Autor Wątek: Aktywacja DCS - pytania/problemy  (Przeczytany 33107 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
Odp: Aktywacja DCS - pytania/problemy
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 17, 2011, 14:53:16 »
Jak ostatnio czytałem manul dotyczący aktywacji do DCS A10C, to pisało, że można aktywywać oraz dezaktywować symulator 10 razy, a po wyczerpaniu tych wszystkich 10 "standardowych" aktywacji i dezaktywacji można aktywować i dezaktywować go dalej, ale nie częściej niż co 31 dni.

Cytat z oryginalnej instrukcji aktywacji i szybkiego startu:
Each game license (disk) has 10 activations and 10 deactivations. You can activate
your game up to 10 times. The number of installations is unlimited!
This game also allows Activations Automatically (“AAA”) technology that enables
you to create a new activation once every 31 days. This ensures that you
can still play the game, even if Eagle Dynamics no longer exists someday. This
function is enabled after all 10 default activations have been used

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
Sposób na zachowanie aktywacji przy odinstalowaniu DCS Black Shark.
« Odpowiedź #61 dnia: Września 07, 2011, 23:30:32 »
Wiem, że było, ale jak akurat potrzebuję, to ani na forum, ani w FAQ na stronie DCS nie mogę się dogrzebać. Muszę reinstalować system, a nie pamiętam jak wygląda procedura odinstalowania DCSa bez zmniejszenia limitu aktywacji.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Września 07, 2011, 23:41:32 »
Skorzystaj sobie z pliku "protect.exe" który jest w katalogu "...\Ka-50\bin\stable"  aby zdeaktywować DCSa.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #63 dnia: Września 07, 2011, 23:47:27 »
Podziękował  :580:

Pyotrech

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Lutego 20, 2014, 17:38:48 »
Czy można aktywować A-10C wersję pobraną ze strony ED kluczem aktywacyjnym z wersji pudełkowej?

« Odpowiedź #65 dnia: Lutego 20, 2014, 17:50:38 »
Tak.

« Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 14, 2014, 13:03:25 »
Witam kolegów.

Przyszła mi chęć na polatanie w DCS. Na półce od dawna stała wersja DCS:BLACK SHARK2. Zastanawiam się też nad kupieniem DCS:A-10C Warthdog również w wersji pudełkowej. Z drugiej strony na steamie jest dostępny DCS World, oraz planuję dokupić DCS:Flaming Clifs 3 jako steam gift. Jak te wszystkie wersje pogodzić ze sobą? Czy zainstalować DCS:World ze steam? Czy ze strony producenta? Bo jeśli dobrze zrozumiałem, to co jest napisane w DCS:World, to aktualnie klucze wersji steam powinny działać w wersji non-steam, a odwrotnie to już działać nie będzie? Jak to wszystko poinstalować?

Pozdrawiam
System: Intel Core i7-13700K, MSI Z790 Edge WiFi, G.Skill 32GB 6800 MHz, MSI GeForce RTX 4080 Ventus 3X OC 16GB, Corsair RM1000x, Windows 11 64 bit

Zapraszam do odwiedzenia mojego kanału na YouTube - Filmy z latania w FSX, X-Plane i innych gier oraz symulatorów

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 14, 2014, 13:47:17 »
Klucze produktów zakupionych w sklepie ED nie mogą być już importowane do Steam, czy to też odnosi się do wersji pudełkowych DCS BS2, czy A-10C - nie wiem, zaimportowałem je do Steam w momencie w którym DCS:Welt pojawił się na Steam.

Rozwiązanie dla Ciebie to ściągnięcie i instalacja DCS:Mundo i wszystkich modułów ze strony ED, a nie Steam i wykorzystanie kodów z pudełek i Steam aktywując produkty w grze.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 14, 2014, 14:12:33 »
Serio z tymi kluczami? Szkoda, zawsze to jakaś furtka była i wygoda przy kupowaniu.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 14, 2014, 14:46:34 »
Właśnie wpisałem swój klucz z pudełkowej wersji DCS:BS2 w steam i zadziałało :) Czy są jakieś minusy posiadania DCS ze steam, a nie bezpośrednio od producenta?
System: Intel Core i7-13700K, MSI Z790 Edge WiFi, G.Skill 32GB 6800 MHz, MSI GeForce RTX 4080 Ventus 3X OC 16GB, Corsair RM1000x, Windows 11 64 bit

Zapraszam do odwiedzenia mojego kanału na YouTube - Filmy z latania w FSX, X-Plane i innych gier oraz symulatorów

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 14, 2014, 17:04:51 »
Kluczy kupionych bezpośrednio w sklepie DCS nie da się aktywować w wersji Steam, ostatnio wyłączyli. W drugą stronę działa.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #71 dnia: Lipca 18, 2014, 21:09:44 »
Kolejny problem z DCS-em.
Otóż przy próbie latania w multi, wali mi komunikat "invalid serial number".
Kupione bezpośrednio u nich (same kody, czyli bez tego... jak mu tam... steama). Napisałem do nich maila i póki co nie raczyli się odezwać.
Kody Mi-8 i DSC World są "świeżynką", nigdzie nie używane, A-10 i Komow "polatały" sobie na innym kompie.
Może z tym jest problem?

« Odpowiedź #72 dnia: Lipca 18, 2014, 21:29:17 »
Miałem kiedyś to samo. Problem powodował moduł P-51, który mimo to działał w singlu. Po jego odinstalowaniu multi zaczęło działać. Jedynym wyjściem żeby mutli zaczęło chodzić razem z P-51 było odbindowanie wszystkich modułów na stronie https://www.digitalcombatsimulator.com/en/personal/licensing i zbindowanie ich od nowa.

« Odpowiedź #73 dnia: Lipca 18, 2014, 21:37:57 »
Mustanga mam tylko "defaultowego", tego co był razem z (?) DCS World, on też "psuje" multi?

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #74 dnia: Lipca 18, 2014, 22:07:00 »
Używasz loginu i hasła z strony ED, czy też z ich forum? To kiedyś też był częsty problem.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg