Autor Wątek: Rozważania o C130 i wirtualnych kokpitach  (Przeczytany 2578 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rozważania o C130 i wirtualnych kokpitach
« dnia: Grudnia 28, 2008, 12:22:47 »
Tak pewna na 100% ale co tu kupować....
Szmelc który ładnie wygląda a nawet pełnej bazy danych nie ma.
Dla mnie samolot nie musi być cudem który ma 10000000000000 trójkątów ale maa w nim działać każdy system a tu CS jest na straconej pozycji ; )

« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 28, 2008, 12:52:58 »
Szmelc który ładnie wygląda a nawet pełnej bazy danych nie ma.
Dla mnie samolot nie musi być cudem który ma 10000000000000 trójkątów ale maa w nim działać każdy system a tu CS jest na straconej pozycji ; )

Galimex ... Ty to masz bracie pecha - toć w FSX nie ma żadnego samolotu z odwzorowanymi w pełni WSZYSTKIMI systemami - no może za wyjątkiem jakiś awionetek  :020:. Stopień odwzorowania jest różny (od A2A do Alphasim), a CS jest tak gdzieś pośrodku - a C-130 to kupujemy głównie po to aby mieć samolot będący na wyposażeniu naszych SP. Bo to "tylko" gra komputerowa (służąca dobrej zabawie), a nie symulator do nauki pilotażu  :002:

Pozostało Ci chyba jednak poskładać tego obiecanego MiG-a ze złomu w garażu  :004: :021:

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 28, 2008, 12:56:51 »
Już HUDa zrobił, prawie działa dobrze... :118:
11:05 PM

« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 28, 2008, 14:38:33 »
Co za piiiiiiii   :118:

po pierwsze to dajcie sobie spokój z tym "kokpitem" bo wiecie, że coś tam skrobie jak na razie beż większych efektów no ale cóż to jest tylko wersja 1 od lutego ruszam z wersją drugą która będzie reprezentować sobą bardzowysoki poziom odwzorowania pewnego europejskiego samolotu.

Po drugie 747PMDG jest samolotem w 90% z odwzorowanymi systemami nie licząc CB panel
oczywiście.

Po trzecie CS nie lubię za 757 które jest kijowy i na którego się jak głupi napaliłem a nie za C130.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 28, 2008, 15:14:39 »
po pierwsze to dajcie sobie spokój z tym "kokpitem" bo wiecie, że coś tam skrobie jak na razie beż większych efektów no ale cóż to jest tylko wersja 1 od lutego ruszam z wersją drugą która będzie reprezentować sobą bardzowysoki poziom odwzorowania pewnego europejskiego samolotu.

Tak ... no to super  :001:  A co z tą Cessną 182? Też chyba budowałeś (która to już wersja?).

Po drugie 747PMDG jest samolotem w 90% z odwzorowanymi systemami nie licząc CB panel
oczywiście.

Pomiędzy 90% (liczyłeś?), a "każdy system" jest subtelna różnica.

Po trzecie CS nie lubię za 757 które jest kijowy i na którego się jak głupi napaliłem a nie za C130.

No to po diabła robisz takie wtrącenie w kwestii C-130, skoro masz na myśli B757 (choć nie rozstrzygam kwestii czy C130 jest lepszy czy gorszy od tego B757 bo tego drugiego po prostu nie mam)? Może po prostu postaraj się pisać bardziej zrozumiale.

A tak w ogóle to temat pt. "Fotografie i filmy z FSX", a skoro zrobiła się z tego taka sobie popierdółka to ląduje w WC.

Odp: Rozważania o C130 i wirtualnych kokpitach
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 28, 2008, 18:33:55 »
Kolego Razor mój kokpit zmieniał tylko nazwę w Momocie kiedy w wirtualnym świecie zmieniałem samolot.
pożułem już trochę dziegciu  i wiem jaki jest mój cel.
Nowy wątek założę dopiero wtedy kiedy zbuduje coś naprawdę ciekawego
 a nie połączę 2 kawałki dykty i będę się z nich cieszył.
Mam na razie zamiar zbierać i wykonywać części które nie będą funkcjonowały ponieważ wydanie kilku tysięcy złotych na elektronikę i komputery które w ciągu 2 najbliższych lat staną się przestarzałe, bo zakładam, że będę potrzebował około 2 lat na zbudowanie w pełni funkcjonalnej repliki jest po prostu rzeczą niedorzeczną .
jeżeli ktoś z was chciał by zakupić kopię jakiegoś przełącznika z airbusa to bardzo bym prosił o info na priv dzięki takim dobrym uczynkom  ja będę mógł spełniać swoje marzenia a wy swoje  :118:
Ps: Jeżeli chcecie wiedzieć coś więcej piszcie na Priv

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 30, 2008, 00:13:11 »
Przestaw się na starocie ;) Akurat Muzeum Lotnictwa robi latającą replikę RWD-8 z oryginalnym silnikiem. Może Ci sprzedadzą kilka patentów ;)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 30, 2008, 11:41:11 »
Lucasie moje zainteresowania idą w stronę samolotów cywilnych rodziny Airbusa  a w szczególności A320.
Jeżeli ktoś interesuje się zbudowaniem kokpitu samolotu z okresu II wojny światowej to polecam tę stronę  zostały na niej opisane techniki stosowane w celu realnego odtworzenia kokpitu Spitfire, naprawdę polecam bo ta technika jest użyteczna nie tylko przy budowie warbirdów http://simhardware.org/page13.html