Autor Wątek: Aktywacja DCS - pytania/problemy  (Przeczytany 33038 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Aktywacja DCS - pytania/problemy
« Odpowiedź #75 dnia: Lipca 18, 2014, 22:22:29 »
Login idzie ze strony.
Opis Shaitana zainspirował mnie, wręcz dał natchnienie i... rozwiązałem problem. Znowuż okazał się dość prosty, otóż moduły A-10 i K-50 były zabindowane na innym koncie, po przebindowaniu wszystkiego na jedno, multiplayer poszedł bez problemu.
Dzięki za podpowiedzi, pomogły mi w dojściu do tego gdzie leży problem.
Jak ja się cieszę, że mogę liczyć na Waszą pomoc :)

« Odpowiedź #76 dnia: Lipca 18, 2014, 23:56:01 »
U mnie to był akurat P51, ale każdy moduł mógł namieszać. Odinstaluj po jednym i sprawdź czy pomogło.
Główną przyczyną tego problemu jest to, że niektórzy kupili swoje moduły korzystając z różnych kont. Tak przynajmniej twierdzi ED. Ja używam tylko jednego konta od samego początku przygody z DCSem i zawsze kupuje na ich stronie, więc to tłumaczenie o kant d... rozbić.

edit: Widzę, że już po problemie :).

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #77 dnia: Września 09, 2014, 19:31:22 »
Ja obecnie próbuję zainstalować DCSa poza Steamem, uprzednio usuwając wszystko co tylko znalazłem odnoszące się do wcześniejszej instancji z systemu Valve. Otóż po zainstalowaniu pobranego od ED DCS - ModuleManager wywala przy próbie zalogowania błąd złego loginu/hasła.

Nie problem złych danych, nie problem firewalla, ani antywira.

:?

« Odpowiedź #78 dnia: Września 09, 2014, 19:52:05 »
Rozumiem, że logujesz się danymi, które zarejestrowałeś na stronie DCS, które miałeś jeszcze przed publikacją Worlda na Steamie? Spróbuj zalogować się najpierw na ichniejszym portalu, bo może przy migracji na parówę coś się u nich w bazie danych porozjeżdżało.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #79 dnia: Września 10, 2014, 17:46:13 »
Na ich stronę mogę się logować bez problemu, mało tego, celując dokładnie w port jakiego używają: 443, nie ma z tym żadnych problemów, podobnie z głównym serwerem MP: master.eagle.ru:5222. Sprawdzałem telnetem i łączy się błyskawicznie. Więc to na pewno nie problem ustawień globalnych antywirusa, firewalla na komputerze, ani na żadnym urządzeniu sieciowym dalej.

Przeleciałem cały watek na forum ED:

http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=124063

i żadna z podpowiedzi nie skutkuje poprawą sytuacji. Coś blokuje DCS.exe i nie jest to BitDefender.

Odp: DCS: World
« Odpowiedź #80 dnia: Czerwca 18, 2015, 13:13:55 »
Panowie,
Zakupiłem do DCS: Mi-8, BS2, A-10 wszystko poprawnie działa,
zakupiłem też kiedyś FC3 na wyprzedaży STEAM.
Czy jest możliwość instalacji w/w FC3 wraz z pozostałymi modułami?
Z informacji znalezionych na The Forum wynika że nie, ale może jednak
jest jakaś furtka?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Odp: DCS: World
« Odpowiedź #81 dnia: Czerwca 18, 2015, 13:23:21 »
Klucze ze Steam powinny działać z wersją stand alone. Odwrotnie czyli z wersji stand alone na Steam już nie. Działały do pewnego momentu i potem przestały. Dlatego jeśli kupiłeś to przed tą datą to powinno działać w dwie strony. Tak właśnie ja kupiłem Mi-8 i przypisana jest do wersji Steam i do stand alone.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #82 dnia: Czerwca 18, 2015, 17:38:10 »
Problem polega na tym, że zainstalowałem sobie DCS, później moduły BS2, A-10, Mi-8 (wszystko ze sklepu ED),
po czym przypomniałem sobie, że gdzieś dawno temu na parówie za śmieszne pieniądze kupiłem FC3, którego to
nie mogę jednak zainstalować FC, ponieważ klient parówy nie widzi zainstalowanego już wcześniej DCS z modułami
i chce od nowa instalować.
Jeszcze kwestia kluczy do Steam, w poczcie po zakupie żadnych kluczy nie mam, rozumiem, że klient instalując
DCS zainstaluje potem FC3 i kluczy już nie potrzebuję bo sprawa zostaje załatwiona przez fakt zalogowania klienta Steam?

« Odpowiedź #83 dnia: Czerwca 18, 2015, 19:51:28 »
Problem rozwiązany, przypomniałem sobie gdzie zapisałem klucz do FC3 kupionego przez STEAM.
Rzeczywiście było to dawno temu i klucz z parówy działa z modułami kupionymi w sklepie ED :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 18, 2015, 20:32:55 »
Klucz na Steamie można łatwo sprawdzić. Z lewej strony zaznaczasz "DCS World" i po prawej stronie jest podobne menu z opisem "ODNOŚNIKI". W tym menu poniżej masz do kliknięcia "Numer seryjny". Klikasz i wyskoczy drugie okienko z wypisanymi kluczykami do każdego modułu.

Przykładowy obrazek tyle, że w wersji po angielsku i dotyczy A-10C ale zasada ta sama:

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #85 dnia: Czerwca 18, 2015, 23:13:29 »
Dzięki  KosiMazaki, jak zwykle odpowiedź krótka i wyczerpująca, a linku do klucza po prostu nie zauważyłem (okulary czas zmienić).

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #86 dnia: Czerwca 19, 2015, 07:01:13 »
Nie Ty pierwszy i nie ostatni. Sam miałem problem żeby to zobaczyć w swoim czasie ;).

« Odpowiedź #87 dnia: Sierpnia 15, 2015, 09:52:39 »
witam ,
jestem nowym użytkownikiem DCS.
Chciałem zarejestrować się na online dcs, ale przy rejestrowaniu loginu i hasła podaje mi komunikat o błędnym numerze seryjnym.
proszę o pomoc .
Pozdrawaim Krzysztof

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #88 dnia: Sierpnia 15, 2015, 12:12:12 »
DCS online?

« Odpowiedź #89 dnia: Sierpnia 15, 2015, 14:49:54 »
Witam,
Skrót myślowy.
Chciałem online polatać Mustangiem w DCS.
mam wersję steam.