Autor Wątek: Lotnisko dla FSX: EPSU Suwałki  (Przeczytany 4514 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
Lotnisko dla FSX: EPSU Suwałki
« dnia: Stycznia 18, 2009, 19:53:12 »
Dzięki olbrzymiej pomocy Combatdude, jakiś czas temu rozpocząłem prace nad scenerią. Zapowiada się konkretnie: nowy wektorowy landclass, kilka poprawionych zbiorników wodnych, no i samo lotnisko :D

Link do obrazków i opisu tutaj: http://simhangar.nets.pl/forum/viewtopic.php?f=6&t=122

Pozdrawiam!

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Lotnisko dla FSX: EPSU Suwałki
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 18, 2009, 21:52:02 »
Na samo wspomnienie miasta przeszywa mnie dreszcz... z zimna. Pamiętajcie o ogrzewaniu rurki Pitota  :002: !

A może tak lecąc po okolicy - Kętrzyn i Wilczy szaniec??? To byłoby coś, w końcu to niemieckie Forum  :118:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 18, 2009, 21:56:43 »
Wszystko to kwestia zdjęć. Ja bym strasznie chciał zrobić Kętrzyn-Wilamowo i Allenstein, tfu, Olsztyn-Dajtki ;) Ale bez fotografii obiektów, nie ma na to szans.
Jeszcze mam "smaka" na zrobienie lotniska Szymany, żebyśmy mogli wozić talibów Herculesami  :004:

A co do Suwałk, to naprawdę aż robi się zimno. Puste pole i hangary rodem z Fallout  :001:

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 18, 2009, 22:57:29 »
Łukasz a kiedy sie wezmiesz za coś bliżej równika? Np. Pyrzowice?

Wygląda kul.

pozdrawiam
ROB

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 18, 2009, 23:10:13 »
Robercie drogi,

Pyrzowice to za wysoka półka dla mnie na chwilę obecną. Boję się zrobić port lotniczy. Ja wiem, że to obok Ciebie, ale jeszcze nie teraz :D
Za to bardzo chętnie bym kiedyś zrobił Muchowiec, o ile miałbym dobre zdjęcia obiektów  :004: Przekonałem się teraz jak bardzo jest to ważne. Po prostu - każdy budynek z każdej strony, fotki wykonane prostopadle z myślą o fototeksturach, itp.

Incognito

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 19, 2009, 13:40:51 »
Na samo wspomnienie miasta przeszywa mnie dreszcz... z zimna.

Nic dziwnego! Przeciez to okolice, gdzie zajace zima w kufajlach i gumofilcach smigaja!  :002:

Łukasz a kiedy sie wezmiesz za coś bliżej równika? Np. Pyrzowice?

ROB, lap za aparat fotograficzny i ganiaj na Muchowiec, to zrobimy scenerie. To b. wazne lotnisko w historii polskiego lotnictwa.

« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 19, 2009, 16:33:29 »
ROB, lap za aparat fotograficzny i ganiaj na Muchowiec, to zrobimy scenerie. To b. wazne lotnisko w historii polskiego lotnictwa.

tak się przypadkiem  :002: :002: :002: składa że że byłem dziś na Muchowcu z aparatem i zrobiłem kilka zdjęć (nawet udało mi zrobić fotkę policyjnego Mi-8 bo przyleciał z jakimiś "agentami") więc jak co mogę je zipować i gdzieś wrzucić ???(jest tego z 300 mb)
Życie jest jak bieg na sto metrów - im bardziej będziesz się spieszył, tym prędzej znajdziesz się na mecie.

Win 7, MA770-UD3, Phenom II X4 810, GF 250 GTS, 4gb 1066mhz

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 19, 2009, 16:46:25 »
Mike,

ale zdjęcia robiłeś pewnie pod kątem samolotów tam stojących, prawda ?
Bo my potrzebujemy fotografie każdego obiektu, zrobione z każdej strony na maksimum detalu. Potem takie zdjęcie idzie jako element tekstury, dlatego szalenie ważne jest dobre wykonanie fotki.
Jest szansa, że jeszcze będziesz na Muchowcu ? Bo każdy z nas w tej chwili pracuje nad czymś, ale w przyszłości można je zrobić. Jak pisał Marek, to bardzo ważne lotnisko dla Polski. ze tak powiem - pierwsze "stricte" cywilno-sportowe. Do tego jeszcze ciekawie rozwiązana droga startowa (okrąg o średnicy 200 m z trzema drogami wypadowymi. Wszystko utwardzone żużlem z wyrobisk. Oczywiście piszę tu o przedwojennym Muchowcu).

To jak ? :D

« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 19, 2009, 16:55:46 »
ale zdjęcia robiłeś pewnie pod kątem samolotów tam stojących, prawda ?

a właśnie że nie :) :) starałem się robić zdjęcia budynków (na "wprost") ale niestety/stety słońce było masakrystyczne, do tego aparat mam "średniej jakości" i fotograf dupa - zdjęcia już wgrywam na picase tak że za chwile dam linka i zobaczycie może któreś się przydadzą - robiłem też krótkie filmiki byście mogli zobaczyć układ budynków, jak by coś trzeba było zawsze mogę tam z aparatem podskoczyć i jeszcze kilka dorobić - nie ma problemu  :002:
Życie jest jak bieg na sto metrów - im bardziej będziesz się spieszył, tym prędzej znajdziesz się na mecie.

Incognito

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 19, 2009, 18:30:10 »
Przy pracach nad scneria kazde zdjecie jest na wage zlota. Jesli nie bedzie to stanowic dla Ciebie problemu, dobrze by bylo, abys sie wybral w jakis pochmurny (ale bez opadow) dzien na lotnisko i obfotografowal wszystkie obiekty jeszcze raz. Dla nas to kupa roboty przy teksturach, kiedy buynki  z kazdej strony maja inne oswietlenie i trzeba dopasowywac jasnosc i kolor. W dzien pochmurny budynki ze wszystkich stron sa jednakowe. Dobrze by bylo, zeby juz nie lezal snieg.

« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 19, 2009, 21:37:38 »
Nie ma najmniejszego problemu Muchowiec mam na rejonie i przejeżdżam koło lotniska kilka razy dziennie przy okazji jak wygląda sprawa fotografowania takich miejsc (wybaczcie urodziłem się w czasach komuny - zakazów fotografowania  :005: ), mozna sobie pojechać do takich Pyrzowic i fotografować budynki ???

Incognito

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 19, 2009, 22:42:12 »
Nie mam zielonego pojecia, jak sprawa fotografowania wyglada w portach, ale kiedy chcialem obfotografowac lotnisko klubowe zawsze zwracalem sie do kierownika z prosba o zezwolenie na wykonanie zdjec do bezplatnej scenerii. Nigdy nie mialem problemu z uzyskaniem zgody.

« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 23, 2009, 18:28:16 »

Ktoś coś mówił o Muchowcu :001:, śnieg trochę schodzi  a więc może jutro da radę z rana.
To jest właśnie to czego mi brakowało w FSX , Muchowiec z FS2004 niestety instaluje się z błędami.

« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 23, 2009, 21:51:56 »
Witam w tym wątku.
Leszku ja również odczuwam duży brak Muchowca i Pyrzowic (EPKM I EPKK) w FSX i chętnie pomogę z obfotografowaniem Muchowca ( mam czym) , tylko niech się zrobi cieplej, zejdzie śnieg i potrzeba pochmurnej pogody, by na obiektach oświetlenie było wyważone.
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj