Autor Wątek: Błędy w wyświetlaniu chmur / efekt rozmazania  (Przeczytany 7288 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mefisto

• Gość
Odp: Błędy w wyświetlaniu chmur / efekt rozmazania
« Odpowiedź #30 dnia: Listopada 06, 2009, 21:39:06 »
Witam wszystkich miłośników wirtualnego latania!
Odgrzebałem ponownie temat licząc, iż może ktoś znalazł rozwiązanie problemu. U mnie po zainstalowaniu nowych sterowników do GF 8800 kulkowe chmury pojawiły się na stałe. Wcześniej pojawiały się tylko, gdy włączałem wygładzanie krawędzi lub uruchamiałem Flaming Cliffs po jakimś innym programie wykorzystującym bardziej intensywnie kartę graficzną. Teraz, bez względu na wszystkie zalecane w tym wątku ustawienia, „kulkowe chmury” pojawiły się na stałe.
Proszę o pomoc, wygląd tych chmur bardzo psuje klimat.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #31 dnia: Listopada 06, 2009, 22:35:39 »
Rozumiem, że chodzi o taki efekt?

Jak tak, to ustaw sobie Antyaliasing w panelu Nvidii na x2 lub x4 i "ficzer" zniknie. najlepiej dla aplikacji "lockon.exe" aczkolwiek możliwe, że jak odgórnie dla wszystkich aplikacji to zaznaczysz to też ruszy. Generalnie musisz to wymusić z poziomu sterownika. Piszę z głowy więc musisz sam sprawdzić.
« Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2009, 22:42:06 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Mefisto

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Listopada 07, 2009, 20:42:58 »
Dzięki za odpowiedź. Faktycznie to o ten efekt chodziło. Twoja rada zadziałała i brzydkie chmury zniknęły. Dziwne, ponieważ przy poprzedniej wersji sterowników właśnie wygładzanie wywoływało to zniekształcenie, chociaż nie jestem pewny czy nie włączałem wtedy również wygładzania przezroczystości.
Jeszcze raz Wielkie Dzięki.