Autor Wątek: Aktywacja DCS - pytania/problemy  (Przeczytany 33044 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Aktywacja DCS - pytania/problemy
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 19, 2009, 22:10:31 »
No, ok już mniej więcej łapie jak to działa, dzięki za wyjaśnienia. Ale to nie jest program "na zawsze"; teoretycznie kiedyś tam w przyszłości po kolejnej zmianie sprzętu może Ci tej aktywacji zabraknąć i trzeba będzie jeszcze raz kupić grę, ale kto by się tym przejmował zawczasu  :003:.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 19, 2009, 23:26:47 »
W przypadku FC aktywacji było bodajże 3 albo 5. Jakoś nie słyszałem żeby komuś odmówili dodatkowych kluczy. Tylko musisz skontaktować się z ED i całość może zająć te kilka dni.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 19, 2009, 23:44:10 »
Z tego co pamiętam jakoś online w ich sklepie można było poprosić o kolejne klucze do LOFC i nie było z tym problemów, tak więc myślę, że zwiększenie liczby aktywacji w DCS powinno wystarczyć bez problemu.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 20, 2009, 00:21:19 »
Acha, no to teraz już wszystko jasne, dzięki :020:

« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 21, 2009, 10:48:13 »
Z tego co pamiętam jakoś online w ich sklepie można było poprosić o kolejne klucze do LOFC i nie było z tym problemów, tak więc myślę, że zwiększenie liczby aktywacji w DCS powinno wystarczyć bez problemu.

Prosbe mozna zlozyc przez maila ale tez w forum :)

ZIP_PL

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 30, 2009, 20:44:00 »
Mam pytanie:
Sprzedałem komuś rosyjską wersję DVD.
Przy swojej instalacji zużyłem jedną aktywację.
Teraz odinstalowałem grę.
Co muszę zrobić, żeby osoba, której ją sprzedałem bez problemów ją odpaliła i aktywowała?

« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 23, 2009, 14:05:02 »
Pragnę na wstępie Wszystkich pozdrowić forumowiczów, życząc wszystko co najlepsze, tyle startów i tyleż samo lądowań!
Mój problem polega na tym, gdyż nie do końca rozumiem termin „zmiana systemu” w Quick Start…
Mianowicie – mam deaktywować Black Sharka przy ponownym przeinstalowaniu systemu, czy też dopiero gdy zmieniam system np. Windows XP na Vistę.
Jeśli przy każdym przeinstalowaniu systemu mam tracić punkcik z 19, to dla mnie ta gra traci sens. Po roku zostanę na 0.
Nie rozumiem dlaczego potem mam pisać i prosić o klucz, i żyć w strachu, że coś pójdzie nie tak i gra będzie jako ozdoba na półce. Nie powinno ich interesować co kto zmienia w „bebechach” komputera i co ile. Tak samo jak to -  co ile zmieniam system, ale mam nadzieję, że z tą zmianą to dopiero jak zmieniam Windowsa, na odmienny niż mam- często się to nie odbywa, więc do przyjęcia…
Lepsze zabezpieczenie uważam gdyby system zabezpieczający rozpoznawał IP użytkownika, niż po konfiguracji podzespołów w komputerze, ale i tak rodzi się pytanie - co jeśli mam dwa komputery?
Za zmianę procesora ile np. punktów w punktacji Aktywacja/Deaktywacja użytkownik tej gry dostanie. Pytanie czysto przykładowe.
Mam również FC ze sklepu „pilot.pl”, tych problemów absolutnie nie ma. Wiele razy instalowałem i odwrotnie, wszystko działa bez zarzutów.
Komputer jest moim narzędziem pracy – taki jest jego główny cel, a programy na których pracuję wykańczają system Windows- szybko. To nie moja wina.
Proszę rozjaśnijcie mi troszeczkę umysł, w sprawie przedstawionej powyżej.
Dziękuję za wszelkie przejawy pomocy!

« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 23, 2009, 15:12:33 »
W ciągu roku 20 razy instalujesz windowsa?! Jesteś 20x lepszy ode mnie  :118:

Jeśli zdezaktywujesz BS'a to nie tracisz, jak to nazwałeś, punkcika. Inaczej nie miało by sensu dezaktywowanie gry. Ze zdobyciem dodatkowych "kredytów" aktywacji nie powinno być problemu. Sam z tego korzystałem w przypadku FC. Po wykorzystaniu ostatniej aktywacji wysłałem od razu maila do ED z prośbą o nową pulę i dostałem ją na drugi dzień.

Wiem że takie zabezpieczenia są łagodnie mówiąc wku....ce dla legalnego nabywcy ale ... pozostaje Ci tylko podziękować za to kolegom piratom (jeśli znasz jakichś)

« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 23, 2009, 16:56:01 »
Dzięki za odpowiedź!
Oczywiście z tym przeinstalowaniem to troszkę przesadziłem, ale naprawdę u mnie występuje często. Jest szybsze i mniej bolesne niż dochodzenie co poszło lub szukania przyczyny. Zajmuje mało czasu i jest niezawodne. Oczywiście mam taki system działania ja.
Dzięki temu mam system szybki, sprawny pozwalający normalnie wykonywać swoją pracę.
 Uważam, że system zabezpieczający gdyby czytał same IP lub konfigurację samych podzespołów byłby o niebo lepszy.
Nie może być Piratem osoba grająca na tym samym sprzęcie i IP. Nawet gdyby ktoś miał dwa komputery, niemożliwością byłoby granie w jednym czasie. Problem z aktywacjami i duperelami przestałby istnieć. Użytkownicy również odetchnęli by z ulgą. Komputer zmienia się rzadko tak samo i system operacyjny. Aktywacji w ciągu całej bytności zainteresowania DSC Black Sharka, myślę – w sam raz.
Osobiście wolałbym zabezpieczenie takie samo jak w PMDG. Jest o niebo lepsze od zastosowanego w DSC Black Shark, choć wciąż uzależnia od wydawcy…
Czyli przeinstalowanie Windowsa równa się ponownej aktywacji. A już miałem nadzieję…
Posiadam FC i jak już wspominałem, nie ma tego problemu. A instalacji było sporo.
Mimo wszystko dziękuję za słowa otuchy, powiem szczerze jak wyczytałem ile jest aktywacji i deaktywacji to przeraził mnie ten stan rzeczy, szczególnie wzmianka o ponownym kupnie.
Myślę, że na panów Piratów to i tak nie podziała, jest to smutne, ale rzeczywistość taka jest. Panowie Twórcy eksperymentują, ale to właśnie legalni nabywcy cierpią. Zrobią jakąś tam „pętlę” i tyle po ich zabezpieczeniach. Daremny trud…
Pozdrawiam!

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 23, 2009, 17:12:29 »
@Darczano

Sprawa jest banalnie prosta. Wystarczy zakupić sobie wersje na CD i jej nie aktywować tylko raz na tydzień wsadzić płytkę do napędu. Natomiast system aktywacji działa bez zarzutu od kilku lat w przypadku FC. DCS działa na tym samym mechanizmie i wszystko jest ładnie opisane na forum ED.

Szerzej tutaj:
http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=568704&postcount=3

A czemu masz do nich pisać? Proste, akceptujesz licencję na ich produkt i to wystarczy.

Nie widzę sensu kolejny raz rozwodzenia się nad systemem zabezpieczenia, bo nic to nie zmieni. Starforce jaki jest taki jest i musimy z nim żyć. Nie tragizuj :). Sam nie przepadam za tym zabezpieczeniem ale skoro się zdecydowałem na zakup to muszę cierpieć.

Ps. Z tym IP to świetny pomysł... na pewno użytkownicy posiadający dynamiczne IP lub będący za NATem by się ucieszyli :).
Ps2. Ciesz się, że nie dali Ci sprzętowego dongla na USB albo nie każą płacić za update jak w przypadku SB Pro ;).
« Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2009, 17:19:30 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 23, 2009, 20:11:33 »
Morał taki, iż wszystkich nie da się pogodzić. I niestety to prawda… ale dzięki temu świat jest ciekawszy i urozmaicony.
Amen
KosiMazaki – posiadam wersję DVD, zakupioną parę dni temu w sklepie pilots.pl, i chyba tylko u nich można kupić w naszym kraju – chwała im za to. Grę instalowałem raz, i z Twoich słów wynika, że już na dzień dobry coś pominąłem, za drugim razem będę bardziej ostrożniejszy. Mógłbyś proszę bardziej przybliżyć moment wyboru sprawdzania z płyty legalności? Będę bardzo wdzięczny.
Dzięki za wszystko!

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 23, 2009, 21:00:47 »
Z wersją na płycie masz wybór:

1. Raz w tygodniu musisz ją wsadzić do napędu i uruchomić DCSa.
2. Skorzystać z pliku "protect.exe", który jest w katalogu "...\Ka-50\bin\stable" i aby (de)aktywować.

Wady i zalety są oczywiste. Reszta jest w linku powyżej.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 23, 2009, 21:42:31 »
W linku powyżej jest napisane:
The DVD version does not rely on DVD check, and there is no way to launch it via disk check.

To jak to wreszcie jest z tym wkładaniem DVD co tydzień?

Offline sanCH0

• *
  • DCS:BS, LO:FC2
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 23, 2009, 23:27:55 »
Tylko wersja rosyjska posiada możliwość aktywacji za pomocą DVD. Angielska wersja DVD jest taka sama jak wersja download i posiada tylko aktywację poprzez internet (nie zawiera opcji DVD check).
Polish Virtual Air Force - LO:FC 1st FIS Sanch0

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 24, 2009, 08:17:58 »
Fakt, powinienem dodać, że piszę to na podstawie wersji rosyjskiej DCSa. Sorry za zamieszanie :).