Autor Wątek: Misje/Kampanie dla Kamowa w DCS (wersja ENG/RUS)  (Przeczytany 11627 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Misje/Kampanie dla Kamowa w DCS (wersja ENG/RUS)
« dnia: Stycznia 17, 2009, 20:33:26 »
Witam!
Jako, że niektóre misje jak i kampanie są w obydwu wersjach różne jak i niektóre takie same .

Kto ma wersję RUS i jeśli chciałby inne dodatkowe misje jak i kampanie z wersji ENG proszę:

Konto Premium:
Campaigns : http://rapidshare.com/files/184971047/Campaigns.rar.html
Missions    : http://rapidshare.com/files/184995634/Missions.rar.html

Konto Free :
Campaigns : http://rapidshare.com/files/185019421/Campaigns.rar.html
Missions    : http://rapidshare.com/files/185043784/Missions.rar.html

Pliki widoczne i działają w 100% w DSC.

Pozdrawiam,
Robert
« Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2010, 19:09:19 wysłana przez John Cool »
Skoczek spadochronowy 370 + 
  Czasza Sabre 2 150
    Pokrowiec Javelin Odyssey  J3K
       Raaadość w sercu z latania

John Cool

• Gość
Odp: Misje/Kampanie dla Kamowa w DCS (wersja ENG/RUS)
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 24, 2009, 01:28:41 »
Na http://www.digitalcombatsimulator.com w sekcji Files/Misc pojawił się update do kampanii Georgia Oil War 1.1. Dokładne informacje o zmianach i poprawkach dostępne są tutaj.

Given the unfortunate delay in getting the 1.0.1 patch out, the one item I could released early is an updated version of the included Georgia Oil War campaign. This version includes many adjustments based on user feedback.

Primary changes:

- Various identified scripting errors fixed

- Player killed point penalty removed

- Cold start on all missions that do not have fixed timing issues

- Vista warning removed

- Mission titles based on mission type removed to avoid confusion

- All offensive missions now are rated between 51 and 100 to provide more random mission assignment due to players always trying to max score at 100

- Force on force missions now start player at 50 pts.

- Radar SAMs in third chapter removed

- Recon zones increased to 3,000 meters

- AD systems at route points have even lower random variable settings

poko24

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 14, 2009, 23:52:22 »
Nie wiem czy to powinno się tu znaleźć... Wkońcu to temat o dodatkach graficznych i modach...

...Ale wrzucam.

Bardzo dobra kampania, która bierze udział w konkursie ogłoszonym przez Pana Wags'a.

Georgian Havoc v1.0 by igormk

This campaign is made to be part of "Official ED Campaign Creation Competition". You can see all the details in the campaign introduction and briefings. There is total of 15 staged missions. We tried to make good briefings and interesting and non-repeating scenarios in each mission. There are a lot of recorded communications, and like in real life you will have to listen carefully because, sometimes you will be retasked in air from your original task. Also you will have to take a good look at the mission briefings, since many crucial information are exactly there.

I wouldn’t call this campaign “expert difficulty”, but in some missions you will have to be able to enter new point in your PVI-800 based on received coordinates (very easy thing to do), or edit a new point in your ABRIS according to received bearing and distance from a known point (also easy to do).
Therefore, I would recommend that you always have a paper and a pencil with you if you fly this campaign.

I hope you will like it and enjoy in it (or you can completely hate it ), but still there may be bugs in it, since testing time was extremely short, and when you test something you made your self, a lot of bugs can pass undetected. Therefore, be free to write your comments and notes, and if needed, V1.1 of the campaign can be produced.

Team participated in the campaign:

Igor “=MAF=Mongoose” Chkorov
Ilija “=MAF=Loaded Dice” Panov
Dragan “=MAF=Dragan” Cvetich
Stefco "=MAF=Hercul" Tashovski
http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=797881&postcount=1

W przygotowaniu jest wersja 1.1, ale już obecnie jestem pod dużym wrażeniem. Szczerze? Podoba mi się ona o wiele bardziej niż np. "Georgian Oil War" zaprojektowana przez Wags'a. Poziom trudności chociaż rośnie powoli z misji na misję.

Gorąco Polecam!

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 15, 2009, 00:01:48 »
Tu będzie chyba najlepiej  :001:

Ja szczerze mówiąc jeszcze nie przeszedłem nawet podstawowej kampanii a tylko kilkanaście misji singlowych, poza tym jakoś jeszcze nie czuję się na siłach aby się za nią zabrać. Tym niemniej dzięki i za tą, na pewno prędzej czy później jak znajdę trochę czasu to ją "ugryzę"  :001:

poko24

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 15, 2009, 08:23:34 »
Dzięki za uporządkowanie mojej odpowiedzi Janek :)

Na razie kampania musi zostać zoptymalizowana pod kątem płynności FPS. Może trochę niepotrzebnie autor wrzucił zbyt wiele "żywych" pojazdów i statków powietrznych, ale pracuje nad zredukowaniem ich ilości. Akcja toczy się - można by rzec - filmowo. Dodatkowego smaczku dodają nagrane rozmowy radowie. Piloci rozmawiają w języku angielskim, lecz z rosyjskim akcentem (a raczej macedońskim, bo aktorzy pochodzą z Macedonii). Teatr działań jest realistycznie zaplanowany. Widać, że macedończycy trochę przewertowali internet w poszukiwaniu prawdziwych historii z działań w konflikcie gruzińskim.

Powinieneś to ugryźć Janek. Masz dużą wiedzę. Jeżeli coś Ci nie leży, uważasz w jakimś momencie coś nie zostało realistycznie przedstawione, to wal śmiało do autora w temacie na forum ED (link w moim poście wyżej).

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 16, 2009, 17:18:31 »
Kampanię już sobie zapisałem ale chyba będę musiał sobie w końcu spaczować DCSa, bo jadę ciągle na podstawowej wersji sima a kampania na podstawce nie chce mi ruszyć :001:

Co do realizmu kampanii niespecjalnie czuję się ekspertem aby go ocenić, jako że generalnie nie jestem mocny w metodyce zastosowania bojowego śmigłowców, poza tym autor z pewnością miał jakąś swoją wizję kampanii i według niej ją też stworzył. Generalnie więc nie jestem skory do czepiania, no chyba że autor totalnie przegiął :002: Ale jak wiadomo, pożyjemy zobaczymy :001:

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 31, 2009, 02:08:19 »
Dzisiaj poszły pierwsze koty za płoty i wykonałem pierwsze zadanie z kampanii "Georgian Havoc". Pierwsze wrażenia całkiem pozytywne. Misje oczywiście skryptowane, tym niemniej autorzy dołożyli wielu starań aby dobrze poczuć klimat wojny. Nawiązania do konfliktu z zeszłego roku z sierpnia są bardzo czytelne, z tą różnicą że teraz rzecz dzieje się rok później na terenie Abchazji i generalnie Gruzini ponownie podjęli próbę wchłonięcia republiki. Oczywiście naszym zadaniem jest wybicie im tego pomysłu z głowy.

Gracz wciela się w postać lejnanta Igora Kolesnikowa, świeżo upieczonego, bardzo zdolnego absolwenta akademii lotniczej, który otrzymał przydział na Kamowa. Pierwszym zadaniem po wyładowaniu Ciebie i rozpakowaniu maszyny z transportowego Iła był przelot z Soczi-Adler do lądowiska przy pograniczu z Gruzją. Marszrutę oraz PPMy na PWI-800 masz wyznaczone jedynie do Gudauty, zaś nad lotniskiem Gudauta masz spotkać się z dwójką startujących Mi-8MT, które mają poprowadzić Cię na docelowe lotnisko.   

W drodze nad Gudautę.

Lot umila Ci jeden z pilotów Mi-8MT nawiązując z tobą konwersację, w której opowiada Ci osobliwości okolicznego terenu oraz pokazuje Ci różne konteksty i wskazówki (bo my jesteśmy nowi, dopiero co przydzieleni). Całkiem świetnie to jest pomyślane - raz przelatujemy nad dłuuugim konwojem czołgów, BWP oraz Kamazów zmierzającym ku granicy, a to obserwujemy ćwiczenia wojsk desantowych na poligonie, a to w rejonie Suchumi przelatujemy nad rosyjską flotą czarnomorską, obok lotniska tuż nad baterią S-300 która pokrywa pewnie swym zasięgiem pół Abchazji jak nie lepiej itd... Nad nami bez przerwy latają żaby oraz Fencery.

Panowie z elitarnych jednostek desantowych WDW ostro ćwiczą, wojna się zbliża...

Mogę też dodać że na ten lot zeszła mi przeszło godzina, obleciałem praktycznie calutką Abchazję wszerz. Trzeba też mieć na uwadze że pokonanie tego samego dystansu samolotem nie trwało by więcej niż 10 minut.

Miły Pan nie omieszkał się również uzewnętrznić że będąc takim żółtodziobem jak ja trafił w 99' do Czeczenii jako pilot Mi-24W, został jednak w akcji ranny i po tym zdarzeniu trafił na przydział do Mi-8. W samych misjach uwagę zwraca szczegółowy briefing, zdjęcia zwiadu lotniczego, wskazanie interesujących nas pkt. terenowych, celów, warunki meteo itd.

Sama komunikacja radiowa, mimo że w języku angielskim, nadaje niezły klimat, zważywszy że panowie umiejętnie posługują się rosyjskim akcentem tego języka. Powoduje to że owa angielszczyzna jest nieodczuwalna i nie przeszkadza.

Tyle pierwszych wrażeń, wstępnie podoba mi się  :001:

Przy okazji jako rzeczywisty kompletny żółtodziób przekonałem się że faktycznie latanie w szyku śmigłowcem nie jest specjalnie trudne... zważywszy jeszcze na fakt że w tego typu lotach jestem kompletna noga  :001:

Lot z towarzyszącymi nam Mi-8MT. Jego pilot instruuje nas o kolejnych interesujących nas aspektach zbliżającego się konfliktu.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2009, 09:42:38 wysłana przez Syringe »

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 31, 2009, 10:49:38 »
Przy okazji jako rzeczywisty kompletny żółtodziób przekonałem się że faktycznie latanie w szyku śmigłowcem nie jest specjalnie trudne... zważywszy jeszcze na fakt że w tego typu lotach jestem kompletna noga
To zależy jak blisko chcesz leciec  :D . W takim razie rozumiem Janku że zawitasz do mnie czasem na serwer na loty poligonowe.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 31, 2009, 14:10:25 »
Żan jak walniesz jeszcze jednego takiego posta kupuję DCSa:).
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

poko24

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 31, 2009, 16:41:53 »
Żan jak walniesz jeszcze jednego takiego posta kupuję DCSa:).
To dopiero pierwsza misja. Lepsze nadchodzą - jak eskorta nad jeziorem Enguri.

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 31, 2009, 18:53:56 »
To teraz ja.
Mam tu coś dla tych którzy etap opanowania pilotażu maja generalnie za sobą a chcą na spokojnie zabrać się za rozpracowanie sztuki strzelania.
Trudno to nazwać misja. Można powiedziec ze zrobiłem coś na wzór scenerii. Wyglada to nastepujaco .... jest to lądowisko w środku lasu (FARP).

Jest to lądowisko z którego możemy startować to strefy poligonowej gdzie znajdują się cele.

Misje można wykorzystywać do lotów single oraz multi .
Śmigłowce od nr. burtowego 25 do 30 ustawione są z wyłączonymi silnikami . Od nr 31 silniki są już uruchomione (dla leniwych  :P ).
Uzbrojenie domyślne to UPK-23 oraz wyrzutnie poc. niekierowanych . Można to oczywiście zmienić uzbrojenie edytując misje lub w trakcie poprzez obsł. naziemną.
Cele są pogrupowane "tematycznie" , niechce  rozpisywać się na ich temat . Na screenie jest objaśnione ich rozmieszczenie. Można wykonać lot na rozpoznanie celów którymi są obiekty
statyczne . Celem tej misji jest przetrenowanie samego sposobu nietylko użycia systemów uzbr jak i samego strzelania .  W rejonie zurbanizowanym są ustawione 4 cele .... to coś dla tych którzy lubią drobne utrudnienia . Można tez ustawić te cele jako aktywne , ale to już pozostawiam waszemu wyborowi.
Ustawiając cele a w szczególności obiekty na lądowisku  starałem się utrzymać je w takim "klimacie" jak na rzeczywistych poligonach.

Dla ambitnych którzy chcą poćwiczyć lub nauczyć się strzelania zanim rzuca się w wir właściwych misji i kampani.
 http://hostuje.net/file.php?id=f10f6a5e46f29f9b8fb70aa34418d09b
Miłego latania.

Ps : W razie uwag proszę pisać na pw . Dodatkowo gotowa jest druga misja poligonowa - w tym samym stylu po prostu inaczej wygląda.
       Musze tylko rozpracować dlaczego nie można zmieniać uzbrojenia za pomocą obsługi naziemnej.

[admin] >>>Mirrior<<<[/admin]
« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2010, 01:50:24 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 31, 2009, 18:57:23 »
O - dalej ulepszasz ten poligon? Fajnie, fajnie :D

« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 31, 2009, 20:30:13 »
Fajnie, ale to działa pod wszystkimi wersjami czy pod jakąś konkretna ? (nie wiem jak wygląda kompatybilność międzypatchowa, więc nie bijcie jeśli to głupie pytanie)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 31, 2009, 21:51:04 »
Dzięki cygan! Właśnie zainstalowałem i polatałem chwilę wokół poligonu, wypatrzeć pojazdy pomiędzy budynkami nie jest łatwo. Zaczynam dopiero latać bez labelsów, ciężko jest :|

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 01, 2010, 21:21:15 »
Fajnie, ale to działa pod wszystkimi wersjami czy pod jakąś konkretna ?
Nie testowałem , ale CHYBA  działa pod każdą wersją.
wypatrzeć pojazdy pomiędzy budynkami nie jest łatwo
Kiedyś taki problem miała załoga brytyjskiego śmigłowca Lynx w Iraku.

No ale do rzeczy. Mam tu kolejna misje poligonową. Idea jest ta sama.
Lądowisko oraz ćwiczebne cele ustawione w grupach. Jedynie zmieniło się miejsce umiejscowione na obrzeżach mapy- może będzie to pomocne dla tych którzy nie maja zbyt
mocnych PC . Szczególnie jeśli chodzi o sama strefę poligonową bo jeśli chodzi o lądowisko dołożyłem parę obiektów. Dodatkowo za lądowiskiem ustawiłem pewna liczbę obiektów
symulujących koszary  które w realu są stałym elementem większości ośrodków poligonowych.

Jak w poprzedniej misji  do latania single oraz multi z możliwością zmiany konfiguracji uzbrojenia przez obsługę naziemną.

Do zaciagniecia tu:
http://hostuje.net/file.php?id=8a8b59621f876aa135c3bc444bfa17e0

Miłego latania.