »
Jeśli combi to bym brał Skodę Octavię, świetne auta.

Offline lt Schmitt

• *
  • von Scheisse - forum CMHQPL
    • Kącik wiedzy o sprzęcie II WŚ ;-)
« Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 18, 2009, 15:43:44 »
Ja też polecam Octavię, nie ma to jak niemiecko-czeska precyzja ;)
Wy macie racje, ale ja mam karabin
"Nigdy jeszcze w dziejach konfliktów międzyludzkich tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu" - sir Winston Churchill

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 18, 2009, 17:08:31 »
Skodzianka strasznie głośna w środku jest ale solidna. Jak już to koniecznie 1.9tdi z 6 biegową skrzynią. Pięciobiegowej jednak brakuje nadbiegu i przy prędkościach przelotowych silnik na wysokich dosyć obrotach jest.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 19, 2009, 19:31:59 »
Dzięki wielkie za sugestie.
Wygląda na to że pozostanę przy opcji focusa. Jednak dzisiaj byłem obejrzeć dwa egzemplarze u sprzedających i po prostu można ręce załamać. Już takie kity ludzie pociskają że aż strach się bać.
W pierwszym egzemplarzu nie otwierała się popielniczka, siedzenie nie dało się regulować oraz brak osłony plastikowej na pokrywie silnika. Poza tym zaniedbany w środku. Widać że robił jako wół roboczy a facet wali ściemę że jeździła nim kobieta.
Drugi nie lepiej. Na pytanie czy był bity otrzymałem odpowiedź że oczywiście nie. Tylko że jak spytałem dlaczego boczny słupek ma ciut inny odcień niebieskiego oraz plastik maskujący mocowanie pasów jest popękany i powyginany to sprzedający stwierdził że było małe przerysowanie i trzeba było pomalować.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 19, 2009, 19:39:02 »
He he he... to tak jak z niemieckimi dieslami. W Niemczech wszystkie miały po srednio po 250-300 tyś. A w Polsce raptem połowe mniej i oczywiście dziadziuś albo kobieta nim jeździła tylko do koscioła ;)

Grunt to zachować czujność.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 19, 2009, 21:39:29 »
Co do Focusika to warto sprawdzić dokładnie elektrykę bo można trafić na bardzo pechowy egzemplarz (doświadczenie mojego ojca). Poza tym raczej udane auta, szczególnie roczniki po liftingu.
HDI to świetne silniki dlatego ten bełkocik wydaje się być też nienajgorszy.

Z którym modelem Alfy miałeś Fiero takie straszne problemy? Tu gdzie teraz mieszkam jest na pęczki np 156, szczególnie 1.8 TSparków (m.in. brata żona dobija teraz taką i żadnych problemów - w odróżnieniu od np Pasków rocznik 2005 ;))

PS Mazaku - nie wyświetla Twojego banerka ;)