Autor Wątek: Kącik motoryzacyjny  (Przeczytany 228334 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Odp: Kącik motoryzacyjny
« Odpowiedź #690 dnia: Kwietnia 05, 2011, 21:34:51 »
Hehehehehe. Dobra, padło na nowego megana kupe. Podać wam teraz namiary na konto do wpłat? Bo przyznam, że mnie nie stać  :banan

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #691 dnia: Kwietnia 05, 2011, 21:37:37 »
O nie! na żadne francuzy się nie zgadzamy! :banan
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #692 dnia: Kwietnia 05, 2011, 21:40:46 »
Przynajmniej ma rasowy wygląd, a nie jak te metroseksualne folsksamochody co nie mogą się pozbyć reflektorów ciętych z denek po wekach z kiszonym ogórem.

« Odpowiedź #693 dnia: Kwietnia 05, 2011, 22:26:51 »
Szwedzka cegła jest bardzo fajna, ale do momentu jak w zakorkowanym Wro musisz się gdzieś "zostawić". Wtedy jest kibel.
Druga sprawa to skąd to wziąć ?

Jadąc od końca: choćby z Allegro, obecnie jest 15 ofert. Niestety zdaje się wszystkie kombi, a to nie każdemu odpowiada. Wbrew obawom nie jest wyjątkiem auto "zadbane", choć - jak zawsze - warto sprawdzić. A szukając tak ogólniej (polecam, wszystkie auta jeżdżące w Polsce dłużej niż 2 lata i tak zeżre sól) można wyhaczyć niezłe okazje. Jakiś czas temu sporo korpusów dyplomatycznych tym się woziło...

W razie potrzeby istnieje Klub - może ludki tamtejsze niekoniecznie pasują klimatem, ale zanim się zorientują, chętnie pomogą.

Natomiast "zostawianie" w jakimkolwiek mieście - szczególnie we Wrocławiu - to "problem" po pierwsze kierowców "śmierdzieli" ( :P ), a po drugie wszystkich z wyjątkiem Maluchów. Przy czym Cegły mniej strach "porzucić" - jakoś nie znikają za bardzo.

Dla połechtania miłośników "sportu" - niestety nie 700, ale za to ze "stylowym" skinem:

You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #694 dnia: Kwietnia 05, 2011, 22:32:44 »
Rasowy wygląd. Elegancko. Szeroko. Na bogato. Oryginalnie. Niebanalnie. I nie mów mi więcej, że Ci nie pomagam!

Telefon do Pana Henia masz na drzwiach.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #695 dnia: Kwietnia 05, 2011, 22:40:23 »
QRA narobiłem się tego w swoim czasie :D. Dobrze, że to nie 742 :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #696 dnia: Kwietnia 05, 2011, 23:09:07 »
QRA... czemu jak szukałem autka to tutaj nie zajrzałem?
Chociaż pewnie przypadkiem raz zajrzałem i zobaczyłem takie wypasione fury to stwierdziłem że tutaj się tylko trzeba chwalić parkiem maszynowym :)
Ale że skoro jestem już po wybraniu (chyba 2 lata wybierałem...), przekonaniu LP* o słuszności wyboru (chciała gejowskie Volvo składane przez Turków w Belgii na częściach wyprodukowanych dla Forda przez GM) i odebraniu to i czas się pochwalić :)

Jak zobaczycie coś takiego na ulicy na blachach zaczynających się od WU to lepiej od razu uciekajcie do rowu - bo ja na razie nic nie patrzę przed maskę tylko męczę się ze sprzęgłem (jak tego cholerstwa nie spalić) i z lewarkiem zmiany biegów (6 biegów do przodu?!?!?! po cholerę tyle! w mercedesach było kiedyś po 4 i wystarczało! a w Cessnie 172 w ogóle biegów nie ma i też daje radę!).

Jedyne co mi się podoba to że nikt na razie nie próbował wymusić na mnie pierwszeństwa ani nie blokował mi lewego pasa. Obie sytuacje były nagminne jak poruszałem się wynalazkami Opla ukrywającym się pod pseudonimami Astra II i Corsa C. Teraz odpowiednia aparycja czołgu + ksenony na odpowiedniej wysokości odstraszają skutecznie wszystkie jeździdła poniżej 1,80m wzrostu. A wczoraj przeciskając się przez błoto koło Wyszkowa (przypominające raczej poligon w Drawsku niż drogę lokalną) doceniłem 4x4. Szkoda tylko że nie zakupiłem tego wehikułu przed zimą - może te kilkaset siwych włosów na mojej szanownej łepetynie by się tak wcześnie nie pojawiło?

* - Lepsza Połowa
AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500

« Odpowiedź #697 dnia: Kwietnia 05, 2011, 23:45:33 »
Jeśli chodzi o blokowanie pasa to linkowany wcześniej Kraz daje radę... Pragnę przypomnieć, że Nadczłowiek wręcz ubóstwia czołgi, a jak wiadomo czołgi mają lufę - reszta to już wiadomo.
Coś w stylu wszystkich zadowolić: http://autofoto.pl/blogs/prezes/archive/2008/12/28/geje-wybrali-najlepsze-samochody.aspx
L'ordre règne à Varsovie!

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #698 dnia: Kwietnia 05, 2011, 23:59:33 »
Hmm dość szeroki rozrzut mają chłopaki. Część z tych aut to straszne szkarady, Mitsu i Mustang ujdą, ale Maserati to piękność i esencja motoryzacji jak dla mnie. Ciekawi mnie, czy reprezentuje jakąś szczególną odmianę gejostwa?

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #699 dnia: Kwietnia 06, 2011, 07:36:08 »
Ciekawi mnie, czy reprezentuje jakąś szczególną odmianę gejostwa?

Ja myślę, że to przez znaczek ;).

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #700 dnia: Kwietnia 14, 2011, 23:45:12 »
Specjalnie dla Suna' :003: Dla tej fury porzuciłbym swojego ukochanego Cougara ;)

PFS_milo

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #701 dnia: Kwietnia 15, 2011, 01:10:17 »
Złote Graale wszystkich którzy mają minimalne chociaż pojęcie o samochodach, z czasów których już nie ma i nigdy nie będzie. Słowa są zbędne.

Mazak, nie płacz. Musimy jakoś żyć dalej bez nich.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #702 dnia: Kwietnia 15, 2011, 07:59:17 »
Ehhh.... es ist alles verloren :(.

« Odpowiedź #703 dnia: Kwietnia 23, 2011, 14:33:42 »
Attenzione! Absolutnie nie mam z tą aukcją nic wspólnego (a szkoda  :118:).

Tichy, znalazłem samochód dla tak wymagającego kierowcy jak ty :)

http://allegro.pl/fiesta-xr2i-rs1800-130km-i1570220632.html

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #704 dnia: Kwietnia 23, 2011, 14:34:48 »
Chwilę wcześniej dostałem to od Boczka i do teraz się śmieję :D.