Autor Wątek: Partial success w 2-giej misji w kampanii F-15  (Przeczytany 1933 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Viper

• Trolle
  • *
  • I feel the need, the need for Speeeeeeed...
Partial success w 2-giej misji w kampanii F-15
« dnia: Stycznia 22, 2009, 23:24:25 »
Witam wszystkich uczestników tego forum. Jestem tutaj pierwszy raz. W lock on gram od jakiegoś czasu. Wcześniej grałem dużo w FS9 oraz Wings over Vietnam, Comanhe i inne. Na wstępie, mam problem z ukończeniem drugiej misjii w kampanii f-15. Moje zadanie jest banalnie proste: osłaniać "szturmowców" czyli A-10 oraz F-16. Startuję ze skrzydłowym, wchodzę na kurs 143, następnie namierzam dwie 23-ki, kasujemy je nie pozwalając oddać strzału w kierunku "szturmowców". Dostaję komunikat o bandytach na kursie 073. Tu sytuacja się powtarza... Wydawałoby się, że misja jest wykonana. Nie ma strat po naszej stronie. Niestety mimo moich kilkudziesięciu prób (ale jestem wytrwały) zawsze na koniec mam zadanie częściowo wykonane. Dziwną rzeczą dla mnie jest że "szturmowcy" trzymają się trasy lotu tylko do punktu zwrotnego "4". Potem lecą dalej wzdłuż wybrzeża i atakują wyrzutnie Z-P oraz radary położone tuż przy lotnisku z którego uprzednio wystartowały 29-ki. Zazwyczaj tam jedna F-16 i/lub A-10 zostaje zestrzelona... Próbowałem brać rakiety Z-P na siebie, udawało się. Ekipa kasowała cały kompleks przeciwlotniczy i wracała cała do bazy macierzystej. Pamiętam też, że raz zrobiłem reseta tej kampanii i stała się dziwna rzecz bo ziemią na ten oddział przeciwlotniczy podążał wóz bojowy z rakietami ziemia-ziemia i skasował go zanim A-10 znalazły się w jego zasięgu. Próbowałem podmian plików, reinstalek itd.
Przepraszam za długi post ale chciałem to jakoś nakreślić. Zanim założyłem temat przeszukałem forum.  Temat już był ale dawno temu i wsumie nic z niego nie wynikło. Może kolega, który go założył jakoś doszedł do rozwiązania problemu... Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2009, 00:35:53 wysłana przez John Cool »
Sygnatura usunięta z powodu naruszenia regulaminu.

Odp: Partial success w 2-giej misji w kampanii F-15
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 23, 2009, 11:02:11 »
Nie znam tej misji bo nie grałem ale jak nie możesz mieć 'pełnego sukcesu' to zacznij od przycisku ' (apostrof)podczas wykonywania misji, który Ci wyświetli wszystkie cele misji. Muszą one być spełnione aby był "SUCCESS". Podejrzewam, że chodzi o zakończenie zadania przez samoloty, które osłaniasz albo rozwalenie jakiegoś kompleksu Z-P.

Powodzenia...

Offline Viper

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 23, 2009, 13:29:49 »
Sniffer dzięki za szybką odpowiedź. Niestety narazie nie udało mi się rozwiązać tego problemu. Używam od początku klawisza ' ale zawsze z niezrozumiałych dla mnie przyczyn mam 66%. Moim zadaniem w tej misji jest ochrona grupy szturmowej przed atakiem wrogich myśliwców. Zwalczanie SAM oraz zestawów p-lot nie należy do moich zadań. F-15 wyposażony jest w rakiety p-p średniego i krótkiego zasięgu oraz działko.
Zapomniałem dodać, że moja wersja gry: v1.02. ponieważ ściągnałem uaktualnienie.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 23, 2009, 13:59:38 »
Witaj

A czy wszystkie samoloty z osłanianego flightu lądują ?
Z tego co pamiętam wystarczy jak tylko jeden nie wyląduje  to wywala nam  partial.

Pozdrawiam

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 23, 2009, 18:08:09 »
To fakt, sam wczoraj przeżyłem podobną przygodę.
Wykonywałem misję na A-10 i tuż przed zniszczeniem paru ostatnich celów odesłałem skrzydłowych do bazy aby zabłąkana kula któregoś z nich nie trafiła niwecząc w ten sposób mój wysiłek włożony w prawidłowe jej wykonanie.
Samemu dokończyłem dzieła zniszczenia i zadowolony wracałem na lotnisko.
Jeden ze skrzydłowych właśnie lądował, ja wyprzedziłem drugiego i posadziłem maszynę.
Właśnie parkowałem na CPPS kiedy drugi skrzydłowy był już na progu, nagle jego paniczny głos dał mi do zrozumienia że szarpnął za uchwyty no i misja jest do powtórzenia.
Co się jemu przytrafiło ?
Nie mam pojęcia.
Wniosek z tego wysnułem taki że trzeba podczas lądowania przejąć samolot od komputera i wylądować samemu.
Być może Ciebie Viper spotykało w tej misji to samo ?

« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 23, 2009, 19:45:17 »
Zgadza się, ekipa która osłaniasz musi dokończyć zadanie na "tip-top" (łącznie z Tobą).
Może przeanalizuj dokładnie przebieg lotu ekipy szturmowej...

Offline Viper

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 24, 2009, 15:14:57 »
Witam. Przeanalizowałem lot ekipy szturmowej. Nie trzyma się ona trasy lotu. Zaznaczyłem zejście z trasy na załączonej mapce kolorem żółtym. Białe okręgi to punkty zwrotne na trasie właściwej. Żólty owal to lotnisko z którego startują dwie 29-ki. Jest tam kompleks p-lot z radarami oraz wyrzutniami rakiet z-p. Nie wiem dlaczego A-10 i F-16 po wyeliminowniu oddziału posuwającego sie wzdłuż wybrzeża lecą uparcie w tamto miejsce i atakują je ponosząc przy tym straty. Miejsce to nie leży na trasie lotu a F-15 nie jest wyposażony w rakiety P-Z...

« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 24, 2009, 16:45:44 »
No to teraz masz konkretną odpowiedź dlaczego Twój success jest tylko partial, ale niestety nie przychodzi mi nic do głowy czemu szturmowcy zachowują się jak się zachowują. Tu by musiał się wypowiedzieć ktoś kto tę misję przeskoczył 'poprawnie'...

Także życzę powodzenia w bojach/eskortach :-)

Offline Viper

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 25, 2009, 22:28:54 »
Panowie pełen sukces!!!  :001: Problem rozwiązałem w ten sposób, że nie trzymałem się ścisle trasy lotu, lecz odrazu łączyłem się z AWACS i dostawałem namiary na bandytów. Skasowałem ze skrzydłowym dwie 23-ki a potem szybciutko dwie 29-ki. Używałem oczywiście trybu TWS namierzania i śledzenia dwóch celów jednoczesnie. Po skasowaniu Migów włączyłem sobie podgląd celów misji klawiszem ' i czekałem aż w punkcie zwrotnym 3 szturmowcy zniszczą kolumnę. Gdy tylko ukazało się 100% wykonania zadania przez szturmowców, odrazu przerwałem misję zapobiegając tym samym samobójczemu rajdowi "pacjentów" na kompleks obrony p-lot.
To jest recepta na tą bolaczkę. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za cenne rady.

MuniekPL

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 30, 2009, 15:40:38 »
Witam
Nie wiem czy dobrze pamietam..ale ta misja też chyba powiązana jest z f16-mi. Dawno temu ją latałem i z tego co pamiętam (mogę się mylić) to również musiałem osłaniac f16.. lub coś w tym rodzaju :) W każdym bądź razie na pewno nie leciałem po rout-cie tylko od razy z awkas'a brałem namiar na bandytów.
Pozdr.
MuniekPL