Autor Wątek: Instalacja kokpitu Stopworks  (Przeczytany 6259 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

extradd

• Gość
Instalacja kokpitu Stopworks
« dnia: Stycznia 14, 2009, 08:49:38 »
Witam. Mam pytanko odnośnie Stopworks. Czy ja te wszystkie pliki mam wypakować do C:\MicroProse\Falcon4\art\ckptart? Jak to mam zrobić bo jest trochę tego i to bardzo dużo, tutaj podaje dla przykładu.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2009, 11:47:52 wysłana przez John Cool »

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
Odp: Instalacja kokpitu Stopworks
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 14, 2009, 13:45:37 »
Czytać FAQ się nie chciało? ???
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

extradd

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 14, 2009, 21:31:55 »
Nie znam angielskiego i tutaj jest najwiekszy problem.

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 14, 2009, 21:51:05 »
Jaką masz wersję Falcona ? Ze ścieżki wynika albo Red Viper albo Open Falcon a te kokpity są zrobione do Allied Force. Nie da rady zainstalować ich do OF, pod RV podobno działają.
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

extradd

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 14, 2009, 22:03:08 »
Właśnie mam też problemy z wersjami gdyż bezproblemowo wychodzi mi instalacja Red Vipera.Natomiast z Open Falconem mam już problem, instalacja wychodzi też bezproblemowo, odpalam gre i wszystko wygląda okey natomiast gdy tylko dam na Fly to wywala mnie do windowsa.

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 14, 2009, 23:21:54 »
Nie znam się na RV ale podejrzewam że instaluje się podobnie jak w AF. Brak znajomości angielskiego to niestety poważna przeszkoda bo cała dokumentacja dotycząca Falcona i najważniejsze fora są w tym języku.

Jeśli chodzi o CTD to zmień ustawienia na 100% realistyczne i wyłącz antywirus.

extradd

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 15, 2009, 07:57:58 »
Na początku to napewno nie polatam na ustawieniach realistycznych.Dałeś mi podpowiedz i to ustawienia avioniki muszą być ustawione na ACE.Nie da sie jakoś usunąć tego błędu tak bym mogł ustawić na najłatwiejszą awionike?Zciągam update 4.7 a obecnie gram na 4.6.

extradd

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 15, 2009, 11:52:21 »
Pozostałem jednak przy Red Viperze, na nim da się grać na ustawieniach laika.Jednak i tak mam wiele problemów z avioniką, wyborem odpowiednich celów itp.jest może jakiś turtorial, czy poradnik dla typowych laików?

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 15, 2009, 18:36:28 »
A ja proponuję przerzucić się na Ace Combat 6. Tam nie trzeba zbytnio się wysilać. W Falconie (jakiejkolwiek wersji) kompletnie nie ma sensu latać na realizmie mniejszym niż 100%... Sorry, ale argument "jestem zbyt zielony" do mnie nie przemawia.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 15, 2009, 18:43:56 »
http://pl.youtube.com/watch?v=6IJsQBs60Vc&feature=related
http://pl.youtube.com/watch?v=bY-q-P7KyBc&feature=related
... A do tego będziesz miał super grafikę, będziesz mógł latać różnymi samolotami (po co się skazywać w Falconie na Vipera, nie rozumiem  :118: ), i co najważniejsze, to zobacz jakie fajne wybuchy są w Ace Combat   :banan

Pozdrawiam

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 15, 2009, 20:39:11 »
Nie ma potrzeby być aż tak zgryźliwym ale też prawda jest taka że stopień skomplikowania tego symulatora jest tym co nas przyciąga. Jeśli więc chcesz przy nim zostać to nie pozostaje Ci nic innego jak zacisnąć zęby, uczyć się i trenować. Po prostu nie ma tu drogi na skróty i tak jak w życiu zajmuje to sporo czasu. Mnie osobiście dojście do poziomu w którym mniej więcej wiem co się dookoła mnie dzieje zajęło pół roku :002:. Ale teraz każdy lot to ogromna satysfakcja i...  dalszy ciąg nauki bo zawsze jest coś co trzeba doskonalić. :001:

extradd

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 15, 2009, 21:31:55 »
A ja proponuję przerzucić się na Ace Combat 6. Tam nie trzeba zbytnio się wysilać. W Falconie (jakiejkolwiek wersji) kompletnie nie ma sensu latać na realizmie mniejszym niż 100%... Sorry, ale argument "jestem zbyt zielony" do mnie nie przemawia.

Grałem we wszystkie częsci Ace Combat.W Silent Hunter III GWX gram na 100% realizmie, oraz Sh4 a twoja wypowiedz jest kompletnie bez sensu.

Co innego mogę powiedzieć o innych kolegach co mi dodali dużo otuchy swą pomocą i bardzo za to dziękuję :004:.na chwilę obecną wruciłem(wróciłem) z pracy, przeglądne te linki w wolnej chwili.Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2009, 22:00:31 wysłana przez Kos »

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 15, 2009, 22:17:15 »
Koledzy nie powiedzili o najistotniejszej rzeczy.

Jeśli planujesz pobawić się Falconem dłużej (przynajmniej zasmakować kampanie w singlu, a docenić w pełni jego urok online), to nie trać czasu na niższe poziomy ustawień, bo tam awionika wygląda inaczej i jej obsługa także jest odmienna. Tak więc, jeśli będziesz chciał później przejść z niższego poziomu wtajemniczenia na ACE, to całą naukę i tak będziesz musiał zaczynać praktycznie od zera. Moim zdaniem szkoda czasu, a możesz się tylko zrazić.

Teraz mi przyszło do głowy, że kupny kokpit może czasem nawet nie współpracować w trybach innych niż ACE - jeśli coś będzie nie grało to kokpicie, to właśnie dlatego.
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

extradd

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 16, 2009, 09:55:41 »
Hmmm no mógłbym jakoś spróbować poćwiczyć te misje treningowe ale nie mogę znaleźć odpowiedniego poradnika do tych misji.Znalazłem kilka manuali ale tam nic nie ma na temat treningów.