Autor Wątek: Aktywacja DCS - pytania/problemy  (Przeczytany 33040 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Aktywacja DCS - pytania/problemy
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 24, 2009, 14:07:11 »
Pogodziłem się już z tym faktem. Jak mi zabraknie aktywacji, po prostu grzecznie zwrócę się do Twórców o nową pulę. Gra będzie instalowana na jednym komputerze, na jedno IP, więc chyba problemów nie będzie. O ile to ma jakikolwiek wpływ. Najważniejsze, że sumienie mam czyste.
Rozpoczynam zaś, w pełni delektowanie się zakupionym towarem… i naukę.
Dziękuję Wam za oswojenie się z tym systemem zabezpieczeń. Właśnie tego najbardziej potrzebowałem. W zasadzie wpływu i tak żadnego nie mam na nic. Kupiłeś – więc cierp.
Pozdrawiam!

« Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 24, 2009, 16:18:09 »
Proponuję mój sposób:
-na czysty system (no może niezupełnie: sterowniki chipsetu i GPU+ DX9 itp.)  instalacja i aktywacja BlackShark
-lustro partycji systemowej.

Dwukrotnie przywracałem i nie było problemów z DCS BS, a jaka oszczędność czasu, nerwów no i kodów  :002:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 24, 2009, 16:31:49 »
Dobry pomysł ale ja proponuję bez sterowników GPU i antywirusa. Te pierwsze często się aktualizują, a ten drugi tak głęboko ingeruje w system, że potem ciężko go usunąć (przykład Nortona) ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 24, 2009, 18:47:35 »
Z pewnością przetestuje. Było by super! Myślę, że inni użytkownicy jeśli to działa – również skorzystają.
Praktyka i obycie z tym zabezpieczaniem  wiele pomaga.
Mnie szczerze - przeraża przyszłość. Mam nadzieję, że z czasem będę również tak spokojnie podchodził do tego tematu jak Wy.
Pozdrawiam!

« Odpowiedź #34 dnia: Maja 26, 2010, 17:55:24 »
Jeżeli zmienię sterowniki do karty graficznej to też stracę aktywacją?
Muszę przed zmianą programy deaktywować BS?

« Odpowiedź #35 dnia: Maja 26, 2010, 19:44:04 »
Śmiało wgrywaj nowe sterowniki.

« Odpowiedź #36 dnia: Maja 26, 2010, 20:37:10 »
Dzięki za info :)

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: Lipca 11, 2010, 19:43:53 »
Co się dzieje z tym, za przeproszeniem, badziewiem?
Odinstalowałem aby przygotować się do instalacji najnowszego pacza, przedtem uruchamiając program protect.exe i wybierając opcję deaktywacji. Jak rozumiem w odpowiedzi powinienem zobaczyć okienko z numerkiem jaki po ponownej instalacji powinienem wpisać na końcu, po dwukropku, zaraz po numerze seryjnym. U mnie pojawiła się jedynie informacja, że po ponownej instalacji powinienem posłużyć się numerem seryjnym oraz że pula deaktywacji zmniejszyła się o jeden.
To już któryś raz z kolei tak sie dzieje. Co robię źle?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #38 dnia: Lipca 11, 2010, 20:29:11 »
Wydaje mi się że to jest normalne. Deaktywacje są po to, by nie tracić aktywacji w przypadku reinstalacji bez zmiany konfiguracji, ale ich liczba też jest ograniczona.
http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=568704&postcount=3
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #39 dnia: Lipca 11, 2010, 22:14:49 »
Wacha nie przejmuj się, skończą się dostaniesz nowe... chyba  :118:.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2011, 12:56:56 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: Lipca 13, 2010, 13:08:11 »
Dzięki Someone za linkę - zapoznałem się. Tak też rozumiałem ideę deinstalacji. Co mnie martwiło to fakt, iż przy okazji pierwszej deinstalacji otrzymałem (była pokazana w okienku) tą część wykorzystywaną przy następnej aktywacji po numerze seryjnym, czyli tzw HardwareID (jeśli dobrze pamiętam). Ostatnio zdeaktywowałem, odinstalowałem, ponownie zainstalowałem z DVD, zadałem patch i reaktywowałem bez problemu. Nawet nie musiałem wpisywać numeru seryjnego czyli proces automatycznej aktywacji/deaktywacji przechował tenże HardwareID na swoim serwerze w chmurze. Co jeśli zmienię system operacyjny, płytę główną i procesor (słowem przekroczę magiczną barierę 12 punktów dopuszczonych zmian)? Wtedy tracę jedną aktywację, bo przecież HardwareID już nie pasuje - dobrze to rozumiem?

@Mazak
 :D

PS.
Po następnych 4 sekundach zastanowienia sam sobie odpowiem - tak, idioto. Przecież to jest w zasadzie inny komputer dlatego należy odjąć jeden od liczby dostępnych aktywacji i nawet posiadanie numerku HardwareID na nic się nie zda. Spasibo.
« Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2010, 13:17:30 wysłana przez Wacha »

« Odpowiedź #41 dnia: Marca 22, 2011, 15:30:04 »
Czy do instalacji DCS BS jest wymagane połączenie z netem i czy chodzi on na laptopie?

« Odpowiedź #42 dnia: Marca 22, 2011, 16:03:45 »
2x TAK, kup tylko sobie porządnego laptopa.

« Odpowiedź #43 dnia: Lipca 02, 2011, 12:14:15 »
Witam wszystkich. Mam taki problem: jakiś czas temu kupiłem grę poprzez stronę Digital Combat Simulator. Pobrałem, zainstalowałem i aktywowałem. Niedawno robiłem format dysku i wymieniłem niektóre podzespoły. Problem jest w tym że gdzieś wcięło serial number i nie mogę aktywować gry. Moje pytanie jest takie gdzie (w jakim pliku go szukać) lub czy jest inna możliwość odzyskania tego numeru?

[admin]Pisownia. Mazak.[/admin]
« Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2011, 14:15:42 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #44 dnia: Lipca 02, 2011, 23:55:20 »
A maila z serialem którego dostałeś po zakupie też skasowałeś? Ewentualnie zaloguj się na stronę dcs i wejdź na stronę download, chyba powinno ci wyświetlać seriale do produktów które zakupiłeś.