Nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy, przez "ustawienie na max" rozumiem przesunięcie wszelkich możliwych suwaków w ustawieniach gry w prawo. Poza tym nie odprawiałem żadnej magii w ustawieniach ale jeśli coś znajdę to chętnie wypróbuję. Oprócz FSX-a (De-Luxe + Acceleration) mam zainstalowane płatne UTXE, Cloud9Xclass, TPS, Active Sky X, X Graphics oraz darmowe tekstury Millsa, mesch dla europy, VFR3dLandmarks. Do tego kilka dodatkowych samolotów i śmigłowców, płatnych i darmowych (ale to już chyba bez znaczenia dla płynności działania). Co do sprzętu to procesor Intel Core2 Quad Q9550 2.83 GHz , RAM 2x DDR2-800(400MHz), HDD 2x Seagate 500 GB SATA, co do karty graficznej to jeszcze nie zdecydowałem do końca; zostawiłem sobie do testów GF 9600GT i GF 9800GTX Ja różnicy nie widzę najmniejszej (w FSX, Il2 i LockOn) w zachowaniu się tych kart, ale nie mam pojęcia jak będzie to wyglądało w dx10. Kupując ten sprzęt miałem nadzieję na bezproblemową obsługę FSX (głównie) i jest ona , w ramach moich potrzeb satysfakcjonująca. W normalnym użytkowaniu nie przewiduję raczej uruchamiania ruchu kołowego czy wodnego przy 100% natężeniu, ale miło mieć świadomość że taka możliwość istnieje (przy zachowaniu płynności gry). Liczę też na to że w/w konfiguracja będzie wystarczająca (przynajmniej wyjściowo) do obsługi FS11 kiedy już się ukaże.
pozdrawiam
Piotru