Autor Wątek: Kącik motoryzacyjny  (Przeczytany 227854 razy)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Kącik motoryzacyjny
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 03, 2008, 16:05:15 »
Damski samochód to taki który kobieta traktuje jak własną torebkę. Tudzież samochód na który facet by nie spojrzał, a Ona się bedzie nim zachwycać. A może być też tak:

http://www.auto-baza.pl/str/kobiece_samochody

Co do wybranych auto to Mercedesy do W124 (włacznie ze starą E klasą) czyli mniej więcej do 1995 roku. Jakiś Steyr Puch (G klasa) lub kubelwagenopodobne. Jeszcze Golf ale tylko jedynka w wąskich światłach. A z absolutnych abstrakcji to Polonez dzikiego zachodu czyli Chevrolet Caprice koniecznie z lat 92-93, sedan z podciętym nadkolem najlepiej w wersji policyjnej z racji zawieszenia HD i np. widełek. Solidne, trwałe tylko od czasu do czasu trzeba SMARTa zassanego z kolektora wydłubywać :D

A co do kupowania samochodu, to podaj kwotę i wymagania. Takich stron o ktore pytasz raczej nie ma. Jak znajdziesz to informacje tam będą mało przydatne. Pozostaje pobiegać po forach fanów tych autek.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 03, 2008, 16:17:41 »
Jascha, w Yarisie jeżdżą :D :
...
-kapelusznicy
...

Coś kręcisz. To jest technicznie niewykonalne. :D Aha, jeśli co do Yaris takie uprzedzenia panują to aż strach się pytać kto jeździ Seicento albo Tico...

Hmm... Jascha i myślałeś nad Corollką?

Myślałem. Ale to już nieco większy samochód. Czyli żeby było w miarę zrywne potrzeba większego silnika -> większe spalanie (dla mnie ekonomiczne= na mieście nie chciałbym mieć więcej niż 7L).

Odnośnie kobiecych samochodów i uprzedzeń to jest dobre: http://ledorga.free.fr/commun/election_2008/result_election.php?lang=en . Nie pytajcie jak to znalazłem. R8 gejowy? Wersja Le Mans to moje bardziej chore marzenia co do aut. ;)

A co do kupowania samochodu, to podaj kwotę i wymagania.

No powiedzmy, że 7k euro. Ale wolałbym się zmieścić z wszystkimi kosztami. Wymagania - raczej klasa samochodów małych, raczej diesel, silnik/moc na tą klasę to i 75PS wystarczy. Oczywiście jakieś rakieta byłaby fajna ale jak potem stojąc i tak w korkach mam wydawać fortunę na zupę to uważam to za nieporozumienie. Jak kiedyś będę zarabiał kokosy to będę inaczej na to patrzył. Generalnie ekonomia z mojej obecnej perspektywy to priorytet, ale bez przesady. No bajery typu ABS, ESP etc. także mile widziane. Przy autach klasy niższej średniej to raczej kupię za tą kasę goliznę.

PS. Z tych Punto to ten najnowszy model ładniutki jest. Grande Punto. Czy tego nie projektował jakiś delikwent z Ferrari? Bo coś mi się obiło o uszy. 

« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 03, 2008, 16:26:44 »
ps2: samochód marzeń: Lambo Murcielago LP640. (JUtro zamierzam wygrać te 25 baniek :020:)

Jechałem i stwierdzam że KOMPLETNIE nie wygodne auto. Jak się wsiadało to jakby na deskorolkę się siadało, twarde siedzenia, ale moc wszystko wynagradza :D
Doznania świetne, lecz jakbym miał tym samochodem jeździć gdzieś dalej to podziękuję. Do tego na polskie drogi ABSOLUTNIE  :118:
A tutaj pamiątkowa galeria
(Nie jechałem samym Murcielago ale Gallardo Superleggera bardzo podobne jest, niby Superleggera lepsza ale ja tam się nie znam na Lamborghini)

Ale manetki i skrzynia półautomatyczna to świetna rzecz. Do tego wyłączanie systemu kontroli trakcji też bajka :P
« Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2008, 16:31:58 wysłana przez Stachoo »

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 03, 2008, 16:33:26 »
@Jascha: Italdesign Giugiaro zaprojektował Grande Punto, a Ferrari to chyba jednak bardziej Pininfarinie ufa^^

@Stachoo: To nie ma być samochód do jazdy na codzień tylko ma to być Uberauto na niedzielny wypad na tor, ewentualnie na godzinną przejażdżkę po okolicy. Do jazdy na codzień kupuję M5 :banan Jeździłem, wygodne jak znajdę zdjęcia to wrzucę:P( ja naprawdę jutro te 25 baniek wygram^^)
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 03, 2008, 16:47:31 »
Jascha, zainteresuj się jeszcze Subaru Justy.

Druga sprawa, jest kilka takich aut, które zawsze będą fajne. Kto za 20 lat będzie pamiętał o jakiejś Hondzie Civic. :004:

Moje typy: 911 z lat 70, Saab 900 Turbo, Aston Martin DB5, Golf I GTI

ps: BMW E39 530d ze zmodyfikowanym chipem i moca 225KM / 450 NM  pali średnio 8,1 na setkę paliwa szatana. Sprawdzone
ps2: samochód marzeń: Lambo Murcielago LP640. (JUtro zamierzam wygrać te 25 baniek :020:)

Stanowcze nie dla dieseli oraz włoskich samochodów sportowych!  :004:

Offline lt Schmitt

• *
  • von Scheisse - forum CMHQPL
    • Kącik wiedzy o sprzęcie II WŚ ;-)
« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 03, 2008, 16:59:07 »
A myślałeś może na temat Renault Megane? Ja co prawda jeżdze Scenic'iem ale jestem z niego zadowlony ;)
Wy macie racje, ale ja mam karabin
"Nigdy jeszcze w dziejach konfliktów międzyludzkich tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu" - sir Winston Churchill

« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 03, 2008, 17:04:04 »
Trochę się boję Francuzów (i Włochów), bo wiadomo jakie mają opinie (nie wiem czy słusznie).

Nie wiem jak Włosi ale do Francuzów myślę że nie słusznie – jeździłem Reno 19 przez parę  lat. Właściwie do ostatniej soboty, i nie narzekałem za bardzo. 150 tysięcy na budziku zrobione i auto na benzynie jeździło ok (1.4e) dopiero na gazie zaczęły się niedawno problemy.

Tyle że wina była bardziej gazu niż samego samochodu, no i musze przyznać bezpieczne – po wypadku brat wyszedł z tej R19 bez problemu o własnych siłach, a pieprzną poważnie, auto kasacja jedna osoba na wiecznych łowach. 

Przy okazji jak ktoś chce części dowolne do R19 to dawać znać na PM XD
\___[O}====-
 /OOOOO\

« Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 03, 2008, 17:54:08 »
Za 7tys ojro możesz kupić np:
-Golf 4 Tdi (w miarę ładny, dosyć żwawy a pije niewiele ale przebiegu poniżej 100k nie znajdziesz);
-Skoda Fabia z bardzo dobrym wyposażeniem z małym przebiegiem i z silnikiem do wyboru do koloru (Golf pod innym logiem);

Zawsze możesz zgłosić się do programu "Zakup kontrolowany" na TVN Turbo :)
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 03, 2008, 18:55:53 »
Mały background: identyfikuję się z Japońskim podejściem co do spraw inżynierskich i dokładności wykonania, jestem również gorącym zwolennikiem napędu na 4 koła, a szczególnie Audi'owskiego Quattro. Preferuje silniki o wysokiej sprawności, czyli w momentach gdy nie można wybrać elektrycznych - celuję w Diesle. Lubię też gdy samochód jest bardzo praktyczny i może wjechać w dosłownie każde miejsce, a więc szczytem moich realistycznych marzeń jest... Ford Mustang Bullit z podwoziem Rouge i wnętrzem pewnej firmy z San Francisco, której nazwy zapomniałem  :002:

Natomiast gdybym miał kupować teraz jakiś samochód to zapewne mierzyłbym w używane 5- drzwiowe Golfy TDi, albo BMW 320d - lubię podejście BMW do napędu i zdecydowanie wolę napęd tylny niż przedni, kiedy nie mogę mieć na wszystkie osie ;)

BTW miałem przyjemność spędzić kilkadziesiąt godzin za kółkiem Pandy w mieście i na prawdę ciężko powiedzieć coś złego o tym samochodzie, poza tym, że jest to Fiat ;)

Offline Jeremak

• *
  • It's full of stars...
    • Moje profile
« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 03, 2008, 19:12:57 »
Co do Pandy, to jest w rodzinie od paru lat i raczej nie ma powodów do narzekania, to samochód na którym uczyłem się jeździć. :002: Ale trzeba się przyzwyczaić do tego, że samochód przy pojemności 1.1l. ma dość "delikatne sprzęgło": niewprawiona osoba może mieć czasami problem ze złapaniem odpowiedniej koordynacji ruchów przy starcie.
Czemu w Eurodisneylandzie nie można odpalać fajerwerków? Po pierwszej próbie poddał się garnizon Paryża.
http://jeremak-j.deviantart.com/

« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 03, 2008, 19:59:00 »
Oj tak, autka amerykańskie też mają w sobie to coś. Jak dla mnie: Ford Shelby GT 500. Cacuszko. Uwielbiam tą reklamę: http://www.youtube.com/watch?v=fbo1iaL0Lco .

Albo coś starszego. Camaro SS. ::) To brzmienie silnika. Poezja dla uszu. No i jakże wymowna nazwa.

Tak jeszcze nieco zdziwiony jestem. Zajrzałem dla odmiany na ogłoszenia polskie (otomoto bodajże) - komisy itp. Same okazje cenowe. Co drugi samochód w stanie idealnym, z małym przebiegiem, 1 właściciel, pół darmo prawie. Sprowadzane z Niemiec. Przecież wiem na jakim poziomie cenowym mniej więcej te auta stoją. Więc jakim cudem takie ceny w Polsce. Przecież marżę i opłaty też musi uwzględnić. Coś brzydko pachnie to kupowanie przez pośrednika polskiego. W Niemczech raczej nikt prywatnie w jajo nie robi. Jak mi poradził kolega muszę tylko sprawdzić czy nie ma luk w książce serwisowej i obczaić czy pacjent nie wygląda na Turka. :D

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 03, 2008, 20:04:59 »

Natomiast gdybym miał kupować teraz jakiś samochód to zapewne mierzyłbym w używane 5- drzwiowe Golfy TDi, albo BMW 320d - lubię podejście BMW do napędu i zdecydowanie wolę napęd tylny niż przedni, kiedy nie mogę mieć na wszystkie osie ;)

Gdyby Bóg lubił przedni napęd to byśmy na rękach chodzili :banan
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 03, 2008, 20:42:05 »
He he he

Offline Kusch

• Global Moderator