Autor Wątek: Kącik motoryzacyjny  (Przeczytany 228364 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Odp: Kącik motoryzacyjny
« Odpowiedź #675 dnia: Kwietnia 05, 2011, 13:54:36 »
Walcie się i tyle, pedały jedne. Tak to rozpisywanie się o jakiś pieprzonych HGW, ale pomóc Koledze, to tylko kpiny  :006:

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #676 dnia: Kwietnia 05, 2011, 14:03:10 »
A tak zapytam z ciekawości co sądzicie panowie o mazdzie 626 GE 2.0 115km ? Miał ktoś z tym styczność ?
Użytkuję GF benzyna 1,8 z 2000r. Przywiązałem się do tego auta i lubię go, dla mnie jest wygodne i wystarczająco dynamiczne (jeżdżę spokojnie). Największy problem z tymi autami, to znalezienie mechanika, który będzie wiedział jak się z tym obchodzić. Druga sprawa to dostępność i cena części zamiennych. W zeszłym roku niestety przytrafił mi się dzwon, i co ja się oszukałem części w rozsądnym stanie technicznym i pieniądzach, to tylko ja wiem. Pod innymi względami to auta raczej godne polecenia. Zawieszenie dobrze znosi nasze "drogi".

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #677 dnia: Kwietnia 05, 2011, 14:05:05 »
Czyli jednak Jelcz nie. No to trochę komplikuje wybór...
Ale czy to ma być coś stylowego, i czy ma Cię nie pogrubiać optycznie?.. Ma mieć duży tył, czy małą zgrabną pupcię?.. Ma być automat czy mocny w ujęciu klasycznym, męski drążek zmiany biegów?..
No pomóż mi, przecież widzisz że się staram!
Myślę że Słońcospuszczacz powinien się wypowiedzieć. On to ma taką furę, że jak wyjeżdża spod domu to w Darłowie ruch uliczny nastolatek w wieku 13-18 zamiera...

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #678 dnia: Kwietnia 05, 2011, 14:14:28 »
Heheheh, pisałem, że samochód bez pedalstwa czyli tych wszystkich automatów, nawigacji czy sterowania radiem z kierownicy, może być niewygodny i głośny, o ile ma dobry silnik i widać na zegarach co się z tym silnikiem dzieje. Nie chcę jak Kolega S. jeździć samochodem bez czujnika temperatury wody.... ale coś czuję, że tutaj nie dostanę dobrej rady, pedały :(

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #679 dnia: Kwietnia 05, 2011, 14:20:18 »
Qrdl gdybym miał 50k do wydania i takie wymagania, jak opisałeś, to nie bawiłbym się w nowe auto, tylko poszukał tego: http://www.autocentrum.pl/mitsubishi/3000gt/i/ i za resztę kasy doprowadził do sensownego stanu technicznego.

Ewentualnie na drugim miejscu rozważyłbym to: http://www.meinekarre.de/cars/Toyota_Celica_1.8_VVT-I_Speedsta.jpg

empeck

• Gość
« Odpowiedź #680 dnia: Kwietnia 05, 2011, 14:25:20 »
Qrdl gdybym miał 50k do wydania i takie wymagania, jak opisałeś, to nie bawiłbym się w nowe auto, tylko poszukał tego: http://www.autocentrum.pl/mitsubishi/3000gt/i/ i za resztę kasy doprowadził do sensownego stanu technicznego.

Dobre auto, jeździłem takim w Gran Turismo na PSX.  :021:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #681 dnia: Kwietnia 05, 2011, 14:29:43 »
Trochę szeroko pojechałeś z tym GTO Vibo. Obawiam się, że kasy by Ci brakło na odrestaurowanie ale za to byłbyś najlepszym klientem ASO ;]. U mnie dwa takie jeździły w wersji 4x4  :118:.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #682 dnia: Kwietnia 05, 2011, 14:32:19 »
Dwa lata temu jak szukałem auta to zapałałem do niego gorącym uczuciem. Widziałem wtedy w ogłoszeniach egzemplarze po ~30k, założyłem, że te 20 powinno wystarczyć do tego, żeby auto nadawało się do normalnej jazdy, ale może się faktycznie przeliczyłem.
Jak piszesz "u mnie" to masz na myśli "u mnie na podwórku/w garażu""?

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #683 dnia: Kwietnia 05, 2011, 14:38:00 »
Qrdl, za 50k PLN, czyli tyle ile Mazak przeciętnie wydaje w Tesco, to możesz tak naprawdę kupić co chcesz. Kwestią jest wtedy tylko co Ci się podoba i jaki ma to sens. To wszystko.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #684 dnia: Kwietnia 05, 2011, 14:54:17 »
Jak piszesz "u mnie" to masz na myśli "u mnie na podwórku/w garażu""?

Nie Vibo, w mieście ;].
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #685 dnia: Kwietnia 05, 2011, 14:57:10 »
Masz własne miasto?  :karpik :karpik
 :118:

« Odpowiedź #686 dnia: Kwietnia 05, 2011, 15:32:27 »
Załóżmy, że jestem Mazakiem i mam 50k pln na nowy samochód. Najlepiej jakby miał charakter quasi-sportowy, nie musi być duży i bez jakiś p.......ch wymysłów typu automatyczna skrzynia biegów, nie musi być cichy.

Tylko jeden kandydat, ale wymagający nieco wkładu pod postacią robocizny własnej.

Volvo 700. Wkład własny - "przerobienie na Boeinga", czyli instalacja (w miejscu do tego przewidzianym!) dodatkowych wskaźników kontroli pracy silnika. Dotychczasowych kandydatów (za wyjątkiem Jelcza) można wsadzić do bagażnika. W wersji sedan oczywiście. Do kombi wchodzi nawet Jelcz.

Przy zakupie warunki jak wszędzie: zadbany, pewny, nie mordowany itd. Za "założoną kasę" wystarczy jeszcze na nowy lakier (róż z "rajdowym paskiem"), pluszową tapicerkę (seledyn w kwiatki) i wiszące z lusterka kości do gry (zielone frotte). A jakby się komu chciało, to komora silnika mieści nawet "small block" z Corvette'y. Z luzem. Tylko kasy mogłoby braknąć.
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #687 dnia: Kwietnia 05, 2011, 15:47:28 »
Szwedzka cegła jest bardzo fajna, ale do momentu jak w zakorkowanym Wro musisz się gdzieś "zostawić". Wtedy jest kibel.
Druga sprawa to skąd to wziąć ?

« Odpowiedź #688 dnia: Kwietnia 05, 2011, 16:17:38 »
http://allegro.pl/ladowarka-czolowa-fiat-hitachi-fr-15-fadroma-i1495535509.html
http://allegro.pl/ladowarka-fadroma-kolowa-volvo-bm-4500-i1523915034.html

Jak kupisz coś takiego to będziesz mógł realizować dwa podstawowe cele - poczucie nieśmiertelności, oraz możliwość zarobkowania. Do tego zbyt na usługi masz zapewniony. A z plusów to jeszcze dużo różnistych wskaźników i urządzenie, które robi "ping". :D (Takiego czegoś poszukuje do firmy ;-))

Poważniej - kup sobie Toyotę - za tę kwotę można coś fajnego wybrać. Najwyżej oceniane auto (poza Porsche 911) w rankingu TUV.
L'ordre règne à Varsovie!

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #689 dnia: Kwietnia 05, 2011, 21:30:36 »
Dawaj Tichy więcej takich linków, dawaj. Jak Cię Qrdl znienacka załaduje, to będziesz cienko śpiewał, ale wtedy będzie już za późno.
Jak będziesz twardy (wyraz "nie pękaj" nabierze zupełnie nowego wymiaru) to może na pożegnanie dostaniesz jeszcze gorącego klapsa. Żą Kulka zawsze dostaje. I batonik.