Autor Wątek: Kącik motoryzacyjny  (Przeczytany 228158 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Kącik motoryzacyjny
« Odpowiedź #1620 dnia: Lipca 21, 2014, 20:18:10 »
Fajne, fajne, tylko coś wystartować to żółte nie może z tego carriera.

Ja wolę takie stare, bez komputeryzacji balety.
https://www.youtube.com/watch?v=bikJjHXevNc

« Odpowiedź #1621 dnia: Sierpnia 11, 2014, 17:24:21 »
Powiedzcie mi taką rzecz, dlaczego przy prędkości 50 km/h włącza się pompa zawieszenia Airmatic w MB W211?
Układ jest szczelny, tak przynajmniej wskazuje podłączony komputer, ciśnienia wszędzie trzyma jak należy, podnosi, opuszcza, jednym słowem wszystko OK. Jednak po osiągnięciu 50 km/h włącza się kompresor na stałe i wyłącza podczas zwalniania przy 20 km/h. Nie czaję o co może chodzić.

« Odpowiedź #1622 dnia: Sierpnia 13, 2014, 18:34:34 »
A nie ma tak być? Tzn opuszcza się do "jazdy", a podnosi do "manewrowania".

Pozdro.

« Odpowiedź #1623 dnia: Września 07, 2014, 22:05:05 »
Tak lekko "z przymrużeniem ucha".
Często P.T. Użyszkodnicy używają tu określenia "szmatoloty", tu macie "szmatochoda":

I żeby nie było, pamiętam je z regularnego ruchu ulicznego  :).
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Nielot

• Gość
« Odpowiedź #1624 dnia: Września 07, 2014, 23:23:05 »
Zgadza się. Ostatnie widziałem z początkiem lat 80-tych. Mało paliły i tolerowały etylinę "niebieską". Któż pamięta, co to było? Podłej jakości benzyna ołowiowa 78-oktan. Tolerowały ją też "Żuki", "Warszawy" i "Syreny". Ale wlanie jej np. do Fiata 125p groziło zniszczeniem silnika.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #1625 dnia: Września 08, 2014, 08:29:37 »
...i tolerowały etylinę "niebieską". Któż pamięta, co to było? Podłej jakości benzyna ołowiowa 78-oktan. Tolerowały ją też "Żuki", "Warszawy" i "Syreny". Ale wlanie jej np. do Fiata 125p groziło zniszczeniem silnika.

Bo "niebieska" była do silników dolnozaworowych i dwusuwów.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #1626 dnia: Października 12, 2014, 00:28:18 »
Myślałem że na drodze widziałem już wszystko. Byłem w błędzie.
KLIK!
-Mamo dlaczego ci ludzie klęczą?
Bo to synku E24 jedzie.
-A ten za nim, to ma awarię?
Nie synku, to diesel.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #1627 dnia: Października 17, 2014, 14:46:58 »
Czy znacie jakikolwiek model auta sprzedawany z wbudowanym elegancko rejestratorem video? Nie mogę pojąć, czemu w czasach gdy co drugie nowe auto można kupić z kamerą cofania, nawigacją na 8" wyświetlaczu i tak dalej, nie ma w opcji kamerki schowanej dyskretnie np. w obudowie lusterka wstecznego, której nie trzeba przyklejać do szyby, ciągnąć kabla do zapalniczki...

Ja bym brał. Pewnie pół Rosji by brało ;)

« Odpowiedź #1628 dnia: Października 17, 2014, 16:00:24 »
Rejestrator możesz kupić od symbolicznej stówy do 300-400 za jakiś wypasiony/markowy model. Typuję, że jako opcja cena zaczynała by się do minimum tysiąca. Ten segment rynku jest młody i bardzo szybko się rozwija - przyszłość to wg mnie zintegrowana kamerka z nawigacją. Pojawią się pewnie i firmowe opcje wyposażenia.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #1629 dnia: Października 18, 2014, 19:17:24 »
Jasne, chodzi o to, żeby nie mieć w aucie kolejnego gadżetu przyklejonego do szyby, który trzeba zdejmować i zakładać (bo jeszcze ktoś się połasi) i podpinać do gniazda zapalniczki. Żeby to było wbudowane, elegancko schowane i wygodne. Tak samo jak z nawigacją, można kupić za 300zł przyklejaną na szybę i będzie spełniała swoją rolę, ale wygodniej jak jest wbudowana i zintegrowana z deską rozdzielczą i systemem audio.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1630 dnia: Października 24, 2014, 17:37:09 »
Genialna sprawa:

mistrz holowania ucieka...w pszczynie;) (18+ bez cenzury)
https://www.youtube.com/watch?v=j3UW57UwZu0
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #1631 dnia: Października 25, 2014, 05:29:28 »
Rututututu...Arabic Blow Off     ;D   https://www.youtube.com/watch?v=5Q3uwl_zOkg

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1632 dnia: Listopada 05, 2014, 13:05:56 »
Pytanie o automatyczne skrzynie biegów.
Sam używam takowej w Paskudzie, ale chodzi mi o samochody małolitrażowe.
Ponieważ szykuję wymianę samochodu dla małżonki chciałbym aby większą uwagę podczas jazdy i manewrowania samochodem zwracała na drogę niż na czynność zmiany biegów ;-)
Ponieważ moja Paskuda jest dla niej za duża (z tego tez powodu odpada 9-3) chodzi mi o samochody o wielkości Fiesty czy Corsy.
Macie jakieś doświadczenia z asb w małych samochodach ?

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1633 dnia: Listopada 05, 2014, 13:28:08 »
Na dziś jeżdżę Smartem z automatem kilka razy w tygodniu  :P , ot taka fanaberia właściciela spółki, dawali mu do merola gratis :). Oczywiście po mieście tylko śmigam i jeździ się świetnie, nawet jestem zaskoczony bo na prostych 120 wyciągam bezproblemu. Ale najważniejsza jest manewrowość i kultura pracy skrzyni. Gdyby nie ceny, a nie wiem ile używany kosztuje, byłoby to dla mnie super autko na krótkie odcinki jazdy i szczególnie do miasta. Może Ty/szanowna małżonka, rozważycie taką wersję.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1634 dnia: Listopada 05, 2014, 15:54:09 »
Smart jest "cool", ale nie dla mnie ... :-D
Cosik większego rutkov, ale bez przesady ... miałeś przecież fiestę i był to "najlepszy samochód świata" ;-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "