Autor Wątek: VRS F/A-18  (Przeczytany 11538 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: VRS F/A-18
« Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 30, 2010, 09:41:16 »
Żeby zrobić moda do walki w FSXie potrzeba powiedzmy 5 osób i roku roboty. Żeby stworzyć od nowa symulator potrzeba 50 osób i 5 lat pracy.

Jakoś tego nie widzę  :005:

Zaczynam być przekonany, że jesteśmy skazani na FSXa i X-Plane przez najbliższą dekadę. Po prostu dobić do poziomu jaki reprezentuje FSX dzisiaj, jest cholernie ciężko, wymaga ludzi, czasu i pieniędzy, które tak na prawdę miał tylko Ms.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 30, 2010, 11:26:16 »
O ile symulację wszystkich systemów samolotu wliczając w to awionikę wojskową i radar uważam za super sprawę, to próby dodania walki i możliwości użycia uzbrojenia przypominają rzeźbienie w g****.  Pod wieloma względami prościej jest napisać własny symulator niż zmuszać FSX do rzeczy do których nie był nigdy stworzony. Jak dla mnie strata czasu.

Wiesz, że ja się z Tobą zgadzam :) Problem w tym, że dwie osoby combat sima nie napiszą (chociaż TK sam podobno swoje pisze ;) ), a zapotrzebowanie na takie dodatki do FSX jednak jest. O ile te rakiety i bomby to fajna zabawa i to da się zrobić, to kampanii, bądź chociaż rozsądnej misji bez przeciwników w powietrzu już nie. To byłoby nawet wykonalne, ale musieli by napisać zewnętrzny moduł który kontroluje samoloty AI w powietrzu. Biorąc jednak pod uwagę wydajność FSX, zwłaszcza z tak skompilowanym modelem jak Superbug, to żaden komp tego nie pociągnie :) Nie sądzę też, że będzie im się chciało w to bawić.

« Odpowiedź #47 dnia: Maja 16, 2010, 21:11:42 »
Witam
Przymierzam się do zakupy F-18 X, lecz problem polega na tym, że obecnie nie mam dostępu do Pay pala. Jest jakiś inny sposób na dokonanie zapłaty? Można klasycznie przelać pieniążki za pośrednictwem banku?

« Odpowiedź #48 dnia: Maja 17, 2010, 02:58:45 »
Z tego co wiem to simmarket ma teras F-18.Tam mozesz przelewu dokonac.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #49 dnia: Maja 17, 2010, 05:24:38 »
Dzięki za podpowiedź. A, czy na stronie VRS można zapłacić korzystając z karty przedpłaconej?  Wiem, że lepiej jest kupować bezpośrednio od producenta, w tym przypadku VRS.
Zakładając, że dokonałem już zapłaty, i co dalej? Jak sprawa wygląda z tym F18, dostanę na maila jakiś link do downloadu i numer seryjny, czy jakoś inaczej?

poko24

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Maja 26, 2010, 19:31:56 »
Dokładnie tak jak mówisz - link do downloadu, mail z serialem. Wszystko podane jak na talerzu i możesz płacić kartą przedpłaconą (np. ING k@rtą wirtualną / VISA).

« Odpowiedź #51 dnia: Lipca 07, 2010, 19:33:34 »
Panowie ja mam kilka pytan co do samolotu jesli ktos bardziej obeznany.
1.Czy da sie jakos zapanowac nad "driftem" HUD-a
2.Czy to normlane ze lotki przy statecznikach pionowych pracuja jak oszalale?Moze to wina orczyka od saiteka?(zle ustawienie sensa czy cos-ten blad nie wplywa na lot samolotu).
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #52 dnia: Lipca 07, 2010, 19:45:44 »
1. Tak, użyj przycisku cage.
2. W pewnym stopniu powinny się poruszać, ale jeśli wpadają w intensywne dragania to poczytaj forum VRS, kazali chyba zwiększyć martwą strefę, ale być może są jeszcze inne rozwiązania.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Listopada 12, 2010, 20:03:28 »
Ciekawostka z produkcji dodatku Tac Pac:

http://img214.imageshack.us/img214/3720/20101110101316964.png (duży obrazek, ponad 4MB)

I jeszcze jedno, znacznie ciekawsze:

http://www.mediafire.com/?g0sgdqx0y00i0ms Track z powyższego zestrzelenia 747 pod program Tacview. Rewelacja, w tracku zapisane są nie tylko Superbug i jego cel, ale całe FSXowe AI z okolicy, wliczając okręty. Świetna sprawa.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Stycznia 12, 2011, 13:54:42 »

« Odpowiedź #55 dnia: Stycznia 12, 2011, 17:49:04 »
Ale data linku nigdy nie wymodelują  :021:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Stycznia 12, 2011, 17:53:41 »
Dlaczego? Jeśli mają swoje połączenie online niezależne od FSXa to nie jest problem. Z tego co wiem, to nie dadzą rady zrobić video z Mavericka, na to FSX nie pozwoli. Chociaż po nich to nic nie wiadomo.

« Odpowiedź #57 dnia: Stycznia 12, 2011, 18:11:33 »
Miałem na myśli Link 16 i całą jego obsługę, szczególnie jeśli chodzi o zastosowanie bojowe ;)   Choć SA page w menu taktycznym jest ;)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Stycznia 12, 2011, 18:16:17 »
To już kwestia tego jak dużo informacji im się uda zdobyć i jak głęboko dadzą radę wejść w awionikę. Ale masz rację, też wątpię by Link 16 odwzorowali.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #59 dnia: Stycznia 12, 2011, 19:16:58 »
Z tego co wiem, to nie dadzą rady zrobić video z Mavericka, na to FSX nie pozwoli.
G/K da radę zrobić ale byłoby to wyjątkowo upierdliwe ;)