Autor Wątek: Ground Environment X Europe  (Przeczytany 1375 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zgredd

• Gość
Ground Environment X Europe
« dnia: Grudnia 22, 2008, 14:38:59 »
Może jeszcze nie wszyscy wiedzą, że takie coś powstaje, ale jestem ciekaw opinii tych, którzy już widzieli skriny.
Osobiście mam trochę mieszane uczucia. Same w sobie tekstury wyglądają bardzo przyjemnie, jednak zostało to, co najbardziej mnie razi w FSX - za małe pola. To bardziej przypomina gęstwinę sadów/trawniczków niż konkretne pola. Trochę też jest za zielono ma moje oko - w końcu latem też pola mają złocisty kolor, a na skrinach w ogóle tego nie widać. Przynajmniej póki co...

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
Odp: Ground Environment X Europe
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 22, 2008, 17:28:23 »
Mi się nie podobają. Znów zbyt kolorowe i za małe pola. Defaultowe tekstury z FSX są nieźle dopasowane do Polski, z wąskimi, łamanymi polami. W GEX nikt sobie Polską nie będzie zawracać głowy. A nasz kraj jest przydzielony do strefy "Germanic", która definiuje budynki autogenu oraz tekstury. Jeżeli widzieliście tekstury niemieckie, a takie są na screenach, to praktycznie takie coś będzie u nas.
Paradoksalnie, pod względem kolorów, bardziej mi się podoba FS2004.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Zgredd

• Gość
Odp: Ground Environment X Europe
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 22, 2008, 17:32:44 »
Apropo stref - od dawna chodzi mi po głowie stworzenie czegoś specjalnego dla Polski strefy z texturami landclassu. Lucas- włącz kiedyś GG  :021: